Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Nájazd len 5 km: Unikát zo Švédska - Posledný nový SAAB 9-3 na predaj!

Zakúpiť nový Saab je po zániku automobilky nemožné. O to väčšiu hodnotu má vozidlo, ktoré čoskoro zamieri do oficiálneho predaja. Celkom nový posledný SAAB 9-3 s nájazdom len 5 km je na predaj - Za koľko? S kúpou neváhaj - aukcia už v auguste!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.06.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Saab 9-3 - podobná...

Auto-moto zaujímavosti

elkom nový posledný SAAB 9-3 je na predaj - Za koľko? S kúpou neváhaj!

Unikát zo Švédska: Posledný nový SAAB 9-3 s nájazdom 5 km na predaj!Zdroj: wikimedia.org" data-iml="1561105056309

Unikátny exemplár

Unikátny nový Saab nie je možné na trhu kúpiť. Automobilka však prekvapila, 1 exemplár z tajných zásob sa má ukázať na trhu. Dokonca bude na predaj. Saab avizoval predaj nedostupného klenotu prostredníctvom aukcie.

Významné momenty pre Saab

Keď sa pozrieme do minulosti Saabu, založenie automobilky sa datuje k roku 1945. Začiatky neboli jednoduché. Prvý exemplár schádzal z výrobnej linky až o 4 roky neskôr. Významným momentom histórie automobilky bol rok 2000. Po odkúpení 50 percent automobilky americký gigant - koncern General Motors získal vďaka opciám aj ostávajúcich 50 percent podielu.

Kríza vs. zmeny vo vlastníctve

Zmeny vo vlastníctve netrvali dlho. Ako následok úpadku predaja produkcie automobilov z dôvodu ekonomickej krízy sa 100 percentným vlastníkom General Motors stal len na 10 rokov. Ďalším vlastníkom sa stal Spyker z Holandska, ktorý spoločnosť odkúpil.

Saab 9-3 - unikát na predaj čoskoroZdroj: greencarreports.com" data-iml="1561105403796

Bankrot

Ani táto skutočnosť však nepoznačila automobilku v pozitívnom duchu. Spyker sa špecializoval na výrobu športových vozidiel a nemal dostatočné množstvo skúseností s vedením a riadením komplexnej výroby. Neodvratným následkom zlých rozhodnutí bol bankrot spoločnosti.

Spoločnosť pod vedením čínskej spoločnosti

Celý príbeh dostáva ešte nečakanejšie kontúry. Saab odkupuje čínska spoločnosť NEVS. Nasleduje opäť vlna zlých rozhodnutí, ktoré vyústili žiadosťou úradov o ochranu pred veriteľmi v roku 2014.

SAAB 9-3 aeroZdroj: pinterest.com/ Jakub Janík" data-iml="1561189260181

Obnovenie výroby švédskych vozidiel

Následným krokom bolo zrušenie licencie na používanie názvu Saab AB, ktorý sa dotýkal leteckej časti výroby. Čínsky NEVS následne obnovil výrobu švédskych automobilov, ktoré už neboli vybavené výhradne len elektrickou technológiou.

Koniec Saabu ako ho poznáme

Vidieť Saab na cestách je stále vzácnejšie. Napriek nepríjemným skutočnostiam minulosti má značka medzi viacerými kritikmi stále dobrú povesť. Niektorí majitelia svoje vozidlá ospevujú a na zaniknutú značku nedajú dopustiť.

Saab Nevs 9-3 interiérZdroj: saabblog.net" data-iml="1561188811989

Rarita mieri do aukcie

Zakúpiť nový Saab je po zániku automobilky nemožné. O to väčšiu hodnotu má vozidlo, ktoré čoskoro zamieri do oficiálneho predaja. Tajnou zásobou prekvapila samotná automobilka, ktorá zverejnila oficiálny čas aukcie – august 2019.N

Nájazd len 5 km!

Predávaným exemplárom je model SAAB 9-3 vyrobený v roku 2013. Prekvapením je extrémne nízky nájazd vozidla. Má najazdených len 5 kilometrov! Pôvodným zámerom automobilky bolo použiť tento konkrétny exemplár na sériu crash testov. Počas búrlivého obdobia plného zmien, sa tento raritný Saab zachoval ako úplne nový.

Chuťovka pre náročných – špičková verzia Aero

Zabudni na bezcenné modely, ktoré sú určené väčšinovým vodičom. Táto chuťovka poteší náročných vodičov. Vozidlo disponuje perfektným technickým stavom.

Saab Nevs 9-3 Zdroj: paultan.org" data-iml="1561188937204

Top technický stav

Ide o špičkovú verziu Aero v oslnivom striebornom laku. Pohon zabezpečuje 2-litrový 4-valec. Pohon je na kolesá prenášaný spoľahlivou 6-stupňovou automatickou prevodovkou Aisin. Celkový výkon? 220 koní, pohon predných kolies. Ďalšie špecifikácie automobilka odhalí do augusta, času konania predaja.

Nový Saab na predaj už v auguste

Nepremeškaj príležitosť stať sa majiteľom unikátneho exempláru, úplne nového Saabu, ktorý bude predávať v aukcii samotná automobilka. Aká bude cena, za ktorú sa raritný SAAB 9-3 predá? Aké sú tvoje skúsenosti so značkou? Čo vieš o kvalite značky? Podeľ sa svoje skúsenosti, názory v komentároch.

Zdroj: autoblog.com, saabplanet.com

Saab 9-3 - podobná špecifikácia

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lacné BMW M3? Pozor na napodobeninu za 14 950 €Unikátne BMW rad 3 je na predaj za 14 950 eur. Hodnota vozidla nie je vôbec tak vysoká, ako...8. Jún, 2019
02Vodiči pozor: Čo dokáže radar s dosahom 1 000 m? Zabudni na statické radary! Nový radar meria do vzdialenosti 1 000 m + dokáže meniť polohu...4. Jún, 2019
03Provokatér s Maserati: Ako platiť menej s registráciou v zahraničí?Evidenčná značka holandského majiteľa Maserati baví internet. Kuriózna provokácia úradov...10. Jún, 2019