Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Land Rover predstavil priehľadné strešné stĺpiky!

Strešné stĺpiky automobilov sú kvôli bezpečnosti a nutnosti ochrany posádky v prípade nehody čoraz hrubšie. To predstavuje aj isté obmedenia týkajúce sa viditeľnosti a výhľadu vodiča na vozovku. Toto negatívum si zobral na mušku odborný tím automobilky Jaguar Land Rover a vymysleli systém, ktorý vám poskytne 360 stupňový výhľad na cestu! Pozrite si vo videu ako systém "priehľadných" stĺpikov funguje!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
17.12.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Land Rover predstavil...

Auto-moto zaujímavosti

Systém 360 Virtual Urban Windscreen

Strešné stĺpiky automobilov sú kvôli bezpečnosti a nutnosti ochrany posádky v prípade nehody čoraz hrubšie. To predstavuje aj isté obmedenia týkajúce sa viditeľnosti a výhľadu vodiča na vozovku. Toto negatívum si zobral na mušku odborný tím automobilky Jaguar Land Rover. Predstavte si jazdu so systémom, ktorý vám ponúkne 360 stupňový výhľad z vozidla bez toho, aby boli odstránené, či posunuté stĺpiky nesúce strechu.

Systém "priehľadných" stĺpikov

Pýtate sa akým spôsobom Jaguar Land Rover docieli, že vám vo vašom výhľade nebudú prekážať strešné stĺpiky? V každého stĺpiku bude umiestnená kamera, ktorá sa postará o prenesenie obrazu z kamier na obrazovku. Vyrieši sa tak aj problém mŕtvych uhlov! 

Systém vyrieši aj problém mŕtvych uhlov Zdroj: youtube.com

Systém, ktorý vás privedie do cieľa

Zaujímavosťou je aj systém navigácie do cieľa s využitím virtuálneho vozidla, ktoré vám systém "Follow-Me Ghost Car navigation" umiestni pred vaše vozidlo. Ukáže vám tak najlepšiu cestu ešte pred tým, ako budete reálne meniť smer. 

Jaguar Land Rover prišiel s revolučnou technológiou Zdroj: youtube.com

Pozrite si vo video ako systém "priehľadných" stĺpikov, Heads-Up displaja a "Follow Me Ghost Car" navigácie funguje.  

Video: Systém 360 Virtual Urban Windscreen

Nové technológie

Každý deň nás zaplavujú informácie o nových systémoch, inak tomu nie je ani v automobilovom priemysle. Zaujímavé je sledovať aj stránku Jaguaru, tam sa to novinkami len tak hemží. Neostáva iné len si predstaviť jazdu s "Head-up" displejom a systémami navigácie, vďaka ktorým sa nebudete musieť počas jazdy nechať rozptyľovať hľadaním parkovacieho miesta a sledovaním jednotlivých ukazovateľov. Budete sa venovať výlučne sledovaniu cesty pred sebou. Komu by sa táto predstava dokonalej jazdy nepáčila? Záleží len na vas k akému názoru sa pridáte, aj v takýchto inováciách sa totiž nájdu opotenti kritizujúci akékoľvek uľahčenie jazdy. Ku ktorému táboru sa pridáte vy?  

Ďalšie zaujímaovosti:

Video: Ako utopiť Porsche Cayenne?

Video: Kuriózna nehoda opitej vodičky

Bloodhound SSC: Má za sebou prvé testy, bude najrýchlejším vozidlom na zemi?

zdroj: jaguarlandrover.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA