Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Čínsky samoriadiaci autobus

Yutong patrí k špičke medzi výrobcami autobusov. Dôraz kladie na zachovanie maximálnej bezpečnosti a stability svojich vozidiel. Yutong v Číne ako prvý  testoval bezpečnosť školských autobusov a testuje aj riziko prevrátenia autobusu. Pozrite si dramatický test prevrátenia autobosu a prvý test samoriadiaceho autobusu v európskej premávke!

rufus v Video sekcia
06.10.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Čínsky samoriadiaci...

Video sekcia

Yutong: Popredný výrobca autobusov

Yutong patrí k špičke medzi výrobcami autobusov. Dôraz kladie na zachovanie maximálnej bezpečnosti a stability svojich vozidiel. Yutong v Číne ako prvý  testoval bezpečnosť školských autobusov a testuje aj riziko prevrátenia autobusu.

Yutong ZK6181HG  Zdroj: outboundliving.com

Yutong v Číne ako prvý  testoval bezpečnosť školských autobusovZdroj: automarket.net.cn

Yutong v Číne ako prvý  testoval bezpečnosť školských autobusovZdroj: washingtonpost.com

Pozrite si dramatický test prevrátenia autobusu vo videu!

Video: Yutong Bus Crash Test

Video: Crash test autobusu

Nahradia bežné autobusy samoriadiace vozidlá?

Vodiči autobusov v Číne sa môžu čoskoro ocitnúť bez práce. Alebo budú mať so samotným riadením čoraz menej práce. Yutong, výrobca autobus so sídlom v čínskom meste Čeng-čou, v poslednej dobe prevážal cestujúcich úplne autonómnym autobusom na úseku o dĺžke až 32 kilometrov!

Samoriadiace autobusyZdroj: drugoigorod.ru

Prechádzanie semaforov, zmena pruhu, obiehanie bez pomoci vodiča!

Podľa spoločnosti, autobus prešiel 26 semaforoch, dokázal bez problémov meniť jazdné pruhy a obiehať v tesnej blízkosti ostatné vozidlá.  Nebolo by na tom nič zvláštne, keby to nedokázal úplne bez pomoci vodiča! Inžinieri z čínskej akadémie inžinierstva, pričlenení pracovníci štátneho výskumného inštitútu, tí všetci sa podieľali na vývoji samoriadiaceho vozidla.

CityMobil2Zdroj: pagesjaunes.fr

CityMobil2Zdroj: pagesjaunes.fr

Predaj autobusov do 120 krajín sveta

Firma Yutong si zaumienila, že dostane autonómny autobus na masový trh! Jeden z najväčších čínskych výrobcov autobusov, spoločnosť Yutong tvrdí, že predala viac ako 60-tisíc autobusov do viac ako 120 krajín sveta v minulom roku!

Na svete sa testuje niekoľko prototypov samoriadiacich autobusovZdroj: pagesjaunes.fr

Yutong nie je prvý

Yutong nie je prvou spoločnosťou, ktorá testuje "self-driving" autobusy. CityMobile2, spoločnosť so sídlom v Belgicku, sa taktiež venuje vývoji samoriadiaceho autobusu. CityMobile2 testuje elektrické samoriadiace vozidlá po celej Európe. Firma úzko spolupracuje s francúzskou firmou špecializovanou na vývoj autobusov a robotiky. Pri porovnaní projektov však autobus Yutong vyzerá oveľa zložitejšie. Bude aj funkčnejší?

Bus Rapid Transit skúšajú presadiť aj v Las VegasZdroj: greyhound.com

Prečo samoriadiace autobusy?

Autobusy by mali urýchľovať masové prijatie automatizovaných vozidiel a vo všeobecnosti sú pre spoločnosť prínosnejšie ako samoriadiace automobily. Lacnejšia prevádzka a môžnosť prepravy väčšieho počtu cestujúcich by sa prejavila na hustote spojov a cene lístku dopravy. Reálne sa však do vývoja samoriadiacich automobilov investujú menšie prostriedky ako do vývoja samoriadiaceho "Google car" alebo Tesly. Tento fakt zrejme príchod samoriadiacich autobusov značne oneskorí. 

Doba, keby budeme nastupovať do plne automatických autobusových liniek, je podlá všetkého za dverami!  Zdroj: automotiveindianews.com

Prvá testovacia jazda samoriadiaceho systému v bežnej premávke

Popredný výrobca autobusov poslal na svoju prvú 32 kilometrovú cestu prototyp samoriadiaceho mestského autobusu! Jazda sa uskutočnila na medzimestskej linke v Čeng-čou. Autobus je vybavený dvoma kamerami a štyrmi laserovými radarmi, prostredníctvom ktorých sníma okolie. Ako si samoriadiaci autobus, riadený pomocou súboru vĺn radaru a integrovaného navigačného systému, poradí v premávke?

Samoriadiaci autobus YutongZdroj: dailygeekshow.com

Video z testu

Nedávno sme informovali o prvej testovacej jazde samoriadiaceho kamiónu v európskej premávke. Viac o testovaní samoriadiaceho kamiónu v Nemecku si môžete prečítať tu:

Aktuálne: Samoriadiaci kamión po 1-krát v európskej premávke! | Autobazár.EU

Autobus od spoločnosti Daimler v testovaní samoriadiaceho vozidla veľkých rozmerov predbehla firma Yutong! Tá testovala v premávke v Číne ešte skôr. Pozrite si video z testu vo videu!

Video: Prvý čínsky samoriadiaci autobus!

Vývoj samoriadiaicich technológií

O poprednom čínskom výrobcov autobusov, značke Yutong, budeme ešte počuť! Ako hodnotíte vývoj samoriadiacich technológií? Myslíte si, že patria aj do veľkých dopravných prostriedkov určených na prepravu ľudí? Doba, keby budeme nastupovať do plne automatických autobusových liniek, je podľa všetkého za dverami!  

zdroj: RT RUPTLY, inverse.com, dailygeekshow.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Vrchol luxusu: Plávajúci hotel Porsche za 35-miliónov eur!Najvýkonnejším Porsche je RFF 135. Nikdy ste o takom modeli nepočuli? Niet divu, vôbec...3. Október, 2015
02Range Rover Evoque Convertible: Frajerina na 4 ročné obdobia!Range Rover Evoque je skvele vyzerajúce vozidlo. Land Rover oficiálne oznámil príchod novej...5. Október, 2015
03R.I.P drahé superšporty: 34 miliónov dolárov utratených za autá!James Bond je známy ako hrdina a zbraň hromadného ničenia. Dokazuje to aj objemom...5. Október, 2015