Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Tesla za polovicu: Elon Musk ohlásil novinku!

Obrovský "boom" okolo Tesly je dôkazom, že je o nabíjateľné elektromotory veľký záujem. Je tu však niečo, čo sa týka všetkých modelov. Sú jednoducho nedostupné pre väčšinu fanúšikov. Keď hovoríme o cene, Elon Musk má riešenie aj čo sa týka dostupnosti! Ak si sa nechal ňou uniesť aj ty a zatúžil si po Tesle, Elon Musk ťa poteší! Tesla bude tvoja za cenu Superbu!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.09.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Tesla za polovicu: Elon...

Auto-moto zaujímavosti

Predaj "jazdeniek"

Tesla, v snahe spraviť svoje elektromobily dostupnejšími, spustila predaj jazdených vozidel. Len v apríli informovala o predaji "jazdeniek" Modelu S. Keďže je reč o Tesle, zákazníci dostanú aj pri kúpe jazdeného vozidla niečo viac. Do kúpnej ceny sú už zarátané kontroly, údržba a zákazník dostane aj 4-ročnú zaruku na 80-tisíc najazdených kilometrov. Predaj jazdeniek si firma zabezpečuje sama, Tesly na predaj sú rozmiestnené po jednotlivých predajniach a je na zákazníkovi, či si Teslu vyzdvihne alebo nechá doručiť. 

Tesla Model SZdroj: caranddriver.com

Nabíjateľné automobily len pre vyvolených

Obrovský "boom" okolo Tesly je dôkazom, že je o nabíjateľné elektromotory veľký záujem. Je tu však niečo, čo sa týka všetkých modelov, a znižuje to ich počet na cestách. Sú jednoducho nedostupné pre väčšinu fanúšikov. Keď hovoríme o cene, Elon Musk má riešenie aj čo sa týka dostupnosti! Je tu šanca, že si ju budeš môcť dovoliť aj ty! 

Po luxusnej Tesle X príde aj low cost varianta Tesly!Zdroj: caranddriver.com

Medzi novinky patrí aj Tesla SUV

Na Twitteri Musk informoval aj o odovzdaní Tesly SUV do rúk prvého majiteľa. Stane sa tak už 29. septembra! Ten za svoj vysnívaný "Signature" v najvyššej výbave zaplatí od 130-tisíc až do 143-tisíc dolárov v závislosti od "vyšperkovania" a prevedenia. Samozrejme v základnej výbave bude stáť model omnoho menej, aj tak sa predpokladá, že bude drahšie ako Model S, ten môže byť "tvoj" za 75-tisíc dolárov, v prepočte 67-tisíc eur.

Tesla Model XZdroj: caranddriver.com

Dostupnejšia Tesla za polovicu cenu Modelu S!

Ak je reč o Tesle, sú dve základné veci, ktoré robia z Tesly úspešnú značku špecifických vozidiel. Dojazd a dizajn. Ak si sa nechal Teslou uniesť aj ty a zatúžil si po Tesle, Elon Musk ťa poteší!

 Tesla Model 3 bude najdostupnejšou Teslou vôbec!Zdroj: caranddriver.com

Model 3 ešte dostupnejší!

Teslu kúpiš už čoskoro v cene bežných automobilov! Neveríš? Ako informoval samotný Elon Musk, Model 3 bude najmenšou a najdostupnejšou Teslou vôbec! Oficiálne bude predstavený na budúci rok v marci. Krátko na to bude Tesla prijímať už prvé predobjednávky.

Elon Musk správou na Twitteri oficiálne potvrdil výrobu Teslu Model 3. Na cestách sa objaví do 2 rokov.Zdroj: caranddriver.com

Všetko záleží od Gigafactory

Tesla Motors v nevadskej púšti intenzívne stavia pilotný blok gigantickej továrne Gigafactory. Ide o najväčšiu továreň na výrobu batérií na svete. Produkciou sa vyrovná celkovej výrobe všetkých svetových výrobcov batérií! Hlavnou motiváciou pre vybudovanie najväčšej továrne na výrobu batérií na svete je samozrejme výroba elektromobilov Tesla. Šikovnému Muskovi sa však naviac podarilo pridať aj výrobu záložných batérií pre domácnosti a firmy.

Sprevádzkovanie továrne na výrobu batérií

Elon Musk, generálny riaditeľ Tesly Motors a SpaceX má v nevadskej púšti k dispozícii plochu o rozlohe 11,5 km2. Produkcia gigatovárne Tesla v objeme 50 GWh batérií ročne pokryje ročnú výrobu 500 000 elektromobilov. Ak chce automobilka začať výrobu Modelu 3, musí naplno našťartovať aj Gigafactory. Gigant na výrobu akumulátorov bude zložený až zo siedmych blokov! Predpokladá sa, že tak vznikne zároveň aj rozlohou najväčšia zastrešená budova na svete! Na svete by malo časom vzniknúť až 200 tovární na výrobu batérií. Potešújúca správa to bude aj pre samotných spotrebiteľov a budúcich majiteľ Tesly, bude to predstavovať až 30% zníženie ceny akumulátorov!

Tesla GigafactoryZdroj: caranddriver.com

Nekúp to za 31-tisíc eur 

Ak zvažuješ kúpu automobilu a pohrávaš sa s myšlienkou vlastníctva Audi A4 alebo Superbu. Mal by si prehodnotiť svoje plány. Za Teslu Model 3 zaplatíš podobnú čiastku! Či sa rozhodneš pre Teslu alebo nie, krok automobilky, ktorá sa snaží priblížiť svoju produkciu aj "menej majetnému" fanúšikovi, treba pochváliť! 

Elon Musk ohlásil najmenšiu a najdostupnejšiu Teslu! Zdroj: caranddriver.com

zdroj: marketwatch.com, twitter.com/elonmusk, bidnessetc.com, caranddriver.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Ruský Punisher: Obrnená konkurencia pre Humvee!Všetci vieme, že v Rusku možno vidieť čokoľvek. Ak si fanúšikom ťažkej techniky a máš rád...31. August, 2015
02Samoriadiaci kočík Volkswagen: Brzdí sám a udržuje odstup od osoby!Automobilka minulá rok apelovala na želania zákazníkov a chcela vedieť, čo viac by si...2. September, 2015
03Trio SUV z Mladej Boleslavy: Škoda bude konkurovať prémiovkám!Mladoboleslavská automobilka vsadila na dobrú stratégiu predaja. V rámci koncernového...4. September, 2015