Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Elektromagnetické tlmiče Bose!

Na internete sa v uplynulých dňoch čoraz viac začalo hovoriť o netypickom systéme pruženia, ktorý dokáže niekoľko násobne znížiť neželané pruženia a zefektívniť jazdu po hrboľatej ceste a prekážkach. Aké by to bolo vychutnať si jazdu celkom bez nakláňania? Sleduj systém tlmičov, ktorý ťa uchváti! 

rufus v Video sekcia
11.02.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Elektromagnetické...

Video sekcia

Systém pruženia, ktorý ťa uchváti!

Na internete sa v uplynulých dňoch čoraz viac začalo hovoriť o netypickom systéme tlmičov, ktorý dokáže niekoľko násobne znížiť neželané pruženia a zefektívniť jazdu po hrboľatej ceste a prekážkach. Samotné video určite stojí za zhliadnutie a patrí medzi najlepšie nekonvenčné videá o systémoch zdokonaľujúcich vlastnosti vozidla a uľahčujúcich jazdu. Jazdu bez neželaného nakláňania a pruženia by ocenil nejeden vodič!

Boseho systémZdroj: youtube.com

Revolúcia v automobilovom priemysle

Za štvrť storočia sa Bosemu podarilo vytvoril pravdepodobne najpokročilejší systém zavesenia kolies na svete! Príchod podobného systému na trh by znamenal revolúciu v automobilovom priemysle! Nejde o novinku, o systéme informoval pred časom aj portál CNET, ale zverejnil len strohé informácie. Prečo sa o projekte tak málo hovorí?

Boseho systémZdroj: cnet.com

Príliš zložitý a príliš drahý?

Napriek postupnému vývoju počas uplynulých 24 rokov, projekt bol vyhodený ako príliš zložitý a príliš drahý pre automobilky existujúce v súčasnosti. To je dôvod, prečo systém spoločnosti Bose na trhu zatiaľ neuspel, aj keď je to nepochopiteľné a špeciálna technológia využívajúca elektromatickú silu, by značne ovplyvnila bezpečnosť a komfort jazdy.

Boseho systémZdroj: youtube.com

Pokročilé štádium vývoja a stále nie je na trhu!

Boseho elektromagnetický systém tlmičov je tak dokonalý a prepracovaný, že dokáže predpovedať a odhaliť blížiace sa nerovnosti povrchu a prekážky na ceste a udržať auto doslova nad úrovňou prekážok! Neveríš? Aké by to bolo, vychutnať si jazdu celkom bez nakláňania? Sleduj systém tlmičov, ktorý ťa uchváti!

Video: Elektromagnetický systém tlmičov Bose!

Podvod alebo dokonale fungujúca štúdia?

Vo videu jasne vidieť ako sa vozidlo dokázalo udržať v úrovni nad blížiacimi prekážkami. Ako je to možné? Sú natočené zábery podvodom alebo naozaj sledujeme dokonale fungujúci systém, ktorý sa z nejakého dôvodu nedokáže dostať na trh?

Ako funguje Boseho systém je záhadouZdroj: cnet.com

Dokáže takmer vylúčiť neželané nakláňanie karosérie počas jazdy!

Na základe toho, že systém dokázal takmer úplne vylúčil nakláňanie vozidla počas jazdy po nerovnom povrchu, je zrejmé, že by tento vynález predstavoval obrovský prínos a praktické využitie vo viacerých oblastiach.

Boseho systémZdroj: youtube.com

Ako to funguje?

Asi každý z nás sa po zhliadnutí videa poriadne zamyslel nad spôsobom fungovania tohto systému. Je úžasné sledovať, ako automobil s nainštalovaným podporným systémom ostáva počas celej jazdy vo vodorovnej polohe bez najmenších náznakov neželaného pruženia. Okrem toho poskytuje vynikajúce jazdné vlastnosti a v porovnaní s bežným automobilom sa môže pochváliť aj väčšou bezpečnosťou jazdy. Práve rýchlosť reakcií na zmenu podmienok terénu a rýchlost prispôsobenia terénu by predstavovali najväčší prínos a zabezpečili zlepšenie jazdných vlastností.

Ako funguje Boseho systém je záhadouZdroj: cnet.com

Vysoké náklady

Spoločnosť sa nevenuje len vývoju nekonvenčných tlmičov, jej hlavným zameraním sú reprosústavy a reproduktory Bose. V tejto oblasti patrí medzi úspešné a prosperujúce spoločnosti. Boseho systém tlmičov sa aj napriek všetkej snahe zatiaľ nedostal do výroby. Ako je možné, že sa unikátny systém ani po toľkých rokoch výskumu a vývoja stále nedostal na trh? Najväčším nepriateľom tohto projektu sú údajne vysoké náklady viazané na použitie systému v praxi a jeho inštaláciu na bežne dostupné automobily.

Amar Bose: zakladateľ spoločnosti BoseZdroj: cnet.com

Záujem o projekt majú aj automobilky zvučných mien

Podľa informácií uvedených na portáli CNET, sa výkonný riaditeľ a prezident spoločnosti, Bob Marsec, viackrát nechal počuť, že výrobcovia automobilov zvučných mien ako Jaguar, Mercedes-Benz, Honda a Ferrari. Všetky tieto automobilky vyjadrili záujem o Boseho jedinečný elektromagnetický systém tlmičov.

Ako funguje Boseho systém je záhadouZdroj: cnet.com

Nad projektom visí háčik

Nad osudom projektu však stále visí háčik, tým je radikálny redizajn, ktorý je nevyhnutný pre jeho využitie na bežných automobiloch.  Táto radikálna avšak nutná úprava je vraj dôvodom odstrašujúcim investorova a záujemcov o systém. Je veľkou škodou, že trh dáva prednosť konvenčnému zaveseniu kolies. Na trhu je však v tejto oblasti stále neobsadené miesto, snáď sa čoskoro podarí nájsť investora ochotného zafinancovať projekt a podporiť príchod nekonvenčného systému pruženia na trh! Držme projektu palce, snáď sa mu podarí čoskoro dostať na trh!

Boseho systémZdroj: cnet.com

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: extremetech.com, cnet.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Nikdy nekradni odomknutý superšport!Asi sa ti ako automobilovému fanúšikovi často stáva, že na ulici začneš obdivovať...7. Február, 2016
02Tuningový Ford Transit od Carlexu: Dodávka, akú nemá nikto!Hľadáš niečo skutočne výnimočné, čo očarí exteriérom, ponúkne obrovský prepravný priestor a...6. Február, 2016
03Najdrahšie Ferrari predané v aukcii! Kto kúpil mašinu za 32 miliónov eur?Ferrari 335 S Spider Scaglietti bolo predané za 32 miliónov eur! Kto rozšíril svoj vozový...9. Február, 2016