Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Prekročenie rýchlosti o 200 km/h: Pokuta 6 500 eur za 308 km/h!

Ako „si zarobiť“ na požičanom Mercedese-Benz C 63 AMG? Vyšprintuj ho na maximálku a skontroluj schopnosti policajtov! Šialený rýchlostný limit 300 km/h sa mu prekvapivo podarilo prekročiť na sedane s výkonom pod 500 koní. Obdiv však nezožal. Prekročenie rýchlosti o 200 km/h stálo mladíka 6 500 eur! Riskoval pritom až polročné väzenie. 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
06.06.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Mercedes-Benz C63...

Auto-moto zaujímavosti

Ako „si zarobiť“ na požičanom Mercedese-Benz C 63 AMG? Vyšprintuj ho na maximálku a skontroluj schopnosti policajtov! Kuriózny prípad sa okamžite po zverejnení stal hitom internetu.

Prekročenie rýchlosti o 200 km/h: Pokuta 6 500 eur za 308 km/h! Zdroj: youtube.com/Automann-TV

Jazda na otcovom dele

Všetci sme mali „násť“ rokov. Čerstvý vodiči bývajú na cestách až príliš odvážni. Niektorí sa dostanú až tak ďaleko, že ich príbeh z nevinnej jazdy skončí zápisom v policajnej správe. To je aj prípad 19-ročného vodiča, ktorý sa z viac ako ročného vlastníctva vodičského oprávnenia nepoučil. Problémy dokonca neriskoval pri jazde na svojom aute. Pre svoj výjazd použil otcove delo, ktoré pravdepodobne odcudzil z otcovej garáže bez dovolenia.  

Sedan  „prevetral“ v rekordnej rýchlosti

Rýchlostný limit 300 km/h sa mu prekvapivo podarilo prekročiť na sedane s výkonom pod 500 koní. Obdiv však nezožal. Prekročenie rýchlosti o 200 km/h stálo mladíka poriadny balík peňazí! Riskoval pritom až polročné väzenie. Všetky detaily jeho „AMG rekordu“ sú zaujímavé.

Mercedes-Benz C 63 AMG

Pri pohľade na tento Mercedes-Benz C 63 AMG sa mnohým z nás zastavuje dych. Tento automobil disponuje v základe pohonom 457 koní.  Zaujímavejšie parametre ponúka balíček „Performance Plus“ s výkonom zvýšeným na 487 koní. Nie je to vozidlo, ktoré vzniklo s cieľom prekonávať rýchlostné limit 300 km/h - výkon tejto krásnej mašiny neprekračuje hodnotu 500 koní. Pri rýchlosti 308 km/h by za iných okolností mladý vodič za svoj výkon určite získal obdiv.

Extrémna pokuta

Mercedes-Benz C 63 AMG nedisponuje výkonom 500 koní a nepatrí do rúk neskúseného vodiča. Kanaďan však poprel obe tieto tvrdenia. Prvé tým, že zo stroja „vydupal“ neuveriteľných 308 km/h, druhé svojou odvahou, ktorá, ako to už býva, neostala nepotrestaná. 19-ročný vodič z Kanady trpko oľutoval svoj recept na spríjemnenie času počas koronavírusu.

Prekročenie rýchlosti o 200 km/h: Pokuta 6 500 eur za 308 km/h! Zdroj: youtube.com/Automann-TV

308 km/h na úseku s povolenou „stovkou“

Mercedes-Benz C 63 AMG svojho otca poriadne prevetral. Možno predpokladať, že jeho otec po zistení detailov prípadu nebol zo syna nadšený.  Nový kanadský rekord svojho syna určite nepochválil a tento trest aj po zaplatení pokuty bude mať pre syna trpké následky vo vzťahu s otcom. Jedine, že by bol otec sám rovnaký nadšenec lámania rekordov.

Prekvapená Polícia

Z celého príbehu neostal prekvapený len otec. Ani policajná hliadka sa s takým extrémnym prekročením rýchlosti a vysokou pokutou nestretla. Vozidlo spolu s vodičským preukazom hliadka mladíkovi okamžite zabavila.

Prekročenie rýchlosti o 200 km/h: Pokuta 6 500 eur za 308 km/h! Zdroj: twitter.com/OPP_HSD

Mierne zákony

Kanada je, čo sa týka zákonov a nariadení, napriek tomu jedna z najlepších krajín, kde sa to mohlo stať. Vďaka tomu majiteľ vozidla svoj Mercedes uvidí skôr ako pri rovnakom konaní v inej krajine. Kanadská legislatíva je považovaná za jednu z miernejších, práve konzervatívne zákony zachránia vodičom v mnohých podobných prípadoch krk.

Polročné väzenie/pokuta 6 500 eur

Čo nezodpovednému mladému vodičovi v Kanade hrozí? Najtvrdší možný trest stanovuje kanadský zákon na polročné odňatie slobody. Namiesto väzenia však za svoju jazdu zaplatí pokutu vo výške 10 000 CAD, v prepočte približne 6 500 eur. Koľko by zaplatil za jazdu v rýchlosti 308 km/h na úseku s povolenou „stovkou“ v Európe? Stretol si sa s podobne extrémnym prekročením rýchlosti? Podeľ sa s nami s príbehom, konkrétnym modelom a výškou pokuty v komentároch!

Zdroj: OPP Highway Safety Division@Twitter

Prekročenie rýchlosti o 200 km/h - Pokuta 6 500 eur za 308 km/h!

Video: Mercedes-Benz C63 AMG (rýchlosť + zvuk)

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Motoristická relácia Top Gear je bezpochyby tou najpopulárnejšou televíznou šou o autách na...13. Júl, 2017
02Nové BMW s obrími ľadvinkami: Neprehliadnuteľné aj vďaka technike!Vlajková loď z Mníchova vsadila svoj úspech na silnú kartu. Ak BMW niečo skutočne dokáže,...30. Máj, 2020
03Mercedes z ČR: Tatra T-Concept ako osobný automobil!Našlapaný koncept od západných susedov nie je možné prehliadnuť. Osobný automobil s tvarmi...2. Jún, 2020