Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Prvý hybridný Mustang na svete!

Každý z nás to už aspoň raz počul a má Mustanga pevne oddeleného od automobilových rozhovorov o elektrických automobiloch. V kontexte mnohé názory zneli takto: „Hybrid? Nikdy. Jedine Mustang!“ Toto presvedčenie vyjadrovalo zarytú lásku k „muscle cars“ a nedôveru k novému druhu pohonu. Časy sa menia, prichádza prvý hybridný Mustang na svete!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
08.01.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: CEO Fordu o plánoch...

Auto-moto zaujímavosti

Každý z nás to už aspoň raz počul a má Mustanga pevne oddeleného od automobilových rozhovorov o elektrických automobiloch. V kontexte mnohé názory zneli takto: „Hybrid? Nikdy. Jedine Mustang!“ Toto presvedčenie vyjadrovalo zarytú lásku k „muscle cars“ a nedôveru k novému druhu pohonu. Časy sa menia, prichádza prvý hybridný Mustang na svete! Čo na to fanúšikovia? Kedy sa novinka dostane na trh?

V8-čka, EcoBoost Turbo alebo hybrid?

Zabudnime na V8-čku a EcoBoost turbo pohon. Ford oznámil, že chystá hybridnú verziu niektorých zo svojich najznámejších automobilov. Chystá hybridný Mustang aj obľúbenú „F-150-tku.“ Postupne by malo prísť k „elektrifikácii“ celej výrobnej línie.

Ford F-150 pick-up ako hybrid?Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Popularita elektromotorov

Môžeme sa tešiť na nové pohony. Otázne je, či sa skutočne budeme tešiť. Všetko záleží od toho, či narazíme na odporcu alebo prívrženca elektromotorov. Táto myšlienka môže byť v čase narastajúcej popularity elektromotorov perfektným strategickým krokom. Hovoríme tiež o jednom z najobľúbenejších a najpredávanejších modelov športových vozidiel. V ponuke už čoskoro aj s elektrickým pohonom!

Prvý hybridný Mustang na svete!

Ford uviedol, že oba modely plánuje uviesť na trh do roku 2020. Tlačová správa Fordu informuje o plánovanej výrobe celkom 7 nových elektrifikovaných vozidiel. Nie všetky budú predávané v celosvetovom meradle. To sa však aj dalo očakávať. Hybridná verzia obľúbeného pick-upu F-150 bude určená predovšetkým pre trh v Severnej Amerike a na Strednom východe.

Ford útočí - Chystá hybridnú verziu Mustangu a  F-150Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Hybridný pohon ako „must have“

Hybridné technológie sa osvedčili ako stimulátory úžitkovosti v triede „high-end“ superšportov už počas niekoľkých posledných rokov. Podobne ako trend preplňovaných motorov, všetko nasvedčuje tomu, že sa hybridná technológia postupne stane súčasťou každého vozidla bez ohľadu na charakter využitia a štýl jazdy.

Nový pohon v kategórii Muscle car

Muscle car (muscle - sval, svalnatý a car - auto) je termín používaný na označenie radu vysoko výkonných automobilov. Vo svojom najrozšírenejšom význame sa výraz spája s americkými automobilmi so zadným náhonom a silnými V8-čkovými motormi. Nie nadlho. Hybridný Mustang by bol pravdepodobne celkom prvým hybridným „svalovcom“ vôbec.

Ford útočí - Chystá hybridnú verziu Mustangu a  F-150Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

„Čerešnička“ na záver

Na výstavbu nových, dokonalejších vozidiel s novým pohonom Ford do svojho michiganského závodu investuje 700 miliónov dolárov. Vytvorí sa tým nová pracovná príležitosť pre 700 nových zamestnancov. To však nie je všetko. V tlačovej správe Ford informuje, že okrem "high-tech“ elektrických a autonómnych vozidiel bude vyrábať aj ďalšie špeciálne verzie Fordu Mustang a Lincolnu Continental. Cieľom ďalšieho vývoja hybridných technológií bude väčšia efektivita a nižšia spotreba paliva. Hybridný pick-up F-150 bude niečo ako „mobilný generátor“ a posunie možnosti rozvoja tohto druhu pohonu ešte ďalej. Môžeme sa tešiť na ďalšie kultové športové automobily, ktoré sa snáď dostanú aj mimo USA! Čo hovoríš na možnosť vlastniť hybridný Mustang? Podeľ sa o svoje názory v komentároch!

Zdroj: jalopnik.com

Video: Prvý hybridný Mustang na svete!

Video: CEO Fordu o plánoch automobilky

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: GMC Sierra pick-up vs. tank! Väčšina z nás miluje demolačné práce. Niet sa čomu čudovať. Vždy ide o poriadne efektný...4. Január, 2017
02Video: SuperLada s výkonom 420-koní trhá betón! Táto upravená Lada 2104 skrýva pod kapotou prekvapenie, vďaka ktorému dosahuje rýchlosť...16. December, 2016
03600 koňový 6x6 Hennessey VelociRaptor ťa zdvihne zo stoličky! Nebeské brány automobilového sveta sa opäť otvárajú aby privítali ďalší impozantný kúsok,...6. Január, 2017