Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Legendárny stroj času z Návratu do budúcnosti: Dátum príchodu je dnes!

Asi každý z nás si pamätá film Návrat do budúcnosti. Nejde o žiadnu novinku, od jeho príchodu do kín uplynulo už neuveriteľných 30 rokov! Filmová séria má však tisíce fanúšikov po celom svete! Dátum 21. október 2015 je výnimočným dňom, práve dnes sa stroj času dostal do budúcnosti! V dnešný "Back to the Future Day" teda očakávaj príchod stroja času! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
21.10.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Legendárny stroj času z...

Auto-moto zaujímavosti

Back to the Future Day

Asi každý z nás si pamätá film Návrat do budúcnosti. Nejde o žiadnu novinku. Filmová trilógia má tisíce fanúšikov po celom svete! Dátum 21. október 2015 je výnimočným dňom, práve dnes sa stroj času dostal do budúcnosti! V dnešný "Back to the Future Day" teda očakávaj príchod stroja času! 

Trilógia Návrat do budúcnostiZdroj: imgur.com

Film oslavuje 30. narodeniny

Robert Zemeckis môže byť na svoje dielo právom hrdý. Populárna trilógia Návrat do budúcnosti patrí medzi kultové filmy, od jeho príchodu do kín uplynulo už 30. rokov! 

Návrat do budúcnostiZdroj: youtube.com

 

Lietajúci automobil DeLorean

Pri príležitosti osláv úspechu filmu bude vystavený aj samotný stroj cestujúci v čase. Kto si nepamätá scénu, v ktorej sa v lietajúcom aute DeLorean na displeji objaví dátum 21. 10. 2015? Druhý návrat do budúcnosti sa teda odohral presne dnes! Christopher Lloyd si zahral excentrického doktora Emmetta Browna. Jeho veľkým vynálezom bol práve stroj schopný cestovania v čase, automobil DeLorean DMC-12.

Automobil DeLoreanZdroj: imgur.com

DeLorean DMC-12Zdroj: imgur.com

DeLorean DMC-12Zdroj: imgur.com

Filmový ošiaľ

„Tam, kam ideme, nepotrebujeme cesty.“ Jeden z výrokov z filmu, ktoré dodnes prežívajú v hlavách fanúšikov. Niektoré detaily filmu inšpirovali firmy k naozaj kurióznej "Back to the future" ponuke. Spločnosť Pepsi vyrobila pri príležitosti dátumu príchodu do budúcnosti limitovanú edíciu 6 500 fliaš Pepsi Perfect, ktorá bola vo filme nápojom budúcnosti. Kúpiť si ju možno len cez internet. Jej cena je 20,15 dolára, tak ako tomu bolo vo filme. Režisér v dobe uvedenia filmu na trh ani netušil, že sa film dočká takej obrovskej vlny popularity.

Návrat do budúcnostiZdroj: imgur.com

Návrat do budúcnostiZdroj: imgur.com

Hlavná téma kín

Pútavé tri časti filmu budú dnes hlavným programom viacerých kín, v niektorých do programu zaradili všetky tri časti. Malé americké mestečko Reston sa dokonca na 5 dní zmení na fitívne mestečko Hill Valley. Slávny orchester Melbourne Symphony Orchestra má v programe aj koncert pôvodnej hudby filmu. V USA si dnes pozrú vo svetovej premiére dokument Back in Time. Na tento film o natáčaní kultovej trilógie sa teší nejeden fanúšik! Podarilo sa nakoniec niekomu na svete vidieť návrat do budúcnosti na vlastné oči? 

Na internete sa objavilo množstvo obrázkov zachytávajúcich stroj času... Zdroj: youtube.com

Návrat do budúcnostiZdroj: imgur.com

Odkaz od Doc. Browna

Po USA prebieha počas týchto dní množstvo "Back to the future" podujatí. Viaceré podujatia venujú vyzbieranú sumu pre nadáciu Michaela J. Foxa na výskum parkinsonovej choroby. Prvý film zo série Návrat do budúcnosti sa objavil v kinách v roku 1985.

Legendárny stroj času z Návratu do budúcnostiZdroj: imgur.com

Pre nadšených fanúšikov tu máme odkaz od samotného Doc. Browna. "Tvoja budúcnosť je taká, akú si ju spravíš, takže si ju urob dobrú!"

Video: Odkaz Back to the future

Presný čas príchodu do budúcnosti?

Stroj času doktora Emmetta Browna mal na digitálnom paneli nastavené presné parametre, kedy dôjde k príchodu do budúcnosti. V scéne s digitálnym panelom sa objavili presne zadané parametre času a miesta. "Príchod do budúcnosti" si teda treba "nastaviť" na 21.10.2015, konkrétne 16:29 kalifornského času. Posun v čase teda prebehne v noci zo stredy na štvrtok o pol druhej ráno nášho stredoeurópskeho času!

Video: Scéna z filmu - posun v čase 

Vzdialená budúcnosť je dnes

Keď sa film dostal do kín, nebolo nič vzdialenejšie ako tento dátum. Diváci mali pri pohľade na techniku použitú vo filme pocit, že ide o ďalekú budúcnosť. Tento film, ako jeden z mála, naozaj predpovedal budúcnosť. Dnes veľké množstvo týchto "technológií budúcnosti" denne používame. Dokonca už je trhu aj Howerboard, niečo ako lietajúci skejtbord. Okrem jediného. Stále nemáme stroj času! Moment, dnes je predsa 21.10. 2015!

Budúcnosť je dnesZdroj: imgur.com

Video: Koľko vynálezov budúcnosti sa splnilo?

Video: Najlepšie scény filmu

 
Zdroj: imgur.com
Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Superčln Lamborghini: Svetová rarita s výkonom 2 700 koní!Luxusná zábava pre vyvolených! Tak by sa dal nazvať čln Lamborghini, ktorého značku budete...20. Október, 2015
02Parkuješ na mieste pre invalidov? Po tomto videu nebudeš!V Rusku našli skvelý spôsob ako zatočiť s nevšímavosťou ľudí voči postihnutým ľuďom....20. Október, 2015
03Video: Skvelá reklama Mecedesu-Benz!Pomocou anti-kolíznej technológie vo svojich vozidlách Mercedes-Benz upozorňuje na...19. Október, 2015