Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Konkurencia pre BMW: Nová Kia Sorento útočí luxusom!

Novinka disponuje dlhším rázvorom, väčším priestorom pre pasažierov a s u Kie nevýdanou dávkou luxusu. Nenechaj si ujsť novú vlajkovú loď značky, ktorá sa na trhu objaví už čoskoro. Čo Sorento ponúkne solventnejším zákazníkom? Koľko stojí kórejský luxus s pôsobivým dizajnom?

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.02.2020
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Kia Sorento 2020

Auto-moto zaujímavosti

Po zverejnení odhadovanej podoby a prvých skíc sme sa dočkali oficiálnych fotografií. Novinka disponuje dlhším rázvorom, väčším priestorom pre pasažierov a s u Kie nevýdanou dávkou luxusu. Nenechaj si ujsť novú vlajkovú loď značky, ktorá sa na trhu objaví už čoskoro. Prvé oficiálne fotografie musíš vidieť. 

Kia Sorento 2020Zdroj: thekoreancarblog.com

Dizajn

Celkovo vyniká model mohutným telom a množstvom nových tvarov a oblých línií. Značka zapracovala aj na použitých materiáloch. Prémiovka z Kie ťa dokáže okúzliť rovnako exteriérom ako interiérom. Nevšedná zadná časť s americkým nádychom pôsobí razantne a zároveň rozvážne. Posúď sám.

Prémiová trieda

Rozrastajúca sa kategória stredných a  veľkých SUV ponúka stále nemej príležitostí preraziť. Nové modely bojujú s úspešnými predchodcami a konkurenčnými značkami z celého sveta. Kia zvolila zaujímavú taktiku. O zákazníka sa netradične pobije luxusom.

Kia Sorento 2020 Zdroj: kia.com

Luxusná Kia Sorento 2020

Model však stavia na porazení konkurencie v segmente na základe viacerých silných vlastností. Už na prvý pohľad strháva model na seba pohľady, všade, kde sa správa o jeho príchode objaví. Práve exteriérové vlastnosti stoja za neodolateľným vzhľadom a najlepšími vyhliadkami na to, aby model prerazil na celom svete.

Dizajnovaná pre všetky trhy

Globálny úspech naznačuje aj široký tím špecialistov, ktorí sa na dizajne podieľali. Štúdie tvarových línií vznikali v Európe, Amerike aj Ázii. Ak sa nedočká celosvetového úspechu, výrazne určite zažiari na viacerých trhoch. Výrobca plánuje osloviť zákazníkov, ktorí zvažujú kúpu nemeckých SUV.

Interiér

Vo vyššej triedy výbavy sú pohodlné sedačky čalúnené 2i farbami kože. Okrem materiálov ohúri interiér aj širokými možnosťami špecifikácie a výbavy. Digitálna dokonalosť ponúkne 12,3palcový digitálne ovládaný prístrojový štít. Nechýba 10-palcová multimediálna centrálna obrazovka. Špeciálne efektné je zaujímavé ambientné podsvietenie.

Kia Sorento 2020 interiérZdroj: kia.com

 Počet miest

Zaujímavé sú plány automobilky s počtom miest. Automobil ponúkne 5-miestnu a 7-miestnu konfiguráciu, výrobca nevylučuje ani 4-miestnu verziu.             Čo však Kia dodnes neprezradila, sú akékoľvek strohé informácie o pohone, parametroch rýchlosti a schopnostiach v teréne.

Nová platforma + hybrid

Nová Kia Sorento je postavená na úplne novej podvozkovej platforme. Čo sa týka techniky, jedinou zverejnenou informáciou je dostupnosť hybridnej verzie. Novinka disponuje dlhším rázvorom, väčším priestorom pre pasažierov a s u Kie nevídanou dávkou luxusu. Nenechaj si ujsť novú vlajkovú loď značky, ktorá sa na trhu objaví už čoskoro.

Kia Sorento 2020 Zdroj: kia.com

Premiéra

Nová Kia Sorento zažiari o  2 týždne na ženevskom autosalóne. Kedy sa objaví na trhu u jednotlivých predajcov? Podľa výrobcu sa na najluxusnejšiu Kiu môžeme tešiť už v jeseni. Čo Sorento ponúkne solventnejším zákazníkom? Už teraz možno predpokladať niekoľko stupňov výbavy.

Cena 40 000 eur

Koľko stojí kórejský luxus s pôsobivým dizajnom? Výrobca zatiaľ presnú sumu nezverejnil. Podľa neoficiálnych informácii nie je cena extrémne prestrelená. Model za približne 40 000 eur mieri na strednú triedu, ktorá túži po luxuse bez zadlženia sa na viac životov. Ako sa ti novinka páči? Vyjadri svoj názor v komentároch pod článkom.

Zdroj: https://www.kia.com/sk/nove-auta/sorento/zistit-viac/?cmpid=ppc|2932_kia_longterm_online_2020|kia|link||https://thekoreancarblog.com/2020/01/23/kia-sorento-rendering-shows-bold/

Video: Kia Sorento 2020

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Vodič Hyundai dostal pokutu za rýchlosť 313 km/h!Dokáže ísť tuctový kórejský sedan rýchlosťou 200 km/h? Väčšina z nás sa zhodne, že je tento...18. Február, 2020
02Ako sa odpratáva sneh vo Švédsku? Obrí 8x4 Mercedes s 578 koňmiZáklad vozidla tvorí platforma kamiónu Mercedes-Benz Arocs HGV. Vďaka tomu najextrémnejší...20. Február, 2020
03Výkon 1 775 koní: SSC Tuatara beštia dá 500 km/h!R.I.P. moderné hyperšporty -  2020 SSC Tuatara nemá konkurenciu! Výkon 1 775 koní, šialené...22. Február, 2020