Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Trio SUV z Mladej Boleslavy: Škoda bude konkurovať prémiovkám!

Mladoboleslavská automobilka vsadila na dobrú stratégiu predaja. V rámci koncernového predaja sa orientuje na výrobu cenovo dostupných modelov s pôsobivým exteriérom. Tejto stratégii vďačí za výborné výsledky predaja a veľký úspech modelov na trhu. Dobrá finančná situácia umožnila nasmerovanie výroby aj do nových segmentov, čo je príjemným osviežením popri výrobe rodinných automobilov. Tešiť sa môžeme aj na ?mladoboleslavskú" verziu BMW X4-ky!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.09.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Trio SUV z Mladej...

Auto-moto zaujímavosti

Stratégia predaja

Mladoboleslavská automobilka vsadila na dobrú stratégiu predaja. V rámci koncernového predaja sa orientuje na výrobu cenovo dostupných modelov s pôsobivým exteriérom. Tejto stratégii vďačí za výborné výsledky predaja a veľký úspech modelov na trhu. Dobrá finančná situácia umožnila nasmerovanie výroby aj do nových segmentov, čo je príjemným osviežením popri výrobe rodinných automobilov. 

Trio SUV

Česká automobilka Škoda chystá ofenzívu crossoverov a SUV. Samotná automobilka oficiálne potvrdila príchod trojice SUV, ktoré majú zamiešať karty v konkurenčom boji s "esami" kategórie. Na trh sa dostane nová generácia SUV Yeti, veľké SUV pomenované Snowman a očakáva sa ešte malý crossover do mesta vypĺňajúci priestor na trhu pod Yetim.

Škoda "Snehuliak"

Na internete sa už objavili prvé počítačové vizualizácie novinky, ktorá ponesie názov Snowman a bude najväčším medzi plánovanými SUV-čkami. Ak všetko pôjde podľa plánov objaví sa rrvý a zároveň najväčší člen tria na trhu už budúci rok a v ponuke bude v 2 karosárskych verziách.  Najväčšie SUV sa bude pýšiť dĺžkou až 4 700 mm. Môžeme sa tešiť na príchod pohľadného konkurečne schopného vozidla z Mladej Boleslavy!

SUV kupé chce konkurovať nielen cenou

Podľa britského magazínu Autoexpress, plánovaný crossover Škoda, bude niečo "extra" a medzi kupé a SUV, akási "lacnejšia" konkurencia pre BMW X4 a pripravovaný Mercedes-Benz GLC. Znamenalo by to odklonenie výroby od modelov, ktoré dávajú do popredia praktické vlastnosti, na aké sme u Škodovky zvyknutí.

Video: Škoda SUV Coupé vs. BMW X4

Konkurencia modelu BMW X4 

Súdiac podľa charakteristík BMW X4, do vienka by nové SUV kupé, okrem zvýšeného podvozku a jazdnej pozície, malo dostať tiež karosériu s výrazne sa zvažujúcou zadnou časťou. Imidž doplnia mohutné zliatinové kolesá a vysoké boky. Určite sa môžeme tešiť na niektoré prvky úspešného radu Superb. 

Mladoboleslavská verzia BMW X4Zdroj: autoexpress.co.uk

Podarí sa SUV Škody konkurovať BMW X4?Zdroj: autoexpress.co.uk

Priestorové rozmery

Interiér nového SUV chce zákazníka zaujať ponúknutím väčších priestorových rozmerov v porovnaní s konkurenčným modelom BMW X4. Väčšie rozmery by sa tak netýkali len priestoru pasažierov ale aj objemu batožiny. 

Mladoboleslavská verzia BMW X4Zdroj: autoexpress.co.uk

Špekulácie o motorovej výbave

Rovnako ako je tomu v prípade populárnej Škody Yeti, bude "kupé SUV" ponúkané s možnosťou výberu pohonu predných alebo všetkých štyroch kolies. Zvýšená svetlá výška pomôže v teréne a spolu s upraveným podvozkom ponúkné zaujímavú mieru off-road schopnosti. Tak ako BMW, aj tento model bude určený predovšetkým pre cesty, nebudú chýbať nastaviteľné režimy jazdy. Čo sa týka motorovej výbavy, očakávajú sa maximálne 2-litrové štvorvalce s manuálnymi alebo automatickými prevodovkami. Časom sa môže objaviť tiež verzia Greenline a plug-in hybrid.

Mladoboleslavská verzia BMW X4Zdroj: autoexpress.co.uk

"Prémiovka" len okrajovo?

Aj napriek veľkým plánom však automobilka vstúpi medzi prémiovú konkurenciu len okrajovo, stále hovoríme predsa len o nižšej kategórii. Škoda však stále hrá vysokou kartou úspešnosti a obľúbenosti svojich modelov, čo môže priniesť prekvapenie aj v konkurenčnom boji s "prémiovkami" ako BMW X4 alebo Mercedes GLC Coupé. 

Konkurenčný Mercedes GLC CoupéZdroj: autoexpress.co.uk

Expanzia Škody 

Automobilka mieri poriadne vysoko, okrem rozšírenia produkcie chce Škoda už v roku 2018 prekonať hranicu 1,5 milióna vyrobených kusov! V roku 2022 predpokladá prelomenie dvojmiliónovej hranice produkcie! Automobilka vsádza najmä na rozvíjajúci sa segment SUV a jeho úspech na európskom trhu. Čo hovoríte na plány automobilky? Podarí sa splniť odvážne plány a preraziť v kategórii SUV?

zdroj: autoexpress.co.uk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Ruský Punisher: Obrnená konkurencia pre Humvee!Všetci vieme, že v Rusku možno vidieť čokoľvek. Ak si fanúšikom ťažkej techniky a máš rád...31. August, 2015
02Interiérové fotografie Škoda: Spestrite si vašu palubovku!Pri príležitosti predstavenia novej Fabie sa na svetlo sveta dostala zaujímavá možnosť ako...31. August, 2015
03Samoriadiaci kočík Volkswagen: Brzdí sám a udržuje odstup od osoby!Automobilka minulá rok apelovala na želania zákazníkov a chcela vedieť, čo viac by si...2. September, 2015