Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Ako ukradnúť Mercedes za 20 sekúnd?

Prípadov, kedy došlo k odcudzeniu vozidla v rekordne krátkom čase, pribúda. Svoje by o tom vedeli povedať majitelia vozidiel, ktorých nepríjemnú skúsenosť zachytili kamery. Koľko času treba na krádež auta? Dá ukradnúť Mercedes len za 20 sekúnd? Nemožné? Sleduj ultra rýchle krádeže vo videu!

rufus v Video sekcia
06.06.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Ako ukradnúť...

Video sekcia

Prípadov, kedy došlo k odcudzeniu vozidla v rekordne krátkom čase, pribúda. Svoje by o tom vedeli povedať majitelia vozidiel, ktorých nepríjemnú skúsenosť zachytili kamery. 

Mercedes ukradnutý za menej ako 60 sekúndZdroj: ndtv.com

Koľko času treba na krádež Mercedesu?

Koľko času treba na odcudzenie auta? Prispôsobivosť zlodejov novým systémom a podmienkam nemá hraníc. Koľko času treba na krádež Mercedesu? Majiteľ luxusného Mercedesu triedy C už vie, že je to otázka pár sekúnd. Svoj sedan pravdepodobne už nikdy neuvidí. Páchateľovi "pomohlo" otváranie dverí bez kľúča.

Postup zlodejov

Na objasnenie prípadu polícii nestačí poznať nedokonalosti bezkľúčovej technológie, ktorá otvorila nové dvere „autičkárom.“ Aj napriek záznamu z kamier, nebude táto krádež tak ľahko vyriešená. So zlodejmi spolupracuje samotný bezpečnostný systém. Automobil zareaguje na prvú výzvu rovnako spoľahlivo, ako keď je na blízku majiteľ. Otvorené dvere, motor štartuje. Majiteľ však vôbec netuší, že jeho vozidlo odchádza so zlodejom za volantom. 

Bez kľúča bezpečne

Na to, aby bolo auto odcudzené touto metódou, nie je potrebný kľúč a ani zložité vybavenie. Základom techniky na „prekonanie“ tohto zabezpečovacieho zariadenia je zosilňovač  Ako táto metóda zlodejov funguje? Jednoducho. Zariadenie vysiela signál, ktorý oklame senzory a otvorí dvere. 

Nevydarená krádež zaznamenaná na kamereZdroj: giphy.com

Ukradnuté vozidlo za menej ako 60 sekúnd

Po zhliadnutí videa si všimneš, že zlodej otvoril automobil skutočne expresne. Polícia eviduje množstvo záznamov z bezpečnostných kamier, ktoré potvrdzujú úspešnosť zlodejov voči bezpečnosti mašín s implementovaným riešením otvárania dverí bez kľúča.

Luxusný Mercedes triedy C

Odcudziť Mercedes-Benz triedy C nie je ani zďaleka také ťažké, ako sa zdá. Svoje o tom vie nejeden majiteľ luxusného sedanu. Koncom minulého roka sa stal hitom internetu Mercedes ukradnutý rovnakým spôsobom. Pred pár dňami si získal pozornosť podobný prípad. Stalo sa tak v noci zo  16. na 17. mája v Anglicku v noci priamo pod „okom“ bezpečnostných kamier „s povolením“ samotného bezpečnostného systému.

Negatívna stránka

Bezkľúčový systém má svojich prívržencov. Ide o pohodlné riešenie, ktoré nevyžaduje vlastníctvo kľúča. Ako rýchlo možno pokoriť zamykanie dverí? Takmer okamžite! Polícia apeluje nielen najmä na majiteľov, ktorí parkujú svoje vozidlá mimo garáže na prístupnej ploche.

Ako systém funguje?

Necelá 1 minúta a luxusný sedan je preč. Aj keď ku krádeži došlo len nedávno, pomohlo to otvoriť tému kontroverzného bezkľúčového systému. Slabiny sú, zdá sa, skutočným problémom, aký môže spôsobiť popravu, čoraz obľúbenejšej, bezkľúčovej techniky otvárania dverí.

Rekordne krátky čas

Okradnutým majiteľom ostáva len smútok na duši. Policajti sú bezmocní. Mercedes zaparkovaný pred domom „zmenil majiteľa" za približne 20 sekúnd. Ako? Rébus bezkľúčového systému dokáže na 100% vylúštiť zlodej s nenápadným zariadením, ktoré prenáša signál.

Ako ukradnúť Mercedes za 20 sekúnd?Zdroj: pinterest.com

Ako sa brániť?

Najjednoduchším preventívnym opatrením je uchovávanie kľúča, čo najďalej od vozidla. Ideálne je vhodné umiestniť kľúč do trezoru alebo schránky z kovu, ktorá zamedzuje prenosu signálu. Zamedzí sa tak ešte jednoduchšiemu prístupu k bezpečnostnému systému. 

Sleduj video

Ako sa dá ukradnúť Mercedes len za 20 sekúnd? Stačí na to rekordne krátky čas. Dá sa to za menej ako 60 sekúnd bez použitia zložitej techniky. Nemožné? Sleduj ultra rýchlu krádež Mercedesu vo videu!

Zdroj: ndtv.com, dailymail.co.uk, thesun.co.uk, lakecountrycalendar.com

Video: Ako ukradnúť Mercedes bez kľúča za 20 sekúnd?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01275-koňový VW Passat: Top stav, cena len 6 300 €! Výkon 275 koní zabezpečuje spoľahlivý W8 motor s objemom 4.0 l. Zaujímavé parametre...6. Máj, 2018
02Stop zahmlievaniu skla: Funguje to, len 1 surovina!Ako zabrániť zahmlievaniu skla? Nečakaný spôsob, ktorý 100% funguje! Nebudeš veriť, že si...4. Máj, 2018
03Autor rekordu 100 km/h za 0,5 s: Pokus o prekonanie 400 km/h skončil tragicky!Francúz Francois Gissy pokoril šialený rekord akcelerácie! Ako jediný na svete dosiahol...12. Máj, 2018