Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Raritná Škoda 120 limuzína: Len 1 exemplár na svete!

Tento unikát si už na prvý pohľad pýta pozornosť. Posúď sám. Delo 80. rokov je vyrobené z legendárnej Škody 120 LS. Model dostal ďalšie prídavné dvere. Celkom diponuje 6 sedadlami a odvezie 6 pasažierov. Svetovú raritu, Škodu 120 limuzínu od spoločnosti Fortune Auto Sales, musíš vidieť! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
10.05.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Raritná Škoda 120...

Auto-moto zaujímavosti

Medzi zázraky automobilového sveta patrí aj fakt, že škodovku bolo možné v Anglicku kúpiť aj v časoch, kedy ju od celosvetového úspechu delila železná opona.

Škoda 120 limuzínaZdroj: vwcult.com

Ako zaujať pozornosť raritným exemplárom?

Automobilka dokázala zaujať už v časoch Československa a darí sa jej to dodnes. Popularitu si drží aj vďaka zaujímavej produktovej línii a vlastnostiam jednotlivých modelov. To, čo stojí za jej úspechom, zdieľa aj tento raritný exemplár. Už na prvý pohľad si pýta pozornosť. Posúď sám.

Raritná Škoda 120 limuzína: Len 1 exemplár na svete! Zdroj: vwcult.com

Škoda 120 limuzína

Spôsob propagácie spoločnosti Fortune Auto Sales z mesta Grays v Essexe z 80. rokov používajú automobilové spoločnosti dodnes. Aj po 40 rokoch je základom úspechu to isté, vedieť ako zaujať zákazníkov. Vďaka unikátnej verzii Škody 120 sa to spoločnosti Fortune Auto Sales rozhodne podarilo. Ich reklamný exemplár je skvostom aj dnes. Ďalšiu 6-dverovú limuzínu Škoda 120 nenájdeš nikde na svete!

Zaujímavý príbeh

Narodenie nápadu začína klasickým príbehom. Bola to skôr náhoda ako premyslený plán. Majiteľom spoločnosti sa dostal do rúk havarovaný model Škoda 120 LSE z roku 1983. Verzia LSE vznikla práve pre anglický trh. Základom vozidla bola legendárna Škoda 120 LS.

Raritná Škoda 120 limuzína: Len 1 exemplár na svete! Zdroj: vwcult.com

Ako vznikne limuzína zo Škody 120 LS?

Vozidlo prešlo čiastočnou rekonštrukciou, ktorá sa týkala vinylovej strechy, strešných okien, zliatinových kolies a ďalších detailov.  Poškodený základ potreboval priviesť k dokonalosti. Tomu najlepšie poslúžilo pridanie ďalších dverí a vystuženie konštrukcie strechy a podlahy.

Ďalšie úpravy

Podvozok, prevodovka aj motor ostali pôvodné. Nutná bola úprava spojky, brzdového systému a ďalších častí. 6-sedadlové vozidlo má, čo ponúknuť. Už v roku 1987 o netradične upravených škodovkách písal známy časopis Automobil. Okrem krátkeho textu bola súčasťou článku aj fotogaléria.

Skvelá recenzia + ovládateľnosť

Niekoľko mesiacov práce šikovných rúk sa oplatilo. Časopis Automobil pochválil nečakane dobrú stabilitu a dobrú ovládateľnosť vozidla. Vtipnou bodkou boli aj v tej dobe mimoriadne efektné reklamné polepy s nápisom "Skoda lasts longer-r-r." Vo voľnom preklade "Škoda vydrží dlhšie." A to je skutočne pravda. Netradičná Škoda limuzína dokáže zažiariť aj dnes.

Raritná Škoda 120 limuzína: Len 1 exemplár na svete! Zdroj: vwcult.com

Škoda limuzína raritou aj dnes

Dodnes je ozdobou každej automobilovej akcie, na ktorej sa objaví. Obdivovaná milovníkmi áut z celého sveta, dostala vďaka popularite ešte novšiu, modernejšiu prednú masku s hranatými svetlometmi. Spoločnosť Fortune Auto Sales odviedlo dobrú autorskú prácu. Ide skutočne o skvostné dielo, čo povieš? Podeľ sa s nami o svoj názor, či iné Škoda skvosty, v komentároch.

Zdroj: vwcult.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Zásoba kyslíka, nočné videnie: Armortruck monštrum pre špeciálne armádne účelyHybrid s výkonom až 2 000 koní. Odolné telo z ocele, titánu, kevlaru a uhlíkových vlákien...30. Apríl, 2020
02Mega-GT Koenigsegg Gemera je tu: 4 miesta, 1 727 koní!To však nie je prvé prvenstvo modelu úspešnej značky zo Švédska. Pozeráš sa na vôbec prvé...8. Máj, 2020
03Dízel na benzín nebude: Spaľovací motor zachráni homogénne spaľovanie!Dízel alebo benzín? Kedysi bola voľba výberu pohonu veľmi jasná. Naftový pohon je na...2. Máj, 2020