Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Revolučný 4x4 hybrid Škoda Vision X: CNG / benzín / elektrina + extrémne nízke emisie!

Škoda Vision X zaujme nielen vzhľadom. Pôsobivý zvýšený podvozok nie je všetko. Priekopník na poli kombinovaných pohonov má čo ponúknuť! K tomu extrémne nízke emisie CO2, len 89 g/km. Vychutnaj si ho naživo! Sleduj video z predstavenia na autosalóne v Ženeve! Ide o najkrajšie SUV značky Škoda?  

rufus v Auto-moto zaujímavosti
12.03.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: ŠKODA VISION X -...

Auto-moto zaujímavosti

SUV automobilky z Mladej Boleslavy s poradovým číslom 3 odhalilo svoje tromfy na najväčšom festivale áut v Európe. Škoda Vision X na medzinárodnom autosalóne v Ženeve 2018 skutočne zažiarila. Nenechaj si ujsť toto kompaktné športové SUV, ktoré má čo ponúknuť!

Škoda Vision XZdroj: skoda-storyboard.com

Crossover do mesta

Vízia, stojaca za zrodom štúdie Vision X, berie na vedomie potreby moderného vodiča. Podľa ohlasov z predstavenie sa automobilke podarilo vyrobiť silný mestský crossover, ktorý si získa aj dušu odvážnejšieho vodiča. Pohon 4x4 dopĺňa šarm a športový vzhľad vozidla. 

Škoda Vision XZdroj: skoda-storyboard.com

Škoda Vision X 4x4 vs. dojazd

Koncept využíva podľa potreby rôzne možnosti pohonu kolies. Možnosť výberu pohonu zadných, predných a všetkých kolies ocení vodič v teréne aj v meste. Zaujímavým parametrom je aj dojazd. Šikovný CNG/benzín hybrid do mesta prejde na 1 natankovanie až 650 kilometrov. A čo zrýchlenie? Nové SUV Škody akceleruje z 0 na 100 km/h za 9,3 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 200 km/h.

Škoda Vision XZdroj: skoda-storyboard.com

Revolučný hybridný pohon vs. výkon

Prednú nápravu poháňa 1,5-litrový štvorvalcový preplňovaný motor na CNG s výkonom 130 konských síl a 200 Nm krútiaceho momentu. Nestačí? Výkonu sekunduje elektromotor umiestnený medzi zadnými kolesami. Hybridný elektrický pohon Vision X ponúka nečakaný parameter, až 1 000 Nm krútiaceho momentu. To je rekordný údaj, ktorý „pochová“ do zabudnutia dlhý zoznam konkurenčných modelov!

CNG / benzín / elektrina – výhody hybridného pohonu

Revolučný pohon sa v „škodovke“ objavil prvýkrát. Prečo chceš tento revolučný hybridný pohon? Výber tria pohonu má jasné dôvody. Kombinácia pohonu na zemný plyn, benzín a elektrinu prináša množstvo výhod.

Škoda Vision XZdroj: skoda-storyboard.com

Extrémne nízke emisie

Táto zaujímavá kombinácia pohonu má na svedomí to, že vozidlo disponuje extrémne nízkymi hodnotami emisií CO2. Vision X sľubuje emisie iba neskutočných 89 g/km! Po modeloch Škoda Kodiaq a Karoq na trh prichádza pôsobivý mestský crossover, ktorý rozširuje modelovú radu o nové vlastnosti.  Ekologický chod a rýchla odozva sú ďalšími prednosťami novinky.

Nové technológie + úlet na záver

Okrem výrazného výzoru zaujme aj po obsahovej stránke. Model ťaží z najmodernejších technológií. Na Vision X si z hľadiska inovácií určite „zgustneš,“ ponúka ich veľké množstvo.  Simply Clever riešenia nemôžu chýbať. Ekologickým úletom na záver sú „hračky“ v batožinovom priestore. 2 elektrické skateboardy, helmy, príslušenstvo a dokonca dron s kamerou na natáčanie bláznivých jázd!

Škoda Vision XZdroj: skoda-storyboard.com

Doba hybridná už čoskoro

Elektrifikáciu áut odštartuje značka ŠKODA v roku 2019 príchodom  plug-in hybrid verziou Škody Superb. „Doba hybridná“ sa nezadržateľne blíži. Čisto elektrický model automobilky je otázkou blízkej budúcnosti. Ako sa ti nové SUV Škody páči? Ako hodnotíš dizajnové prevedenie a výbavu? Osvedčí sa revolučný hybridný pohon? Podľa ohlasov má Škoda Vision X skvele „našliapnuté“ na cestu do produkcie!

Škoda Vision XZdroj: skoda-storyboard.com

Zdroj: inautonews.co, autocar.co.uk, carmagazine.co.uk, skoda-storyboard.com

Video: ŠKODA VISION X - Predstavenie

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01530-koňová beštia Audi RS4 Avant: Z 0 na 100 km/h za 3,8 s!Najvýkonnejšie Audi RS 4 Avant na trhu! Čo ponúka ostré combi? Dokonalý dizajn  a brutálne...14. Marec, 2018
02Pozor / Zmena zákona: Nové pravidlá STK, emisií a stáčania km!Zmeny sa týkajú STK, emisií a najazdených km na odometroch! Na čo bude slúžiť emisná...24. Marec, 2018
03Škoda Octavia vRS Estate za menej ako 5 000€! Top stav, nájazd len 81 000 km, silný motor a skvelá cena ako bonus! Nie je to žiaden...6. Marec, 2018