Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Terénne monštrum z Ruska: Odvezie 127 ton nákladu, meria 28 m!

Z Ruska pochádzajú najextrémnejšie stroje planéty. Tento kolos si s iným vozidlom určite nepomýliš! Zabudni na asfaltové cesty a udržiavané komunikácie. Existuje nákladný automobil s nosnosťou 127 ton, ktorý zvládne prejazd terénom? 6x6 kolos z Ruska musíš vidieť! Sleduj video.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.03.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Terénne monštrum z...

Auto-moto zaujímavosti

Z Ruska pochádzajú tie najextrémnejšie stroje planéty. Tento kolos si s iným vozidlom určite nepomýliš!

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

Špeciál pre ťažobný priemysel

Všetko je možné v Rusku. To platí aj pre automobilový priemysel. Zabudni na asfaltové cesty a udržiavané komunikácie. Tu potrebuješ vozidlo, ktoré zvládne prejazd aj mimo civilizácie. Ďalšia špeciálna vlastnosť? Odolnosť voči extrémnym teplotných rozdielom ako nutnosť. Práve sa pozeráš na stroj, ktorý odolá teplote od -60 do +50 stupňov Celzia.

Nákladný automobil s nosnosťou viac ako 100 ton

Aký spôsob prepravy využiješ v prípade, že potrebuješ terénom prepraviť viac ako 100 ton nákladu? Veľa možností na výber spoľahlivého obrieho nákladného vozidla súčasný automobilový svet neponúka.

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

Terénne monštrum z Ruska

Spoločnosť Tonar je producentom strojov, ktoré nemajú na svete konkurenciu. Prečo? Ponúkajú možnosti využitia, ktoré sú dostatočne výnimočné, aby zabezpečili záujem nových majiteľov a objednávky na kúpu. Presvedčia ťa o tom nasledujúce parametre.

Tonar 7502

Model bol vytvorený špeciálne pre prácu v extrémnych podmienkach. Tonar 7502 zvláda náročnú prácu v diamantovej bani Verkhne-Munsky a nezastaví sa ani pri práci v teréne a v mínusových teplotách ruského severu.

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

Nosnosť až 128 ton

Aké parametre Tonar 7502 ponúka? Preprava rudy do lomov diamantovej ťažobnej spoločnosti Alrosa vyžaduje maximálnu možnú nosnosť. Celková nosnosť je naozaj extrémna. Vozidlo odvezie až 128 ton nákladu!

Prejazd len s povolením

Zaujímavé sú aj rozmery súpravy. Dosahuje dĺžku až 28 metrov. Dve súpravy 9 metrov dlhých prívesov plus  ťahač. Na výšku meria viac ako 4 metre. Kvôli veľkosti a hmotnosti je pohyb na verejných komunikáciách obmedzený. Prejazd nie je možný bez osobitného povolenia.

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

Výkon 760 koní + 6x6

Výkon zabezpečuje americký turbodízlový motor Cummins QSK19 s objemom 19 litrov. Celkový výkon? Motor disponuje výkonom 760 konských síl! Počet koní pod kapotou je dostatočný, aby rozhýbal obrovský 6x6 kolos aj v teréne.

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

2 palivové nádrže

Výkon na kolesá prenáša automatická prevodovka Allison 6620. Prevodový systém je vyrobený nemeckou spoločnosťou ZF. Obrovské vozidlo je vybavené 2 palivovými nádržami s objemom 610 litrov. Dôvod. Obrovská, no pochopiteľná, spotreba paliva.

Prvky výbavy

Nečakanou výbavou na ruský štandard sú 4 aktívne airbagy a ďalšie prvky zvyšujúce bezpečnosť posádky. V interiéri ťahača by si určite nečakal multifunkčný farebný displej. Prekvapením sú aj ďalšie súčasti digitálne vybavenia.

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

Vývoj

Tieto parametre nie sú finálne. Spoločnosť vyrobí ďalšie 2 väčšie verzie. Podľa výrobcu budú disponovať nosnosťou 250 ton a 400 ton. Súčasťou vlastností budú "aktívne"ojá spájajúce ťahač a príves. Ako hodnotíš parametre šialeného 6x6 ťahača s návesmi? Podeľ sa o svoj názor s nami v komentároch.

Najextrémnejší nákladiak na svete - Tonar-7502 Zdroj: trucksplanet.com

Zdroj: Youtube kanál Ivan Zenkevich PRO avtomobili trucksplanet.com

Video: Terénne monštrum z Ruska - Tonar-7502

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Brutálny 12-cylindrový Rolls-Royce dizajnovala žena! Vývoj trval 5 rokov, pracoval na ňom 280-členný tím expertov. 12-valcový motor s objemom...8. Február, 2019
02Video: Čo dokážu najlepší vodiči kamiónov? Ako jazdia a manévrujú obrovské ťahače s návesmi profi vodiči kamiónov? Najlepší vodiči...16. Február, 2019
03Povinná výbava: Autolekárnička bez spotreby - Vodiči ušetria peniaze!Zmena zákona zruší povinnosť výmeny lekárničky po dátume expirácie za novú. Čo táto zmena...2. Február, 2019