Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Motor Zondy Pagani v starom Mercedese

Zvýšiť počet valcov? Prečo nie! Keď tento Mercedes W123 vyšiel z továrne, bol poháňaný  6-valcovým motorom M110 s objemom 2,8 litra. Vynaliezavý majiteľ si povedal, že to chce "upgrade" a tak sa rozhodol zvýšiť počet valcov a prerobiť si ho na vlastný obraz. V poslednej dobe je celkom bežné, že sa vášniví majitelia púšťajú do podobných prerábok. Väčšinou do toho idú s vidinou zvýšiť výkon motora o viac ako polovicu. Ako prerábka dopadla? Vzniklo niečo úžasné!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
10.10.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Motor Zondy Pagani...

Auto-moto zaujímavosti

Zvýšiť počet valcov? Prečo nie!

Keď tento Mercedes W123 vyšiel z továrne, bol poháňaný  6-valcovým motorom M110 s objemom 2,8 litra. Vynaliezavý majiteľ si povedal, že to chce "upgrade" a tak sa rozhodol zvýšiť počet valcov a prerobiť si ho na vlastný obraz.V poslednej dobe je celkom bežné, že sa vášniví majitelia púšťajú do podobných prerábok. Väčšinou do toho idú s vidinou zvýšiť výkon motora o viac ako polovicu. 

Monštrum pod kapotouZdroj: forcegt.com

Monštrum pod kapotou

Jedná sa o rovnaké motory Pagani používané v niekoľkých modeloch Zondy. Na fotografiách ste si určite všimli jednu zaujímavú vec! Obrovský motor zaberá celý priestor pod kapotou! Majiteľ sa rozhodne môže svojim dielom pochváliť a oprávnene tvrdiť, že má monštrum pod kapotou! Jeho motor zaberá každý centimeter priestoru! Ako prerábka dopadla? Vzniklo niečo úžasné!

Monštrum pod kapotouZdroj: forcegt.com

Čo dokáže 7,3 l V12 motor v Mercedese W123 Wagon?

Je zrejmé, že majiteľ do tejto prerábky investoval značný obnos peňazí, prečo neinvestoval aj do lepšej kamery, aby natočil video s normálnou kvalitou? Je možné, že do prerábky investoval všetky svoje úspory! Pozrite si jeho, bohužiaľ, menej kvalitné video. 

Video: Čo dokáže 7.3L V12-tkový motor v Mercedese W123 Wagon?

Motor s výkonom 558 koní

7.3-litrovú verziu AMG M120 V-12 motora s automatickou prevodovkou pochádzajúcou z Mercedesu S73 W140, má síce majiteľ z "ekonomickejšieho zdroja," rovnaký V12-tkový motor Mercedesu AMG, možno však nájsť aj v poriadne drahej "hračke! Motor produkuje až 558 konských síl a viac ako 720 Nm krútiaceho momentu. Ktorému dravému superšportu zabezpečuje výkon spomínaný motor? 

Monštrum pod kapotouZdroj: forcegt.com

Motor Zondy Pagani

Tu je motor v jeho prirodzenom prostredí, ako najpodstatnejšia časť výkonného superšportu Zondy značky Pagani! Aká by bola vaša reakcia, ak by ste narazili na podobný starý Mercedes s "menšou úpravou" pod kapotou? 

Monštrum pod kapotouZdroj: forcegt.com

zdroj: supercarfrance.com. forcegt.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Čínsky samoriadiaci autobusYutong patrí k špičke medzi výrobcami autobusov. Dôraz kladie na zachovanie maximálnej...6. Október, 2015
02Range Rover Evoque Convertible: Frajerina na 4 ročné obdobia!Range Rover Evoque je skvele vyzerajúce vozidlo. Land Rover oficiálne oznámil príchod novej...5. Október, 2015
03Aktuálne: Samoriadiaci kamión po 1-krát v európskej premávke!Okrem výborných jazdných vlastností a vysokej spoľahlivosti, vynikajú kamióny tejto značky...7. Október, 2015