Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Rarita nielen na cesty: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!

Železničné zásahové vozidlo z USA je stroj, ktorý v ponuke áut na predaj len tak nenájdeš. Čím je tento hybrid výnimočný? Disponuje výnimočnými parametrami, výbavou aj nájazdom. Spojenie kamióna, transportéra a dieselovej lokomotívy doslova berie dych! Posúď sám.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
16.01.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Unikát na predaj:...

Auto-moto zaujímavosti

Keď sa toto monštrum kdekoľvek objaví, je nemožné ho prehliadnuť. Železničný obojživelník je výnimočný hneď niekoľkými vlastnosťami.

Železničné zásahové vozidlo z USA je stroj, ktorý v ponuke áut na predaj len tak nenájdeš. Zdroj: proxibid.com

Obojživelník na cesty aj železnice

Pri pohľade na toto vozidlo ťa zrejme napadne, že absolútne netušíš, aký je jeho spôsob využitia. Unikát bol vyrobený na objednávku ako zásahové železničné vozidlo, ktoré má dodržiavať poriadok na cestách aj koľajniciach.

Rarita nielen na cesty: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!Zdroj: proxibid.com

Nájazd len 4 712 km

Okrem vzhľadu a druhu využitia, disponuje prekvapivo nízkym nájazdom. Na jeho tachometri svieti nájazd len 4 712 kilometrov. Rokom výroby vozidla je rok 2006. Pohon extrémnej mašiny zabezpečuje silný naftový motor s objemom 7,6 litra. Výkon na kolesá prenáša automatická prevodovka.  

Železničný kamión pre špeciálne účely

Už na prvý pohľad je ti jasné, že objednávateľom bol niekto výnimočný.  Mestá v USA sú prepojené hustou sieťou diaľničných úsekov, ciest a železníc. Železničné koridory často nedisponujú možnosťou, že sa na ne policajné dokážu dostať cestnými vozidlami. Dlhé úseky železníc vedú úsekmi, ktoré nemajú žiadne cestné pokrytie. Na tieto účely vznikol špeciál, ktorý sa dokáže pohybovať ako bežné vozidlá a tiež ako vlak.

Tony hydrauliky aj hasiaci systém

Železničný kamión stojí na základe nákladného automobilu International 4400 S/A. Chuťovky ako tony hydrauliky, extrémne pevná konštrukcia, špeciálne výstuhy, osvetlenie naviac a nasadzovacie štíty sú niektoré zo súboru vlastností, aké ponúka.

Rarita nielen na cesty: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!Zdroj: proxibid.com

Bonus

To však stále nie je všetko. Súčasťou výbavy tohto ťažkoodenca sú zmotané hadice hasiaceho systému a navijaky, ktoré sú stále funkčné. Spolu s koľajovými násadami ide o nevšednú kombináciu parametrov, ktorá sa len tak nevidí. Zvláštnosťou vozidla je neprítomnosť akýchkoľvek označení, ktoré by naznačovali využitie v bezpečnostných službách.

Rarita nielen na cesty: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!Zdroj: proxibid.com

Cena

Aukcia Western Construction Auctions bola ukončená minulý mesiac. Pár dní pred skončením aukcie boli ponuky záujemcov vo výške 5 250 dolárov, v prepočte približne 4 700 eur. Rarita bola napokon predaná za sumu 17 000 amerických dolárov, v prepočte približne za 15 200 eur. Kto sa stal novým majiteľom netradičnej mašiny nie je známe.

Rarita nielen na cesty: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!Zdroj: proxibid.com

Pancierový obor z USA

Duálne možnosti využitia z neho robia špeciálne zásahové vozidlo, ktoré nemá konkurenciu. Aké využitie by sa našlo pre tento netradičný špeciál, ktorý dokáže využívať cesty aj železnice, u nás na Slovensku? Spojenie kamióna, transportéra a dieselovej lokomotívy doslova berie dych. Posúď sám.

Zdroj: http://www.proxibid.com/

Unikát na predaj: Železničný kamión s nájazdom len 4 712 km!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse za 10 750 €Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse White Edition za neuveriteľnú sumu len 10 750 eur?...4. Január, 2020
02560 koní, nájazd 9 800 km: Audi RS7 Francka Ribéryho na predaj v ČR! Audi RS7 beštia hráča Bayernu Mnichov je na predaj. Automobil v top stave disponuje výkonom...30. December, 2019
03Zlodeji ukradli Stalinov pancierový špeciál: Váži 4,7 ton!V Rusku je možné všetko. Pred pár dňami sa stala v Moskve krádež, ktorá okamžite obletela...2. Január, 2020