Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najlepší test 4x4 do terénu: S kameňmi si Duster (ne)poradí!

Dacia Duster sa teší popularite. Esom v rukáve je nízka cena. Na osvedčených kráľov terénu však nemá! Ktoré SUV sú najspoľahlivejšie v teréne a zvládnu aj kamene a iné nepriaznivé podmienky? Sleduj výsledky ostrého testu v teréne!  

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.07.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Najlepšie SUV do...

Auto-moto zaujímavosti

Dacia Duster sa teší popularite. Jej esom v rukáve je nízka cena. Na osvedčených kráľov terénu však nemá! Ktoré SUV sú najspoľahlivejšie v teréne a zvládnu aj kamene a iné nepriaznivé podmienky? Sleduj výsledky náročného testu v teréne!

Najlepšie 4x4 do terénu? Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

4x4 skúška schopností

V teste si zmerali svoje sily konkurenti, ktorí sa líšia cenou aj cieľovým zameraním. Nikto ani nepredpokladal, že najlacnejšie z testovaných vozidiel prekoná niektorého rivala z vyšších cenových relácií a zvučných mien. Toto je preto dosť výrazná poľahčujúca okolnosť pre vozidlo, ktoré inak získava výborné hodnotenia aj od samotných majiteľov. O akom vozidle je reč?

Najlepšie 4x4 do terénu? Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Lacná Dacia Duster vs. "králi terénu"

Áno, múdre je „netrepať“ sa s lacným vozidlom do skutočne nehostinného terénu, ak máš čo i len najmenšie tušenie, že je daný terén skutočne nad sily konkrétneho automobilu. Prečo, ho ale kvôli takému „hendikepu“ vyradiť z testovania? Ako najlepšie zistiť, čo dokáže SUV? Nič nepreverí priechodnosť lepšie ako šialený test v teréne! Posúdenie toho, či je výsledok Dacie Duster v teste vôbec sklamaním, necháme na tebe. Treba uznať, že postaviť sa nerovnému súperovi, ktorý sa pre terén narodil, tak ako ostatní konkurenti, je nesmierna odvaha!

Najlepšie 4x4 do terénu? Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Rebríček SUV podľa

V tomto náročnom teste sa kládol dôraz najmä na priechodnosť, schopnosť poradiť si v teréne. Keďže sa jazdilo na čas, výsledky dokumentujú, ktoré vozidlo nezastaví ani nečakaná prekážka a nerovný kamenistý terén. Tu sú výsledky testu priechodnosti zoradené od najlepšieho času. Od ktorých SUV možno očakávať, že v teréne nezradia a dokážu prekonávať nástrahy terénu najlepšie? V teste nesklamali osvedčení „králi terénu,“ ktorí sú v tejto kategórii jasnými favoritmi už nejaký čas.

1. Jeep Wrangler Unlimited čas 1:31

2. Isuzu D-Max čas 1:50

3. Mercedes G 350d čas 1:58

4. Land Rover Discovery čas 2:01

5. Toyota Land Cruiser čas 2:07

6. Dacia Duster (do cieľa nedorazila)

Najlepšie 4x4 do terénu? Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Land Rover Discovery, Jeep, Toyota, Isuzu, Mercedes

Prečo pri výbere staviť na známu značku s osvedčenou priechodnosťou? Duster si obstojne poradí mimo spevnených ciest. Nízka cena cenovo výhodného modelu z Rumunska je super, ale náklad na chatu v horách so skutočne zlou prístupovou cestou nedovezie! Pozri si všetky zaujímavé momenty z testu vo videu! 

Najlepšie 4x4 do terénu? Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Ako dopadlo ostrý 4x4 test v teréne?

Pri teste cestných automobilov sa testujú ich vlastnosti na cestách. Pri teste terénnych automobilov je preto viac ako jasné, kde sa má testovanie odohrávať. A keď hovoríme mimo cesty, tak skutočne myslíme mimo cesty! Sleduj skutočne náročné podmienky, ktoré poriadne preverili schopnosti jednotlivých SUV! Ktoré z „SUV-čiek“ ťa v teste presvedčilo najviac? Testovanie britského Autocar-u skutočne stojí za to vidieť!

Zdroj: autocar.co.uk, hotrodsclassicscustoms.com, autofancast.com

Video: Najlepšie SUV do drsného terénu?

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 len za 7 900 eur!Mercedes-Benz G63 AMG 6x6. Vzácny automobil s poriadne pikantnou cenovkou. Nesplnený sen...8. Júl, 2017
02Zabijak Tesly s nabitím do 9 minút: Dá 269 km/h + dojazd 643 kilometrov! Nový elektromobil má úplne zmeniť trh s elektromobilmi. Ako? Nielen dlhým dojazdom! Tento...6. Júl, 2017
03Zarooq 4x4: 525-koňové delo reže piesok! Púštny 4x4 superšport z Dubaja, ktorý reže duny a piesok ako nôž maslo! Tak by sa dali...16. Júl, 2017