Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Video: Ako sa asfaltujú cesty v Rusku? Level expert!

Ruské videá s automobilovou tématikou patria väčšinou k tým, ktoré ukazujú ako to nerobiť. Čo sa týka renovácií asfaltových kobercov, podarilo sa im opäť zaujať svetovú pozornosť a nebolo to kvôli nevydarenej práci!

rufus v Video sekcia
30.07.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Ako sa neasfaltujú...

Video sekcia

Ruské videá

Ruské videá s automobilovou tématikou patria väčšinou k tým, ktoré ukazujú ako to nerobiť. Alebo upozorňujú na kritický stav miestnych komunikácií a nebezpečnú premávku, ktorú zachytávajú samotní vodiči na palubové kamery. Kto si nepamätá video ruských cestárov, ktorí sa rozhodli, že vybraný úsek potiahnu asfaltom v tom najnevhodnejšom ročnom období? Netastavila ich ani snehová pokrývka! Video sa stalo okamžite hitom internetu! Video na konci článku.

Na Slovensku sa máme čo učiť! 

Čo sa týka renovácií asfaltových kobercov, podarilo sa im opäť zaujať svetovú pozornosť a nebolo to kvôli nevydarenej práci! Rušná ulica a úsek, ktorý patrí vo veľkomeste medzi najviac používané. Tu nestačí objednať firmu a len čakať na začatie prác. Jedna z najrušnejších ulíc v Moskve si vyžiadala poriadne plánovanie a položenie nového asfaltu by mohlo inšpirovať aj našich cestárov!  

Ako sa asfaltujú cesty? Na Slovensku sa máme čo učiť!Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Koniec zdĺhavým rekonštrukciam ciest! 

Práve u nás trpíme na zdĺhavé dokončovanie prác a odovzdanie hotových úsekov dávno po plánovaných termínoch. Nikoho z nás nebavia obchádzkové trasy, ktoré spomaľujú našu cestu do práce a pohyb autom po meste sa kvôli zdržaniam a kolabovaniu dopravy stáva nočnou morou nejedného vodiča. Čo by pomohlo? Nechajme sa inšpirovať výmenou asfaltového koberca v Moskve! 

Extrémne nasadenie techniky a pracovníkov 

Časovo rýchla oprava cesty vyžaduje extrémne nasadenie techniky a všetkých pracovníkov. Keď sa práca poriadne naplánuje a každý vie, čo má robiť, dajú sa realizačné práce poriadne urýchliť. Takým prípadom je aj úsek cesty na rušnej ulici v Moskve.  

Ako sa asfaltujú cesty na Slovensku? Máme sa čo učiť!Zdroj: udrchel.ru

300 kusov techniky 

Zaujímavé čísla samotnej prerábky otvárajú ústa. Celkom bolo na úseku medzi ulicou Tverskaja a Puškinovým námestím položených až 8000 ton asfaltu na ploche o celkovej rozlohe 32-tisíc metrov štvorcových! Tieto čísla sú dôkazom, že sa cesty dajú opravovať aj inak! Na Slovensku máme čo dobiehať!  

Práca dokončená do 1 dňa! 

Kvôli zvýšeniu životnosti vybudovaného úseku sa špeciálny asfaltový koberec pokladal ako jeden súvislý pás bez spojov. Expresné dokončenie cesty sa stihlo počas jedného dňa. Na obnove vozovky pracovalo až 300 kusov techniky! Jedinečnú prerábku a položenie nového asfaltového koberca zachytáva zaujímavé video. Pozri si neskutočné pracovné nasadenie vo videu na konci článku! Kedy sa dočkáme podobných expresných opráv ciest na Slovensku?

Zdroj: udrchel.ru

Ako sa neasfaltujú cesty na Slovensku?

Video: Ako sa asfaltujú cesty?

Video: Ako sa neasfaltujú cesty?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najvzácnejšie Pagani Huayra: Drsná havária jediného exemplára!Pagani Huayra je medzi automobilovými fanúšikmi považované za jeden z najcennejších modelov...27. Júl, 2016
02Novinka: Podmorské tunely, ktoré dokážu plávať!Nórsko je krajina, ktorá vyniká nádhernou prírodou. Tá láka do krajiny fjordov turistov z...27. Júl, 2016
03Najväčší dízlový motor na svete!Lode prevážajúce tovar z Číny do USA sú obrovské. A keď hovoríme obrovské, hovoríme o...26. Júl, 2016