Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Land Rover na Slovensku? Automobilka zvažuje vytvorenie 8-tisíc pracovných miest!

Britská automobilka Jaguar Land Rover zvažuje príchod na slovenský trh! Pre Slovákov by to znamenalo vytvorenie pracovných miest až pre 8-tisíc zamestnancov! Od čoho závisí finálne rozhodutie? Land Rover momentálne detailne analyzuje podmienky vo vybranom regióne. O ktorý región má svetoznáma britská automobilka záujem? Podrobnosti v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
21.05.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Land Rover na Slovensku?...

Auto-moto zaujímavosti

Vytvorenie pracovných miest až pre 8-tisíc zamestnancov!

Britská automobilka Jaguar Land Rover zvažuje príchod na slovenský trh! Pre Slovákov by to znamenalo vytvorenie pracovného miesta až pre 8-tisíc zamestnancov! Od čoho závisí finálne rozhodutie? Land Rover momentálne detailne analyzuje podmienky vo vybraných krajinách. Podľa niektorých zdrojov bol tento týždeň výber zúžený na Slovensko a Poľsko! 

Závody Land Roveru na Slovensku?Zdroj: landrover.com

Land Rover chystá expanziuZdroj: landrover.com

Záujem o Európu

Niekoľko skutočností naznačuje, že rast automobilky je na spadnutie. Indická Tata Motors, vyrábajúce známe luxusné vozidlá, pracuje na plnú kapacitu a aj samotná automobilka sa oficiálne vyjadruje, že je potrebné rozšírenie výroby. Po informáciách, že by stál ďalší závod v Amerike alebo Veľkej Británii, prišla správa o tom, že sa do plánov konečne dostala Európa. Medzi krajinami, z ktorých Land Rover vyberá vhodného kandidáta sa okrem Slovenska, Poľska, Českej republiky dostalo aj Maďarsko. 

Vozidlá Land Rover na medzinárodnom veľtrhu obrannej techniky IDEBZdroj: landrover.com

Jaguar Land Rover zvažuje Nitru!

O ktorý región má svetoznáma britská automobilka u nás záujem? Prekvapivo, nejedná sa o Bratislavu. Hovorí sa o Nitre. Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu a rovnako aj primátor mesta Nitra Jozef Dvonč však zatiaľ neponúkli žiadne oficiálne vyjadrenie. Čim automobilku zaujala Nitra? Ponúka zaujímavé podmienky pre výstavbu. Do karát hrajú aj mnohé výhody regiónu.

Výhody regiónu

Slovenskí analytici poukazujú na to, že táto oblasť je logickou voľbou, vzhľadom k nízkym nákladom, rozvinutej sieti dodávateľov, flexibilnej a vysoko motivovanej pracovnej sile. Ku kladnému rozhodniu pre nitriansky región by spolu s rastovým potenciálom regiónu a ďalšími faktormi malo značnou mierou prispieť aj napojenie na rýchlostnú cestu R1. Potreby automobilky spĺňa aj rozloha ponúkanej zóny na výstavbu vozového parku. Nitra na tieto účely disponuje pozemkom o rozlohe 400 hektárov. Otázkou však zostáva, či pôjde o logistický sklad, dodatočnú výrobu, alebo závod na výrobu automobilov.  

Výrobné linky by v Nitre zamestnali 8-tisíc zamestnancovZdroj: landrover.com

Finálne rozhodnutie

Finálne rozhodnutie bude oficiálne známe v priebehu leta. Ak by sa automobilka rozhodla pre Slovensko, podarilo by sa vytvoriť pracovné miesta v ďalšom regióne s vysokou nezamestnanosťou. To ako sa automobilka rozhodne, záleží na rozbore ideálnych podmienok, dopravnej dostupnosti regiónu a predovšetkým na vedení spoločnosti Jaguar Land Rover. Nechajme sa prekvapiť!

Definitívne rozhodnutie automobilky bude známe v leteZdroj: landrover.com

zdroj: landrover.com, spectator.sme.sk,en.rsi.rtvs.sk

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Neprehliadnuteľné 3D maľby na kapotách: Zaručený spôsob ako zaujať aj bez Ferrari!Poznáš niekoho šikovného, kto dokáže vyčariť na kapote skutočné umelecké dielo? Či už...19. Máj, 2015
02Slovenské BMW 335d xDrive trhá rekordy!Prednedávnom sa na internete hovorilo o najrýchlejšom naftovom BMW na svete. Teraz sa však...20. Máj, 2015
03V max 200: Najlepšie superšporty zatriasli letiskovou dráhou!Ak patríš medzi fanúšikov rýchlych strojov určite si nenechaj újsť podujatie združujúce...19. Máj, 2015