Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Škoda Fabia Funstar: Pickup, ktorý boduje u mladých!

Škoda predstavila Fabia FUNstar pickup, koncept vozidla určený pre mladých navrhnutý mladými talentmi zo sveta automobilového dizajnu. Čo na tento model hovoríš ty? Pozri si tento zaujímavý návrh v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
04.05.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Škoda Fabia Funstar:...

Auto-moto zaujímavosti

Škoda predstavila Fabia FUNstar pickup, koncept vozidla navrhnutý mladými talentmi zo sveta automobilového dizajnu. Pre koho bude určený? Výborným ohlasom sa teší najmä u mladých. Koľko potenciálnych zákazníkov osloví toto dizajnové riešenie?

Škoda Fabia FUNstarZdroj: autocar.co.uk

Základ Škody Fabia

Model je postavený na základoch úspešného modelu Škoda Fabia. Dizajn vytvoril tím 23 učňov vo veku 17 a 18 rokov na akadémii Škoda v Mladej Boleslavi v Českej republike.

Za konceptom tohto pickupu stoja mladí dizajnéri Škoda AkadémieZdroj: autocar.co.uk

Línie ovplyvnené hatchback verziou Škody Fabie pripomínajú predchodcu. Je ním podobný koncept Škoda CitiJet, ktorý bol taktiež navrhnutý Škoda akadémiou. Debutovať bude na stretnutí GTI vo Worthersee. 

Škoda Fabia FunSTAR Zdroj: autocar.co.uk

Výkon

Pickup "sedí" na 18-palcových kolesách, čo môže vyznieť poburujúco. Čo sa týka pohonu, je poháňaný 1,2 TSI benzínovom motorom s výkonom 121 koní. Výkon prenáša sedemstupňová prevodovka DSG. Študenti spočiatku chceli "nakopnúť" FUNstar s benzínovým motorom 1,8 TSI, ale napokon od tejto možnosti upustili.

Mladého zákazníka pickup určite oslovíZdroj: autocar.co.uk

Interiér navrhnutý pre mladých

Interiér pôsobí športovým dojmom. Tejto tématiky sa drží aj volant, sedadlá a aj neodmysliteľná súčasť automobilu pre mladých. Ktorá to je? V žiadnom vozidle pre mladých by nemal chýbať poriadny "sound" systém. V tomto prípade je inštalovaný 1400W Sound System s 200W subwooferom. Na "bežné" potreby jazdy by to malo stačiť. Dotykový displej disponuje "infotainment" systémom, ktorý je kompatibilný so všetkými smartfónmi na trhu.

Interiér Škody Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Lichotivá farebná kombinácia

Pre toto dizajnové riešenie zvolil tím študenotv kombináciu bielej a zelenej farby. Farebnosť bola vybraná tak, aby zodpovedala farbám výrobcu. Svetlomety boli prispôsobené na rovnakú farbu denného LED svietenia.

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Koncept má "bezrámové" telo s výstuhami na bočných paneloch a rozšírený B-stĺpik za účelom "vyrovnania" celkového dojmu z vyzdvihnutia hatchbacku.

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Práca na koncepte začala v septembri roku 2014. Vyberalo sa celkovo z 84 dizajnových návrhov. Bola medzi nimi aj off-road verzia Fabie.

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Akonáhle sa rozhodlo o výbere tohoto konceptu, začal sa hľadať vhodný názov. O názve pickupu rozhodli tí najmenší. Súťaž na výber názvu sa konala v miestnej základnej škole, ruku k dielu priložili teda aj žiaci tunajšej základnej školy. Študenti Škoda akadémie sa podieľajú na návrhu viacerých konceptov vozidiel Škoda. Do Škoda akadémie je v súčasnosti zapísaných až 880 študentov. 

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Úspech Škoda akadémie

Škoda investovala do svojho školiaceho strediska v Mladej Boleslavi 55 miliónov českých korún. Boli použité na rekonštrukciu časti budovy. Vedenie sa rozhodlo investovať rovnakú sumu aj tento rok.

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Minuloročný koncept vozidla navrhnutý študentmi Škoda akadémie zaznamenal veľký úspech. Ak dosiahne podobný úspech aj FUNstar, budú budúci rok do projektu zaradení ďalší študenti.

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Model má tie najlepšie vyhliadky na to, aby sa dostal do výroby. Ako to s ním dopadne, ukáže čas. Dizajnové prevedenie a ladné línie treba určite pochváliť! Čo na tento model hovoríš ty? 

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

Škoda Fabia FunSTARZdroj: autocar.co.uk

zdroj: autocar.co.uk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Všetko je možné v Abu Dhabi!Občas sú v premávke k videniu skutočne čudné veci. Mladá rodinka si spestrila jazdu po...1. Máj, 2015
02Audi vyvinulo palivo z vody a vzduchu: Modrá ropa je tu!V automobilovom svete došlo k ďalšiemu pokroku. Automobilke Audi sa podarilo vyrobiť prvé...30. Apríl, 2015