Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5!

Čo dokáže 280 koní + turbo a šialené parametre k tomu? Vytvoriť najextrémnejšiu premenu "škodovky" na superšportového "sleepera" s 2-násobným výkonom! 568-koňová 4x4 raketa doslova trhá betón. 100 km/h za 3sekundy, 568 koní, výfuk za 3 400€! Splnený sen každého automobilového šialenca - Brutálnu Škoda Superb 4x4 raketu musíš vidieť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
12.10.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Škoda Superb...

Auto-moto zaujímavosti

Čo dokáže 280 koní + turbo a šialené parametre k tomu? Vytvoriť najextrémnejšiu premenu "škodovky" na superšportového "sleepera" s 2-násobným výkonom!

Škoda Superb predátor: 568 koní pokorí BMW M5!Zdroj: youtube/LivingLifeFast

568-koňová 4x4 raketa

Tak možno nazvať extrémnu Škodu Superb RS, ktorú majiteľ "pretaktoval" na vesmírne hodnoty výkonu. 568-koňová 4x4 raketa doslova trhá betón pod kolesami. Splnený sen každého automobilového šialenca - Brutálnu Škoda Superb "továreň na kone" musíš vidieť!

Škoda, ktorá pokorí BMW M5

Keď ti automobilka nechce vyrobiť vysnívanú, šialene ostrú verziu populárneho modelu, nevzdávaj to. Príkladom môže byť príbeh dnešného fanatika, ktorý svoj stroj vystrelil medzi konkurenciu zvučných mien ako BMW M5.

Škoda Superb predátor: 568 koní pokorí BMW M5!Zdroj: jutarnji.hr

Zabudni na najdrahšiu Škodu Superb

Michael z Veľkej Británie vyšvihol výkon vlajkovej lode z Mladej Boleslavy ďaleko vyššie ako Greenline, Sportline a Laurin & Klement. Najdrahšia Škoda Superb v ponuke je len vyhasnutá sviečka v porovnaní s 2-násobne výkonnejším 4x4 delom.

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5! Zdroj: jutarnji.hr

Splnený automobilový sen

 

Kto z nás si nechce splniť svoj automobilový sen? Tomuto šialencovi sa to podarilo. Superšportový výkon "natrieskaný" pod kapotou Škody Superb premenil sériové vozidlo na razantného "sleepera," akého na trhu len tak nenájdeš.

568-koňová 4x4 raketa

Vrcholná továrenské verzia Škody Superb nie je žiadne "béčko." Základná špecifikácia "Škoda výkonu" = 2.0 TSI DSG 4x4 280 koní. Vozidlo akceleruje z 0 na 100 km/h za 5,8 sekundy. Maximálna rýchlosť 250 km/h.

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5! Zdroj: jutarnji.hr

Šialená úprava Škody Superb

Ako sa dajú 2-násobne zvýšiť také parametre výkonu? Majiteľ tejto Škody Superb vie ako na to! 4-valec dostal turbo + vstrekovanie vody a metanolu a ešte väčšie turbo. Výsledok šialených úprav = výkon takmer 600 koní!

Pod kapotou

Pod kapotou dostal priestor nový motor. Opäť 2,0 TSI, majiteľ však zvolil spoľahlivejšiu pohonnú jednotku z Audi S3. Prečo sa rozhodol pre takmer identickú špecifikáciu? Nový motor je lepšou voľbou pre ďalšie ladenie výkonu. Aj vďaka dobre zvolenému pohonnému agregátu sa Škoda Superb po ladení pýši výkonom 418 kW, 568 koní.

Škoda Superb predátor: 568 koní pokorí BMW M5!Zdroj: jutarnji.hr

Príplatková verzia výfuku z Aston Martin za 3 450 eur

Výkon motora podporuje špeciálne výfukové potrubie navrhnuté na objednávku. Zaujímavosťou je, že na jeho vývoji pracovala spoločnosť, ktorá vyvíjala výfuk pre superšport Aston Martin. Príplatkový výfuk stojí 3 000 britských libier, v prepočte približne 3 450 eur.

Vlajková loď Superb 2,0 TSI 4x4 vs. špeciálna úprava

Testy Superbu 2,0 TSI 4x4 sa predbiehajú v superlatívoch. Dôvody chvály vychýrenej špecifikácie sú jasné. Táto silná a populárna vlajková loď berie konkurencii vietor z plachiet. Upravený Superb poráža vyhlásených víťazov duelov a dokáže prekvapiť aj superšportové esá. Vyrovná sa delám ako BMW M5!  

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5! Zdroj: jutarnji.hr

Tajomstvo úspechu

Zaujímavý mix skvelých dynamických vlastností, pohodlia a výborného zážitku z jazdy, robí z tejto legendy voľbu mnohých automobilových fanatikov. Niet sa čo čudovať. Tento model je najzaujímavejším továrenským riešením očakávaných vlastností vysnívaného stroja každého milovníka výkonu, spoľahlivosti a rýchlosti.

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5!

Stupeň výbavy Laurin & Klement + ďalšie lákadlá

Úprava sa dotkla všetkých častí vozidla. Neprebehla jemne dynamiku. Neznamenala mini detaily dizajnu. Stupeň výbavy Laurin & Klement ponúka renomované prvky komfortu.  

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5! Zdroj: jutarnji.hr

Dostupnosť

Nákup výnimočného stroja s extrémnym výkonom ťa nezruinuje. Tento konkrétny exemplár môže byť tvoj. Žiadne kúzla, čary ani predávanie obličky! 568-koňová Škoda Superb je na predaj za 34 995 libier, v prepočte približne za 40 000 eur. Ak chceš stroj, ktorý neumožňuje kvôli výkonu plynule dýchať, toto je niečo pre teba!

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5! Zdroj: jutarnji.hr

Akcelerácia vs. BMW M5

Aby sme nechodili okolo konkurencie bez premerania síl, chce to konkrétne parametre. Najzaujímavejším faktorom umenia šialeného šprintéra je "šprint." GPS záznam berie dych. Z 0 na 96 km/h zrýchli 4x4 Škoda Superb raketa len za 2,9 sekundy. Namerané hodnoty BMW M5 udávajú na rovnakú akceleráciu čas 3,2 sekundy. Balík Competition "oseká" čas o sekundu menej, presne 3,1 sekundy. BMW môže veľmi ľahko z tejto Škody Superb uvidieť len "zadok!" Ako hodnotíš drsnú úpravu Škody Superb 4x4 s 2-násobným výkonom až 568 koní? Podeľ sa o svoj názor a postrehy v komentároch.

Škoda Superb 4x4 raketa: 568 koní pokorí BMW M5! Zdroj: jutarnji.hr

Zdroj: Youtube kanál LivingLifeFastjutarnji.hr

Video: Škoda Superb predátor: 568 koní pokorí BMW M5

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Cestní piráti z Poľska - naháňačka na Orave: Aký trest za smrť vodiča Škody Fabia? Slovenská legislatíva nepozná pojem kolektívny páchateľ - Vďaka tomu 2 účastníci naháňačky...8. Október, 2018
02Nová Lada 4x4 Vision: Konkurencia Land Roveru s krásnym dizajnom!Zaujímavé maskované dvere a veľa prekvapení. To je Lada Vision 4x4! Nový model zaujme...4. Október, 2018
03MiniBig = Karavan + čln 2 v 1: Praktický obojživelník proti povodniamJanponský unikát. MiniBig - nemá konkurenciu, poradí si vo vode aj na suchu! Domy na...2. Október, 2018