Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Pozor / Polícia varuje: Na Slovensku úraduje falošný policajt!

Nenaleť falošnému policajtovi! Polícia varuje pred ďalším falošným policajtom, ktorý vyberal pokuty na území SR. Kde bol videný? Ako falošného policajta rozoznať? Vieš ako si zaručene overiť, či ide o skutočného príslušníka Polície? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
14.02.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Pozor / Polícia varuje: Na...

Auto-moto zaujímavosti

Nenaleť falošnému policajtovi! Policajný zbor varoval pred ďalším falošným policajtom, ktorý údajne vyberal pokuty na území SR. Kde bol videný?

Falošní policajti na našich cestách

Policajný zbor SR na sociálnej sieti informoval o ďalšom prípade falošného policajta. Ten podľa neoficiálnych informácií vyberal pokuty v okolí Dunajskej Stredy. Miestne Okresné riaditeľstvo Policajného zboru zachytilo viaceré správy o pohybe falošného policajta. Aj keď dodnes nebol žiaden prípad oficiálne nahlásený, Polícia sa prípadom zaoberá. V okolí sa podľa viacerých vodičov snažil vyberať pokuty v období posledných týždňov.

Polícia SR na sociálnej sieti zverejnila varovanie, že sa na území SR objavil falošný policajtZdroj: Fb Polícia SR

Pozor na podozrivých policajtov / podozrivé osoby 

Muž sa podľa popisu pohyboval na vozidle Audi A6 s nelegálne nainštalovanými červeno-modrými majákmi. Snažiť sa nezákonne vyberať pokuty od vodičov, pričom bol oblečený v civile. Polícia vyzýva občanov, aby v žiadnom prípade neplatili pokutu podozrivej osobe. V prípade pochybností odporúča jednoduché overenie totožnosti policajta. Ako falošného policajta rozoznať? Vieš ako si zaručene overiť, či ide o skutočného príslušníka Polície? 

Ako si overiť, či sa jedná o skutočného policajta?

Polícia zároveň žiada občanov o pomoc s objasnením prípadu. V prípade, že si zaznamenal podozrivú osobu alebo si všimol podozrivé vozidlo, prípadne zaplatil pokutu osobe, ktorá nespĺňala zákonom stanovené podmienky pre výkon funkcie, kontaktuj Políciu prostredníctvom linky 158 alebo o tom informuj najbližší policajný orgán. Pomôž a prispej k dolapeniu podozrivých osôb, pomôž s objasnením prípadu.

Pozor: Polícia varuje - Na Slovensku úraduje falošný policajt!Zdroj: Polícia SR

Ako si overiť, či sa jedná o skutočného policajta?

Každý účastník premávky by mal vedieť, že príslušníci Policajného zboru SR v riešení dopravných priestupkov využívajú označené služobné vozidlá a výkon služby vykonávajú v rovnošate. Len v ojedinelých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v civilnom vozidle. V prípade takého zásahu sa jedná o policajtov špeciálneho dopravného oddelenia PUMA, ktorí majú výnimku vykonávať službu v civilnom vozidle. Aj v tomto prípade však musia byť zásadne dvaja a musia byť oblečení v rovnošate. V prípade pochybností si možno, to či sa jedná o skutočného policajta, overiť jednoducho, zavolaním na linku 158. 

Zdroj: Polícia SR, fb Polícia Slovenskej republiky

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Rýchla jazda - 151 km/h s 1,15 promile! Rýchla jazda opitého muža z Východu. Porušovať zákony sa nevypláca. Výsledok? Stíhanie...12. Február, 2018
02Škoda Karoq 2,0 TDI: Prekvapivé výsledky testu! Čo dokáže Škoda Karoq 2,0 TDI? Za koľko akceleruje z 0 na 100 km/h? Výkon a spotreba novej...4. Február, 2018
0331-ročný raritný Mercedes W201: TOP stav, nájazd len 738 km! Raritný Mercedes-Benz 190E W201 s dátumom narodenia v roku 1987 je na predaj! Top stav,...8. Február, 2018