Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Lietajúci dron taxík: Letíš 100 km/h bez vodiča!

Lietanie s ním už nemôže byť jednoduchšie! Jednoducho zadáš miesto doletu a letíš si po Dubaji! Budúcnosť je tu! Lietajúci dron taxík ťa odvezie rýchlosťou 100 km/h! Letíš bez vodiča!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
22.07.2017
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Lietajúci dron...

Auto-moto zaujímavosti

Dubaj, krajina luxusných superšportov, neobmedzených spôsobov zábavy a možností utrácania peňazí. Čo predurčuje túto krajinu k vývoja netradičných riešení a dopravných prostriedkov viac?

Lietajúci Dron taxík ťa odvezie bez vodiča! Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Lietajúci dron taxík – budúcnosť je teraz!

Ehang 184 je názov výnimočného dopravného prostriedku čínskej spoločnosti Ehang. Odborníci z celého sveta riešia otázku samoriadiacich vozidiel. Táto čínska firma sa namiesto toho zaoberá netradičným prístupom k problému kolabujúcej mestskej dopravy!

Lietajúci Dron taxík v Dubaji ťa odvezie bez vodiča! Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Prvý lietajúci dron taxík v Dubaji

Firma dron taxík nedávno predstavila na podujatí World Government Summit Dubai a teší sa z veľkého záujmu verejnosti a médií. Niet sa čomu čudovať, je to prvý lietajúci dron taxi na svete, ktorý momentálne reálne lieta Dubajom!

Lietajúci Dron taxík ťa odvezie bez vodiča! Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Odvezie 1 osobu aj s batožinou

Tento netradičný projekt je vlastne miniatúrnym súkromným taxíkom, ktorý, narozdiel od ostatných, lieta! Komu by sa nepáčilo jednoducho vyťukať miesto doletu a nasadnúť do súkromného špeciálu, ktorý lieta? Futuristická znejúca myšlienka dostala vďaka Ehangu 184 reálne kontúry!

Lietajúci Dron taxík ťa odvezie bez vodiča! Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Lietajúce taxi bez pilota

Mimoriadne zaujímavý je spôsob prevádzky. Cestujúci vyťuká želané miesto doletu, naloží batožinu a let sa začína! Zariadenie dokáže odviesť dospelého človeka s batožinou do váhy 100 kilogramov! Namiesto vodiča ho letom sprevádza palubný počítač a centrum riadenia letovej prevádzky. V akej výške lieta? Oficiálne informácie hovoria o lietaní vo výške 300 metrov nad zemou!

Lietajúci Dron taxík ťa odvezie bez vodiča! Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Súkromný špeciál, ktorý lieta 100 km/h!

Čo je na tomto stroji najlepšie? Pozeráš sa na dron taxík, ktorý skutočne funguje a už má za sebou prvé testovanie v Dubaji! Stroj disponuje doletom približne okolo 50 kilometrov. V Dubaji už zahájili skúšobnú prevádzku týchto netradičných lietajúcich taxíkov a ohlasy sú fantastické! Dron taxík nie je žiaden slimák, odvezie ťa rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu! Výrobca si zaslúži pochvalu za revolučný produkt, ktorý sa zatiaľ v reálnej prevádzke veľmi dobre osvedčil. Vieš si lietanie s podobným strojom predstaviť aj u nás?

Lietajúci Dron taxík ťa odvezie bez vodiča! Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj: hosteltur.com, forbes.com

Video: Lietajúci dron taxík

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Autopilota Tesly bude vyvíjať Slovák! Tesla sa stala v automobilovom priemysle skutočným pojmom. Inovatívne technológie a stále...4. Júl, 2017
02Zabijak Tesly s nabitím do 9 minút: Dá 269 km/h + dojazd 643 kilometrov! Nový elektromobil má úplne zmeniť trh s elektromobilmi. Ako? Nielen dlhým dojazdom! Tento...6. Júl, 2017
03Zarooq 4x4: 525-koňové delo reže piesok! Púštny 4x4 superšport z Dubaja, ktorý reže duny a piesok ako nôž maslo! Tak by sa dali...16. Júl, 2017