Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Škoda Scala má prvé vylepšenie: za 489€ 29 koní navyše!

Škoda Scala je ešte horúcou novinkou, no už z radov verejnosti prichádza dopyt po jej ostrejšej verzií. Niet sa čomu čudovať. Škoda už dávno nie je podradnou značkou, preslávila sa aj svojimo ostrými verziami s písmenkami RS v názve. Škoda to ešte nepotvrdila, preto vzali do rúk osud výkonnejšej verzie súkromní úpravcovia.

Dávid v Auto-moto zaujímavosti
17.07.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Škoda Scala má prvé...

Auto-moto zaujímavosti

Škoda Scala je ešte horúcou novinkou, no už z radov verejnosti prichádza dopyt po jej ostrejšej verzií. Niet sa čomu čudovať. Škoda už dávno nie je podradnou značkou, preslávila sa aj svojimo ostrými verziami s písmenkami RS v názve. Škoda to ešte nepotvrdila, preto vzali do rúk osud výkonnejšej verzie súkromní úpravcovia, ako uviedol aj portál formacar.

Výkon za pár stovák?

Škoda do budúcna plánuje aj s príchodom ostrej verzie Scala RS. Je to však hudba budúcnosti, ľudia by museli o niečo podobné prejaviť väčší záujem. Dieru na trhu sa pokúsila vyplniť nemecká spoločnosť DTE-Systems. Ponúka zariadenie, ktoré je v podstate len čiernou čarovnou krabičkou. Spoločnosť ju nainštaluje a začnú sa diať divy. 

Prioritným účelom je nárast výkonu. O tom, koľko koní navyše dostanete rozhoduje agregát, ktorý máte pod kapotou. Pri Scale s 1 litrovým 85 kW motorom dostanete k dobu 22 koní. Viac dokáže krabička vydolovať aj z najlacnejšieho litrového trojvalca s výkonom 70 kW, konkrítne 23 koní. Nuž a s porciou plus 29 koní môžete počítať, ak máte Scalu s motorom 1,5 TSI. Pri naftovom agregáte 1,6 TDI je nárast výkonu len o 19 koní. Ak teda máte 1,5 TSI, nárast výkonu predstavuje takmer 20%, čo už určite pocítite.

Tento zázrak sa volá Power Control. Pozrime sa na to, na koľko vyjde a čo dokáže s motorom 1,5 TSI, pri ktorom má azda najvyšší význam. Základná verzia zvyšuje výkon o spomínaných 29 koní. Z pôvodných 150 koní tak máte Scalu s výkonom 179 koní. Cena zariadenie je v tomto prípade 489 €. Ak by ste chceli skombinovať výkon s dobrou spotrebou, je pre vás Power Control X. Táto verzia má okrem zvýšenia výkonu aj ekologický režim, ktorý zníži spotrebu až o 15%, vyjde na 599 €. Nuž a ak by ste chceli všetko, čo tento zázrak ponúka, máte možnosť doobjednať si funkciu PedalBox, ktorá zlepšuje odozzvu planového pedálu. Napríklad Škoda Scala s motorom 1,5 TSI dosiahne 100 km/h za 8,2 sekundy, vďaka tomuto vynálezu by to mohlo byť na úrovni okolo 7,4 sekundy. Toto lepšie zrýchlenie stojí 229 €, ak si ho doobjednáte ku Power Control X, tak príplatok činí 179 €.

Keď to zhrnieme, základ vyjde na 489 €, kedy môže byť nárast výkonu až 29 koní. Ak by ste chceli všetko, vrátane ekonomického módu a lepšej odozvy plynového pedálu, sme na 778 €. Iste, zdá sa to dosť, avšak zo Scaly urpbíte nadpriemerne dynamické auto. Má to však jeden háčik. Pri inštalácií tohto zázraku prichádzate o záruku. Ak o ňu prísť nechcete, zostáva len čakať, či bude Scala vo výkonnejšej verzií aj oficiálne.

Škoda Scala má prvé vylepšenie: za 489€ 29 koní navyše!Zdroj: formacar.com

Škoda Scala má prvé vylepšenie: za 489€ 29 koní navyše!Zdroj: formacar.com

Škoda Scala má prvé vylepšenie: za 489€ 29 koní navyše!Zdroj: formacar.com

Zdroj: formacar.com

Zdroj foto: formacar.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Elektrická diaľnica v Nemecku otvorená! Koľko meria?Emisie, ochrana životného prostredia a ekologickejší život. To sú pojmy, ktoré hýbu svetom....3. Jún, 2019
02VW Golf VIII už v roku 2020, interiér bude revolúciou!VW Golf je síce jedným z najbežnejších automobilov, avšak aj najobľúbenejších. Je takmer...11. Jún, 2019
03STK po novom! Ani nové auto neznamená, že cez STK prejdeš! STK je pre mnohých strašiakom. Aj keď máte auto v poriadku, vždy má človek aspoň maličké...2. Jún, 2019