Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Unikátna Lada s bonusom: 5 pedálov, cena 5 920 €

Od bežného faceliftu odlišuje túto unikátnu Ladu netradičný znak. Vozidlo disponuje nie 2,3, ale hneď 5 pedálmi! Vozidlo je určené pre autoškoly. Cena? Viac ako zaujímavá. 2 pedále k bežným 2,3 ako bonus. Cena? Lada Granta s 5 pedálmi je na predaj len za 5 920 €!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
14.02.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Lada Granta - prečo...

Auto-moto zaujímavosti

Od bežného faceliftu odlišuje túto unikátnu Ladu netradičný znak.

Lada Granta 2019 - špeciálna verzia pre autoškolyZdroj: lada.ru

Lada Granta - 5 pedálov 

2 najvýraznejšie vlastnosti modelu? Vozidlo disponuje nie 2,3, ale hneď  5 pedálmi! Cena? Lada Granta s 5 pedálmi je na predaj len za 5 920 €! Počet pedálov zodpovedá určenému spôsobu využitia. Vozidlo je určené pre autoškoly. Niet pochýb, že v ponuke "lacných" modelov na inštruktáž školy jazdy zažiari. Dokáže viac? Podľa slov portálu kolesa.ru určite áno. 

Vzhľad

Lada rozdelila automobilový svet na 2 tábory. Jeden tábor Grantu v segmente "jednoduchých" vozidiel vyzdvihuje.  Druhý tábor ostro kritizuje nedokonalé tvarové línie. Nájdu sa takí, čo označujú súčasné modely automobilky za pokrokové a najkrajšie Lady v ponuke.

Lada Granta - špeciálny variantZdroj: lada.ru

Štandardná Lada Granta vs. Lada Granta pre autoškoly

Čo odlíši štandardný model od 5-pedálovej verzie? Bez označenia autoškoly to bude len 1 prvok. Špeciálna nálepka, ktorá upozorní, že sa nejedná o bežný model.

Lada Granta pre autoškolyZdroj: iz.ru" data-src="//cdn.iz.ru/sites/default/files/styles/900x506/public/news-2019-02/Granta%20school%201.jpg?itok=k379UvnF

Cena len 5 920 €

Lada ponúka 2 pedále k bežným 2,3 ako bonus "zadarmo." Cena? Viac ako zaujímavá. Lada Granta v ojedinelom prevedení môže byť tvoja za 442 900 rubľov, v prepočte približne 5 920 eur.

Úspech na trhu

Tak, či onak, bude zaujímavá minimálne pre počet pedálov. Na prvý pohľad je na nerozoznanie od bežného modelu. Aká budúcnosť čaká túto variantu? Myslíš, že zaujme autoškoly a porazí konkurenciu, tak ako predpokladá výrobca?

Lada Granta - interiérbežného variantuZdroj: lada.ru

Továrenská záruka

Lada s pedálmi pre inštruktora zaujme aj ďalšou vlastnosťou. Majiteľ autoškoly nemusí siahať po dodatočnej úprave počtu pedálov. Lada Granta s 5 pedálmi dokonca ponúkne až 3 ročnú továrenskú záruku. Druhou možnosťou voľby je uplatnenie  záruky na nájazd 100 000 kilometrov. Stačí sa riadiť tým, ktorý limit vodič Lady prekoná rýchlejšie.

Pohon

Na výber sú 4 motorové výbavy. Variant Standard bude poháňať 1,6-litrový benzínový motor s výkonom 87 koňmi. Výkon bude na kolesá prenášaný 5-stupňovou manuálnou  prevodovkou. K výbave vodič dostane airbag na strane vodiča alebo tmavé sklá pri bočných sedadlách. Variant Classic a Classic / Optima poteší majiteľa klimatizáciou, elektrickým posilňovačom riadenia a palubným počítačom. Pribudne možnosť nastaviteľného stĺpiku riadenia a elektrické otváranie predných okien.

Lada Granta 5 pedálov - variant pre autoškolyZdroj: kolesa.ru

Lada Granta Classic Optima

Variant Classic Optima bude produkovať výkon 106 koní. Výkon na kolesá prenesie 4-stupňový automat. Výrobca nešpecifikuje presný počet pedálov. V prípade, že inštruktor bude využívať ďalší 1 pedál - plyn, budú inštalované 4 pedále, prípadne 3, podľa toho či bude inštruktor využívať plyn alebo brzdu, prípadne ich kombináciu.

Lada Granta Comfort

Comfort prinesie bezpečnostné prvky naviac. Pribudne airbag pre spolujazdca a príjemné funkcie ako vyhrievanie predných sedadiel. Narozdiel od nižších úrovní výbavy bude vodič využívať elektrické ovládanie  spätných zrkadiel. Zaujíma ťa výkon? Čo povieš na spojenie automatickej prevodovky a 1,6 motora s výkonom 98 koní? Áno, je to menej ako očakáva automobilový fanatik. Na jazdu v meste a činnosť prevádzkovania autoškoly poslúži Lada Granta znamenite.

Zmena usporiadania pedálov

Celkom ekonomicky výhodná úprava počtu pedálov bude dostupná. Od zákazníka si Lada vypýta 28 000 rubľov, v prepočte okolo 375 eur. Prijateľná cena. Vzhľadom na  nízku cenu vozidla, zaujímavá ponuka. Čaká budúcnosť autoškôl "lacnejšia autoškola" pre menej majetných záujemcov, ktorým nevadí pri výučbe a v škole jázd lacný "trenažér?"

Zdroj: kolesa.ruzr.rulada.ru

Video: Lada Granta - prečo je lacná?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!Jazda bez bezpečnostných pásov je bežnou praxou mnohých vodičov. Vôbec si neuvedomujú...10. Február, 2019
02Brutálny 12-cylindrový Rolls-Royce dizajnovala žena! Vývoj trval 5 rokov, pracoval na ňom 280-členný tím expertov. 12-valcový motor s objemom...8. Február, 2019
03Lamborghini SUV: 22-palcové kolesá, 800 koní, cena 400 000 €!Zá­kladná cena to­vá­ren­ského mo­delu je 210 000 eur. Predstav si šialené Lamborghini Urus...6. Február, 2019