Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Smrť zeta platformy: 5. generácia Camara končí!

Je to tu, piata generácia ostrého Camara je oficiálne v dôchodku. Posledný 2015 Camaro ZL1 zišiel z výrobnej linky v montážnom závode Oshawa v Ontáriu v Kanade. Na tom istom mieste Camaro vzniklo, medzitým bol model ešte raz oživený v roku 2009 a výroba bola presunutá na juh od hranice a späť do USA. Piata generácia Camara slávila masívny úspech aj čo sa týka konkurenčnej krivky. Za posledné roky si poradila aj s najväčším konkurentom Fordom Mustang!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
30.11.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Smrť zeta platformy: 5....

Auto-moto zaujímavosti

Smrť zeta platformy

Je to tu, piata generácia ostrého Camara je oficiálne v dôchodku. Posledný 2015 Camaro ZL1 zišiel z výrobnej linky v montážnom závode Oshawa v Ontariu v Kanade. Na tom istom mieste Camaro vzniklo, medzitým bol model ešte raz oživený v roku 2009 a výroba bola presunutá na juh od hranice a späť do USA. Piata generácia Camara slávila masívny úspech aj čo sa týka konkurenčnej krivky. Za posledné roky si poradila aj s najväčším konkurentom Fordom Mustang.

5. generácia Camara Zdroj: chevrolet.com

5. generácia CamaraZdroj: chevrolet.com

Rozlúčka s "päťkou"

Dokonca aj hlavný zodpovedný inžinier Camara, Al Oppenheiser, použil pri príležitosti ukončenia výroby 5. generácie sentimentálne slová: "Stretli sme sa tu spolu na poslednej rozlúčke s posledným Camarom 5. generácie. ZL1 nájde domov u nás v GM Heritage Museum. Emocionálna rozlúčka to je pre všetkých, ktorí sa podieľali na vývoji Camara. a taktiež pre jeho fanúšikov. Príbeh 5. generácie Camara je naplnený mnohými vzostupmi a pádmi. Päťka zažila 7 rokov v montážnom závode Oshawa a ľudia okolo nej sa stali rodinou, to je dôvod prečo je pre nás Camaro viac ako automobilom. Amen." : ukončil svoju reč hlavný inžinier výrobného programu Camara.

5. generácia CamaraZdroj: chevrolet.com

5. generácia CamaraZdroj: chevrolet.com

#CamaroSix

Je zrejmé, že túto správu sprevádza aj informácia o novom nástupcovi. Úplne nové 2016 Camaro je vonku. Konkurenčný boj v triede na seba nenechá dlho čakať. Bude sa na čo pozerať. Predchádzajúca generácia bola takmer o desať centimetrov dlhšia, o dva centimetre širšia a o 28 mm vyššia.

Nová generácia: Najvýkonnejšia a najúspornejšia

Nové Camaro má byť kompaktnejšie a má priniesť ďalšie superlatívy. Šiesta generácia má byť najvýkonnejšia aj najúspornejšia. V základnej verzii pôjde o najúspornejšie Camaro vôbec. Najvýkonnejšia verzia bude zas najrýchlejším Camarom. Pozri si jeho exteriér vo videu.

Video: Chevrolet Camaro 2016

Rekapitulácia

Oficiálna výroba začala v marci roku 2009. Po ukončení výroby 5. generácie Camara vo verzii kabriolet a Z/28, bola pred pár dňami ukončená aj finálna výroba všetkých verzii "päťky." Stalo sa tak 20. novembra 2015, 6 rokov a 8 mesiacov po oficiálnom začiatku výroby. Týmto dňom skončila aj výroba, pre nás mnohých, najobľúbenejšej verzie kupé. Príchod nového Camara sprevádza vlna kritiky. Kritizujú sa najmä zmenené parametre, kritikmi sú však väčšinou práve prívrženci 5. generácie. Ku ktorému názoru sa pridáš? Aký je tvoj názor na jej nástupcu?

5. generácia CamaraZdroj: chevrolet.com

5. generácia CamaraZdroj: chevrolet.com

Zdroj: chevrolet.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Čo so starými pneumatikami? Premeň ich na originálne doplnky!Asi každý z nás si už lámal hlavu s tým, čo spraviť so starými pneumatikami, ktoré už...27. November, 2015
02Video: Najlepšie kaskadérske kúsky Hot Wheels!Ako malé deti sme sa hrávali s modelmi áut a každý deň snívali o tom, aké by to bolo zažit...28. November, 2015
038-miliónový superšport za 33-tisíc dolárov? Unikátna replika McLarenu F1! Kto sa vyzná v úpravách a opravách áut určite raz zatúži vyrobiť si vlastný automobil,...28. November, 2015