Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nový Superb Combi: Najväčší interiérový priestor v triede!

Po odhalení Škody Superb vo verzii litfback sme všetci netrpezlivo čakali na druhý karosársky variant jedného z najúspešnejších modelov na trhu! Dočkali sme sa! Prvé fotografie nového Superbu vo verzii combi v článku! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.05.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nový Superb Combi:...

Auto-moto zaujímavosti

Očakávaný Superb vo verzii Combi je tu!

Doteraz sa podarilo predať mladoboleslavskej automobilke viac ako 200-tisíc kusov Škody Superb. Po príchode jedného z najúspešnejších modelov na trhu vo verzii litftback, sme všetci netrpezlivo čakali na druhý karosársky variant Škody Superb! Dočkali sme sa! 

Škoda Superb liftback Zdroj: skoda-auto.com

Premiéra prvej karosérskej verzie Škody SuperbZdroj: skoda-auto.com

Extrémne priestorný

Škoda Superb Combi ponúkne najväčší interiérový priestor vo svojej triede a tak osloví najmä zákazníkov rátajúcich s objemnejšou batožinou. Pohodlnejšie cestovanie zabezepečí nielen viac priestoru ale aj dĺžka zadného sedáku od stropu. Pre pasažierov ponúka v tejto časti priestor až 1 meter. Rázvor osí kolies má dĺžku 2841 mm. Väčšia vnútorná širka sa postarala o rozšírenie Superbu v zadnej časti vozidla o 70 milimetrov. Do nového Superbu Combi sa pri sklopených zadných sedadlách vojde 1,95 metra kubického, ponúka celkový objem až 1950 litrov. Liftback ponúkal úctyhodných 625 litrov, kufor combi ponúkne objem až 660 litrov. Je to o 27 litrov viac ako ponúkala predchádzajúca generácia.   

Výber pohonu 

Základnou pohonnou jednotkou bude 1.4 TSI (92 kW/125 k). Zákazník si však bude vedieť vybrať aj motor s označením 1.8 (132 kW/180 k) a k dispozícii sú dve verzie 2-litrového TSI motora (163 kW/220 k, 206 kW/280 k). Pre záujemcov o naftovú verziu je tu najúspornejší turbodiesel v ponuke 1.6 TDI (88 kW/120 k) alebo 2.0 TDI (110 kW/150 k, 140 kW/190 k). Pri prevodovke je na výber manuál a dvojspojkové prevodovky DSG.

Zaujímavé dizajnové prevedenie

Tak ako sa očakávalo, dizajnové prevedenie je ovplyvnené verziou liftback. Pútavým dojmom pôsobia koncové svetlá vybavené diódovou technikou. Zaujímavé je aj ich delenie v oblasti kufra. Hlavnými znakmi sú horizontálne orientované svetlá a dynamickejší profil. Podľa nových informácii si Škoda pripravila niečo aj pre milovníkov "obrnených" variánt. Toto vozidlo bude niesť názov Outdoor alebo Scout. Ponúkne vyššiu svetlú výšku podvozka. Nebude chýbať ani obľúbený pohon 4x4. 

 Nová Škoda Superb CombiZdroj: skoda-auto.com

Nová Škoda Superb CombiZdroj: skoda-auto.com

Nová Škoda Superb CombiZdroj: skoda-auto.com

Nová Škoda Superb CombiZdroj: skoda-auto.com

Premiéra v septembri

Najdôležitejšou informáciou je v tomto prípade dostupnosť. Na premiéru tohoto dlho očakávaného modelu si ešte počkáme. Oficiálne bude predstavený v septembri na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. V rovnakej dobe sa dostane aj na trh. Vo Frankfurte budú odhalené aj oficiálne informácie týkajúce sa ceny. Odhadom sa cena bude pohybovať okolo 630 000 českých korún, čo je v prepočte okolo 23 000 eur. Podľa vyjadrenia šéfa predstavenstva Škody Franka Welscha, tento nový model zaručene privedie k značke nových zákazníkov. Najluxusnejšie české combi určite nadviaže na predchádajúce úspechy modelu. Ktorej verzii Superbu by ste dali prednosť vy? 

Interiér Superbu Zdroj: skoda-auto.com

zdroj: skoda-auto.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Do školy na Bugatti!K "obyčajnej" rutine mladých patrí cesta do školy. Niekto peši, niekto na bicykli a niekto...26. Máj, 2015
02Revolučné: Betónová cesta so schopnosťou vypĺňať praskliny!Keď Hendrik Jonkers hľadal spôsob ako zlepšiť silu a životnosť betónu, narozdiel od...25. Máj, 2015
03Video: SUV vs. rozbúrená riekaMasívne búrky v Amerike spôsobili rekordné množstvo zrážok. O prívalovej sile rozbúrenej...26. Máj, 2015