Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Návod: Ako kúpiť tank?

Časy, keď bolo znakom najväčšej prestíže vlastníctvo drahého superšportu sú zrejme preč. Vlastniť ruský tank nebolo nikdy jednoduchšie. Má to len jeden háčik, môžete si zaobstarať len ojazdený! Čo poviete na to, vlastniť vojnové vozidlo poháňané V12-tkovým motorom, ktoré nasáva dve galóny nafty na každý kilometer? Každoročne nájde množstvo nadšencov, ktorí sa rozhodnú stať majiteľom najneobvyklejšieho vozidla, aké môžete v dnešnej dobe vlastniť, pridajte sa k nim! Ako na to sa dozviete v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.06.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Návod: Ako kúpiť tank?

Auto-moto zaujímavosti

Vlastniť ruský tank? Žiaden problém!

Časy, keď bolo znakom najväčšej prestíže vlastníctvo drahého superšportu sú zrejme preč. Vlastniť ruský tank nebolo nikdy jednoduchšie. Má to len jeden háčik, môžete si zaobstarať len ojazdený! Čo poviete na to, vlastniť vojnové vozidlo poháňané V12-tkovým motorom, ktoré nasáva dve galóny nafty na každý kilometer?

Vlastníctvo tanku nikdy nebolo jednoduchšie!Zdroj: mortarinvestments.eu

Cena

Za 50-tisíc dolárov, v prepočte necelých 45-tisíc eur, si môžete kúpiť preslávený civilný tank s označením T-72, nie je to úžasné? T-72 je hlavný ruský bojový tank, váži 45 ton a toto starožitné vojnové vozidlo bolo označované ako "posol zlých správ" celkom oprávnene. Ešte stále zvažujete kúpu "obyčajného" superšportu v rovnakej cenovej katégórii? Uznajte sami, ani ten najúžasnejší "športiak" sa nevyrovná tanku!

Ruský tank T-72Zdroj: mortarinvestments.eu

Vojenský tank čaká len na teba!

Americké zberateľské portály informujú vojenských nadšencov o tom, že sa česká, slovenská, maďarská a poľská armáda po páde železnej opony "topí" v prebytku "Red Star" strojov a nadšene vypratáva zásoby sovietskej éry tankov. Postupne sú totiž nahradzované strojmi NATO. Ak ste štastlivcom, ktorý disponuje dostatkom hotovosti alebo jednoducho nevie čo so sebou, je tu jedinečná šanca vlastniť niečo výnimočné! Nič už nebráni tomu, aby ste si zabezpečili dopravu tanku priamo domov alebo našli zahraničného záujmcu a nadrozmernú zásielku pre neho naložili na loď do USA.

Stroje možno zakúpiť od našich západných susedov

Vojtech Slobota z Mortar Investments je predajcom vojenských vozidiel a zariadení so sídlom v Prahe. O predaji vojenskej techniky povedal: "Vzácne vojenské vybavenie sa dá odkúpiť od armády za smiešne čiastky, ako sám hovorí, stačí poznať tých správnych ľudí." Väčšina predajcov z Českej republiky má k dispozícii celú flotilu zaujímavých strojov. Sú medzi nimi útočné vrtuľníky, stíhačky, samohybné húfnice, obojživelné bojové vozidlá pechoty, obrnené transportéry a aj mobilné raketové zbrane, stačí si len vybrať. "Tankoví díleri" ponúkajú široké portfólio modelov, nájdete tu T-55-ky, T-64S, sofistikovanejšie T-80-ky a aj spomínané T-72-ky!

Viacero predajcov tankov má sídlo u našich západných susedovZdroj: mortarinvestments.eu

Za príplatok úplná rekoštrukcia

Všetko nutné, čo treba vymeniť, dostane záujemca v rámci základnej kúpnej ceny, ostatné vylepšenia sú za príplatok. Štyridsať rokov vojenskej služby si na "negarážovaných" strojoch vypýtalo svoju daň, preto si najviac času vyžiada servis a renovácia. Treba vymeniť gumové hadice, všetky tekutiny a mazivá a taktiež obnoviť povodnú farbu, ktorú vytiahlo slnko. Predajcovia dokážu zabezpečiť plne funkčné hydraulické, elektrické, brzdenie, systémy riadenia, zabezpečia vyladenie motora, výmenu súčiastok, vďaka čomu sa ku kupcovi dostane zrekonštruovaný tank charakteristickej vojenskej olivovej farby. K 45-tisíckam eur si v prípade rekonštrukcie pripočítajte ďalších približne 26-tisíc eur. Za túto cenu dostanete T-72-ku, ktorá bude vyzerať ako zbrusu nová! Použitie repasovaných súčiastkok môže výrazne znížiť účet. A treba pamätať, že sa na tanku nájde niekoľko častí, ktoré sa už nevyrábajú, alebo je na svete už len niekoľko kusov.  Preto si treba pripraviť ďalšie financie na pásy, prevodovky, a zložité súčiastky naftových motorov.

Postup nákupu

Objednávanie začína s 30 percentným vkladom a minimálne dvojmesačnou čakacou lehotou. Tá je porovnateľná s nákupom športového vozidla, aj keď v prípade nákupu tanku sa treba pripraviť na zložitejšie papierovanie. Originál servisnej príručky bude v ruskom alebo českom jazyku, je teda vhodné využiť príležitosť a zaobstarať si kópiu v anglickom jazyku. Ďalšie kroky súvisia s administratívnou stránkou kúpy. Budete potrebovať podklady pre žiadosti a povolenia pre dovoz strelných zbraní a munície a "International Import certificate" od amerického ministerstva obchodu, ktorý je nevyhnutný ak chcete tank dostať do štátov.

V ponuke je široké portfólio modelov tankovZdroj: mortarinvestments.eu

Dovoz kamkoľvek na svete

Lodná doprava s prepravou tankou nemá žiaden problém, stačí si zaplatiť. Mortar Investments odhaduje, že stojí 15-tisíc dolárov dostať tank na východné pobrežie, 20-tisíc dolárov do Houstonu, a okolo 25-tisíc na západné pobrežie. Váš tank dokáže doraziť do prístavu najbližšie k vám, postačí na to niekoľko telefónnych hovorov s prepravnými spoločnosťami. To platí ak sa chystáte potešiť tankom vzdialeného záujemcu. 

Treba rátať so skrytými nákladmi

Aj keď budú díleri pre vás nakupovať, renovovať, demilitarizovať a vybavovať pre vás potrebné papiere hneď po vašej skúšobnej jazde, je dôležité si uvedomiť, aké skryté náklady súvisia s vyzdvihnutím tanku z pozemku, kde sa nachádza. Ušetríte si tak množstvo nepríjemných zistení. Treba mať tiež na pamäti, že pohyb s tankom nie je legálny ani u nás a ani v uliciach USA! Aj napriek tomu sa každoročne nájde množstvo nadšencov, ktorí sa napriek tomu rozhodnú stať majiteľom najneobvyklejšieho vozidla, aké môžete v dnešnej dobe vlastniť! Zničite susedovi trávnik, rozdrvte na šrot ploty, autá, prebroďte rieku, zničte cestu, žiadneho nákupcu nezaujíma, čo s tankom budete robiť! Užite si možnosť vyskúšať si jazdu na štýl vojnového hrdinu! 

Množstvo armád sa zbavuje svojej zastaralej vojenskej flotilyZdroj: mortarinvestments.eu

zdroj: www.mortarinvestments.eu

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Drsné video: Keď rozvod tak polovicu všetkého! Takmer polovica manželstiev sa končí rozvodom. Hovorí sa, že každému z páru prináleží...20. Jún, 2015
02Novinka: Torricelliho doska skráti brzdnú dráhu vozidla až o 40%!Torricelli doska zvýši bezpečnosť dopravy v meste! Pýtate sa ako? Netreba na to ani žiadnen...23. Jún, 2015
03Výsledky crash testu Škody Superb 2015: Nový Superb prekvapil!Zaujíma vás ako dopadlo v testoch bezpečnosti vozidlo o ktorom sa v poslednom čase hovorí...24. Jún, 2015