Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nová Mazdaspeed3 : Ohlásená novinka s výkonom 300 koní!

Pokorí aj WRX STI A Golf R? Okrem výkonu sľubuje táto avizovaná novinka skutočne veľa! Viac v článku.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
29.08.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Nová Mazdaspeed3 :...

Auto-moto zaujímavosti

Príchod novej Mazdaspeed3! 

Mazda3 je považovaná za jeden z najlepších automobilov vo svojej triede. Pozitívne hodotenia získava na základe výborných jazdných vlastností. Aj keď nie je vyslovene športovým modelom, môže sa pochváliť výnimočnými parametrami.

Nová Mazdaspeed3 : Ohlásená novinka s výkonom 300 koní!

Výkon viac ako 300 koní

Čo však Mazda už dlhšiu dobu vedela? Chýbajúcim lákadlom pre zákazníka bolo práve políčko maximálnej rýchlosti. Značka sa rozhodla na tom zapracovať a výsledkom je fakt, že sa môžeme tešiť na novú Mazdaspeed3 s výkonom viac ako 300 koní a prepľňovaným 2,5-litrovým motorom SKYACTIV, ktorý by mal podľa všetkého poháňať aj prepracovaný, očakávaný model Mazdy CX-9 crossover.

Vzhľad

Mazda tiež sľubuje športovejšie interiérové aj exteriérové prevedenie. So svojím charateristickým "úsmevom" by sa mohlo jednať o dizajnovo dokonalé dielo. Na obrázku je fotografia zverejnená na caranddriver.com.

Nová Mazdaspeed3 : Ohlásená novinka s výkonom 300 koní!

Pohon všetkých kolies

Malo by sa jednať o verziu sedan alebo hatchback. Povráva sa tiež, že nová Mazdaspeed3 ohromí pohonom všetkých štyroch kolies. To tiež znamená, že Mazda môže ignorovať konkurentov z radu Subaru WRX a Volkswagen GTI a vrhnúť sa do boja so silnými protivníkmi ako WRX STI a Golf R. Na ostatné podrobnosti si ešte budeme musieť počkať, informácie pochádzajú zatiaľ z neoficiálnych správ.

Nová Mazdaspeed3 : Ohlásená novinka s výkonom 300 koní!

Cena a predpokladaný príchod na trh

Úctihodné parametre si vyžiadajú svoju daň. Očakávaná cenovka novej Mazdaspeed3 zamieri do vyššej sféry, mala by byť dostupná za cenu okolo 30 tisíc dolárov. Príchod Mazdaspeed3 je predpokladaný na rok 2016, súčasne sa rýchlo šíria informácie o prevratnom 2017 Mazda3 facelifte, mal by priniesť značke úplne nový dizajnový jazyk. Ako hodnotíte zverejnené fotografie, tiež sa nemôžete dočkať?

Nová Mazdaspeed3 : Ohlásená novinka s výkonom 300 koní!

Pozrite si video. Čo sa týka konkrétnych parametrov, nechajme sa prekvapiť. O ďalších upresneniach vás budeme informovať. 

Vidoe: Nová Mazdaspeed 3 

zdroj: www.caranddriver.com, www.leftlanenews.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nikdy nepodceňuj zlodeja: Neverte diaľkovému uzamykaniu!Je dobré vedieť ako tieto techniky fungujú a ako sa pred nimi brániť, najmä ak máte...27. August, 2014
02Video: Ako vystúpiť zo 4x4 ako frajer?Ak hľadáte originálny spôsob na opustenie svojho vozidla, pozrite si tohoto "frajera" a...26. August, 2014
03Terénny karavan, ktorý budete chcieť!Kalifornský vynálezca utratil milióny dolárov na postavenie obytného automobilu, ktorým...25. August, 2014