Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Novinka v parkovaní: Solárna zaťahovacia garáž!

Pamätáte si staré zaťahovacie garáže? V Čine sa rozhodli, že vyriešia problém s parkovaním garážou, ktorá nezrujnuje domáci rozpočet a naviac ušetrí miesto! Konštrukcia nezaberie viac ako jedno parkovacie miesto, klasickú garáž jednoducho nebudete potrebovať! Pozrite si unikátnu zaťahovaciu garáž, ktorá na otváranie a zatváranie využíva solárnu energiu!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
15.07.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Novinka v parkovaní:...

Auto-moto zaujímavosti

Pamätáte si zaťahovacie garáže?

Ak ste niekedy bývali na sídlisku, asi veľmi dobre viete, aké problémy sú s týmto typom parkovania spojené. V našich zemepisných šírkach vedeli vrtochy počasia poriadne prekvapiť a keďže každý motorista chcel svojho štvorkolesového miláčika čo najlepšie ochrániť, hľadali vyhovujúce riešenie "ustajnenia" vozidla.

Snaha o zostrojenie funkčnej zaťahovacej garáže tu bola od nepamätiZdroj: made-in-china.com

Staré sídliskové "skladačky"

Inžinieri sa s vyriešením tejto otázky pohrávajú už od čias rozmachu sídliskového bývania. Vtedy dostali svoju šancu akési provizórne garáže sivej farby. Pamätáte si tieto staré zaťahovacie garáže? Pozrite si "staré dobré zaťahovačky" vo videu.

Video: Staré zaťahovacie garáže

Zamykanie pomocou vysiaceho zámku a nestabilná konštrukcia

Práve tento typ ekonomického riešenia relatívne bezpečného parkovania sa v minulosti  na sídliskách osvedčil. Išlo pritom o ťažké plachty s konštruciou, ktoré sa cez automobil mali jednoducho natiahnuť. Ak ste si to niekedy vyskúšali, viete, že to také jednoduché nebolo. Celá konštrukcia sa vyznačovala nestabilnou konštrukciou a zvyčajne sa zamykala tým najjednoduchším spôsobom. Akým? Slúžil na to obyčajný visiaci zámok a reťaz! 

Skladacia garáž mala svoje výhody a nevýhodyZdroj: made-in-china.com

Skladacia garáž mala svoje nedostatky

Niet sa čo čudovať, že sa tento typ parkovania zo sídlisk vytratil ešte pred príchodom 21. storočia. Plachty sa trhali a okrem opotrebeniu hrozilo nebezpečie katastrofických scénarov v prípade silného vetra. Vtedy váš automobil zničila samotná konštrukcia pôvodne určená na to, aby vozidlo pred zničením chránila.

Zaťahovacia garáž využíva na otváranie a zatváranie solárnu energiuZdroj: made-in-china.com

Konečne moderný model pevnej a ekonomickej garáže?

Z času na čas sa na internete objaví informácia o tom, že nejaký vynálezca skúša obnoviť pôvodný "harmonikový" systém skladacej garáže. Raz chýba pevnosť materiálu, inokedy jednoducho sklame už samotná konštrukcia. Otázka parkovania je napokon veľmi dôležitá, ak totiž neplánujete váš automobil vlastniť až do jeho úplného konca, je jasné, že garážované vozidlo nájde majiteľa skôr ako vaše 15 rokov negarážované vozidlo. Nie každý má možnosť využívať klasickú garáž.

Zaťahovacia garáž využíva na otváranie a zatváranie solárnu energiuZdroj: made-in-china.com

Zaťahovacia garáž na solárny pohon

V Čine sa rozhodli, že vyriešia problém s parkovaním garážou, ktorá nezrujnuje domáci rozpočet a naviac ušetrí miesto. Konštrukcia nezaberie viac ako jedno parkovacie miesto, klasickú garáž jednoducho nebudete potrebovať! Pozrite si unikátnu zaťahovaciu garáž, ktorá na otváranie a zatváranie využíva solárnu energiu!

Video: Solárna zaťahovacia garáž

Otváranie a zatváranie

Otvára a zatvára sa na základe využívania solárnej energie, to však nie je všetko! Toto moderné riešenie váš automobil spoľahlivo ochráni! Výrobca smeroval tento model na spotrebiteľov v produktívnom veku. Táto garáž je určená pre mladých a moderných ľudí, ktorí nechcú investovať do klasickej garáže. 

Solárna garážZdroj: made-in-china.com

Trvanlivosť a odolnosť materiálu

Z fotografií je vidieť, že ide o pevnú konštrukciu s celkom praktickým vyhotovením. Rám je vyrobený z vysoko kvalitnej hliníkovej zliatiny. To, či nepohorí ako menej moderní predchodcovia, ukáže čas. 

Zaťahovacia garáž využíva na otváranie a zatváranie solárnu energiuZdroj: made-in-china.com

Životnosť odhadovaná na 10 rokov!

Výrobca sľubuje nadštandardnú kvalitu použitých materiálov. Skrutky a ložiská sú z nerezovej ocele, ako výstuha sú použité uhlíkové alebo sklenené vlákna. Skladacia strecha je vytvorená špeciálnou technikou. Materiál z impregnovaných textílií je zárukou vlastností ochranného štítu. Tieto materiály sú zárukou kvality a do značnej miery predĺžujú životnosť celého výrobku. Životnosť materiálov je odhadovaná na 10 rokov!

Zaťahovacia garáž využíva na otváranie a zatváranie solárnu energiuZdroj: made-in-china.com

Nahradí tradičné garáže? 

Vďaka svojej úspornosti možno v časoch krízy nahradí tradičnú garáž, čo poviete? S narastajúcim počtom automobilov v zastavaných zónach dochádza k čoraz problematickejšiemu parkovaniu. Čo sa týka stavby garáže ide pre väčšinu ľudí o príliš veľkú investíciu. Všetko nasvedčuje tomu, že má táto skladacia garáž, čo sa týka uplatnenia na trhu, skvelé vyhliadky! Výrobca tvrdí, že klasickú garáž jednoducho nebudete potrebovať!

Zaťahovacia garáž využíva na otváranie a zatváranie solárnu energiuZdroj: made-in-china.com

zdroj: made-in-china.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Nikdy neparkuj na mieste určenom pre vozíčkarov!Medzi nami sú aj motoristi nerešpektujúci práva zdravotne postihnutých osôb. Od porušovania...11. Júl, 2015
02Automobilové 3D umenie, ktoré dokonale podvedie tvoje oko!Pozri si automobilové 3D umenie, ktoré dokonale podvedie tvoje oko! Takéto diela vyžadujú...10. Júl, 2015
03Ťažká práca v automobilke? Volkswagen testuje prevratnú (ne)stoličku!Pracuješ po stojačky? Potom by ťa mala zaujať prevratná technológia, ktorú práve testuju v...13. Júl, 2015