Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Najlacnejšie SUV zo Švédska: Volvo XC40!

Dizajn, parametre a bezpečnosť, charakteristická pre Volvo. Čerešničkou na torte je novinka, program Care by Volvo. Umožňuje rýchly a pohodlný nákup a konfiguráciu vozidla z tepla obývačky. Prekvapí aj objem kufra s kapacitou až 460 litrov - vrchol segmentu! Lacnejšia varianta Volva XC90 a Volva XC60 je tu! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
24.09.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Volvo XC40

Auto-moto zaujímavosti

Nové Volvo XC40. Názov, ktorý naznačuje súvis s inými úspešnými modelmi švédskej automobilky. Čo ponúkne najlacnejšie Volvo, aké si môžeš kúpiť?

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Dizajn

Krátka kapota a masívne dvere batožinového priestoru sú hlavnými znakmi pôsobivého dizajnu. Vzhľad vozidla bol navrhnutý britským dizajnérom Ianom Kettlem, ktorému sa podarilo vytvoriť nápaditý exteriér,  na aký sme pri vozidlách značky Volvo zvyknutí. Pôsobí kompaktne a prakticky, pričom nestráca na robustnosti. Výsledok jeho práce je mimoriadne presvedčivý a na základe ohlasov kritikov a verejnosti sa vozidlo mimoriadne páči!

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Rozmery a kolesá

Vozidlo disponuje dĺžkou 4 425 milimetrov a rázvorom s rozmermi 2 702 milimetrov. Je o celých 263 milimetrov kratší ako Volvo XC60. Výška však ostáva takmer nezmenená, klesol len o 3 milimetre! Dojem z vozidla dopĺňajú 17-palcové kolesá. Zákazník podľa vlastných preferencií môže zvoliť ešte väčšie a ísť až do veľkosti 21-palcových kolies.  

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Varianty 

Volvo XC40 stojí na platforme CMA, vyvinutou spoločnosťou Volvo spolu so spoločnosťou Geely. Povráva sa o budúcej možnosti plug-in hybridnej verzie. Reálne sú dostupné 2 varianty, T5 a D4. T5 disponuje výkonom 247 koní a 350 Nm krútiaceho momentu. Obe možnosti ponúkajú pohon všetkých kolies a osemstupňovú automatickú prevodovku. Volvo chystá aj trojvalec a šesťstupňovú manuálnu jednotku s pohonom predných kolies.

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Spotreba a rýchlostné parametre

Čo sa týka využitia paliva, priemerná udávaná spotreba sa pohybuje okolo 7,2 až 7,4 l / 100 km v závislosti od veľkosti kolies. Reálnejšie hodnoty sú 8,3 až 9 l / 100 km. Na „stovku“ sa ručička vyšvihne za 6,5 sekundy a „maximálka“ pokorí rýchlosť 230 km/h.

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

247 koní alebo 190 koní?

Alebo radšej štvorvalcový turbodízel s objemom 2 l? Rátaj s výkonom 190 koní a 400 Nm krútiaceho momentu. A čo rýchlostné parametre? Z „nuly na stovku“  za 7,9 sekundy, maximálna rýchlosť 210 km / h. Spotreba? 5 až 5,2 litra alebo reálnejšie 6,3 až 7 litrov.

Výbava

Rôzne stupne výbavy ponúknu rozličný stupeň pohodlia a vybavenia. Momentum ponúkne 12,3 palcový digitálny prístroj alebo 9 palcový centrálny displej. Niečo viac? Poteší dvojzónová klimatizácia, vyhrievané kožené sedadlá, zadné senzory a LED svetlomety!

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Bezpečnostné prvky

Nedmysliteľný štandard značky Volvo. Autonómne brzdy so systémom detekcie pre chodcov a cyklistov. Kamery moniturujúce okolie vozidla s pohľadom z „vtáčej perspektívny.“ Poloautonómne riadenie Pilot Assist, ktoré dokáže na značených cestách samo akcelerovať, zatáčať, znižovať rýchlosť do rýchlosti 80 km / h.

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Batožinový priestor

Dizajn, príjemné parametre a bezpečnosť, charakteristická pre Volvo, to nie je všetko! Prekvapí objem kufra s kapacitou až 460 litrov! Oficiálny vrchol segmentu sa teší na trh!

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Digitálny kľúč

K dokonalému mixu služieb pridaj telefonickú službu schopnú informovať o cenách paliva v oblasti a možnosť doplnenia paliva bez prítomnosti vodiča. Volvo to dokáže vďaka digitálnemu kľúču. Ten zvládne aj nastavenie rozdielnej maximálnej rýchlosti pre rôznych členov rodiny. Ďalší dôkaz, že to Volvo jednoducho robí dobre!

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Konfigurácia, nákup, vybavovanie z pohodlia domova

Čerešničkou na torte je novinka, program Care by Volvo, ktorý sa postupne rozšíri do viacerých krajín. Umožňuje ľahký, rýchly a pohodlný nákup a konfiguráciu vozidla z tepla obývačky! Bez nutnosti opustenia vlastného domova sa uskutoční aj platba, výber poistenia a celej rady ďalších bezplatných služieb. Zaujímavú ponuku Volvo je ťažké nevyužiť!

Volvo XC40Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Cena a príchod na trh

Objednávky už Volvo už prijíma oficiálne objednávky. Prvé exempláre sa k zákazníkom dostanú už v roku 2018. Kedy bude k dispozícii verzia s 1,5litrovým trojvalcovým motorom, nie je oficiálne potvrdené. Trh západnej Európy môže rátať s cenovkou štartujúcou na sume 32-tisíc eur! Týmto sa model XC40 stáva oficiálne najlacnejším SUV značky Volvo! Sleduj video! Má skutočne, čo ponúknuť! 

Zdroj: paultan.org, carmagazine.co.uk, autoblog.com, carwow.co.uk

Volvo XC40 - interiér

Video: Volvo XC40

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Korózia a odolnosť: Ktoré autá (ne)kupovať? O autách zo Socializmu sa hovorí, že hrdzaveli najrýchlejšie. Nie je to úplne pravda, autá...18. September, 2017
02Registrácia áut na Slovensku: Pravostranné riadenie povolené! Nový zákon mení pravidlá registrácie vozidiel u nás! Je pravostranné riadenie príliš...12. September, 2017
03Dízel na benzín je tu: O 30 % nižšia spotreba a nulové emisie!Vznetový motor na benzín. S touto myšlienkou sa pohráva viacero automobiliek. Doteraz...16. September, 2017