Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Koncept Audi Prologue oficiálne predstavený: Pozrite si predchodcu A9-tky!

Koncept Audi Prologue by mal byť ukážkou toho, akým dizajnovým smerom sa bude automobilka uberať. Prologue je označovaný za predchodcu modelu Audi A9. Pri modeloch Audi sme si zvykli, že už s menším úsilím je možné rozoznať, ktorými modelmi sa nechali tvorcovia inšpirovať. Už nové Audi TT však naznačilo, že sa chystajú zmeny. Bude práve konceptová štúdia Prologue prelomovým modelom automobilky? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
20.11.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Koncept Audi Prologue...

Auto-moto zaujímavosti

Koncept oficiálne predstavený v Los Angleses

Audi v Los Angeles predstavilo štúdiu Prologue. Tá má prezradiť, akým smerom sa bude vyvíjať v ďalších rokoch dizajn populárnej ingolstadtskej automobilky.

Oficiálne predstavenie konceptu v Los AngelesZdroj: autoblog.com

Budúcnosť Audi

Prologue je označovaný za predchodcu modelu Audi A9. Akékoľvek výraznejšie dizajnérske zmeny bývajú v Ingolstadte zriedkavosťou. Pri nových konceptoch tejto automobilky sme si zvykli, že už s menším úsilím je možné rozoznať, ktorými predchádzajúci modelmi sa nechali inšpirovať.  Už nové Audi TT však naznačilo, že sa chystajú zmeny. Bude práve konceptová štúdia Prologue prelomovým modelom automobilky? 

Ako sa vám pozdáva športový vzhľad tejto luxusnej limuzíny?Zdroj: autoblog.com

Pripomína Lagondu od Aston Martin?

Zlé jazyky tvrdia, že sa dizajnovo pondobá na Lagondu od konkurenčnej automobilky Aston Martin. 

Zaujala vás nová konceptová štúdia?Zdroj: autoblog.com

Posúdenie necháme na vás. Pozrite si video.

Video: Koncept Audi Prologue

Športová limuzína?

Jedná sa o dosť veľké auto, s dĺžkou 5,1 m je len o málo kratšie, než limuzína s označením A8. Šírka 1,95 m a výška len 1,39 m zabezpečili športový vzhľad a "limuzínové" proporcie. Rázvor s dĺžkou 2,94 m a fakt, že sa jedná o "predokolku" však zdvíha obočie. Keďže sa povrávalo o prechode Audi na platformu s pohonom zadných kolies, v každom prípade jedná sa len o konceptovú víziu, viac ukážu až podrobnejšie technické parametre.

Z nuly na stovku za 3,7 sekundy, kombinovaná spotreba paliva 8,6 l benzínu na 100 km!

Audi hovorí o Prologue ako o najšportovejšom luxusnom automile v tomto segmente. Motor V8 4.0 TFSI disponuje výkonom 445 kW. Tento 1980 kg vážiaci automobil dokáže za pomoci osemstupňového automatu zrýchliť z nuly na stovku za 3,7 sekúnd s kombinovanou spotrebou paliva 8,6 l benzínu na 100 km. Vynikajúce jazdné vlastnosti a ovládateľnosť má zabezpečiť aktívne riadenie zadných kolies.

Dizajnéri si dali na koncepte skutočne záležaťZdroj: autoblog.com

Systém identifikujúci osoby v automobile

Ako novinku Audi predstavuje použitie nového 48V elektrického systému, ktorý je napojený na generátor o výkone až 12 kW. Prologue disponuje tiež inteligentným systémom identifikujúce osoby v aute podľa ich smartphonu a prispôsobujúce danej osobe preferenčné nastavenie sedadiel, klimatizáciu a nastavenia ďalších ovládacích prvkov vodiča.

Konkurencia Mercedesu S kupé a modelu A5

S ohľadom na estetickú stránku, sa nedá ubrániť myšlienkam na to, aká by to bola škoda, keby sa táto dvojdverová konkurencia Mercedesu S kupé a modelu Audi A5, nedostala do výroby. Čo by ste poradili automobilke vy? Mala by prestať bojovať v segmente SUV a pokračovať v konceptovej línií luxusných limuzín?

zdroj: autoblog.com, youtube.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Gymkhana 7: Nová driftovacia divočina Kena Blocka je tu! 12 minút čistého šialenstva! A to doslovne! Sledujte video!17. November, 2014
02Druhá generácia Nissanu Qashqai taktiež predajným bestsellerom?Nissan Qashqai prvej generácie má za sebou veľmi úspešnú kariéru. Na európskom trhu predáva...20. November, 2014
03Unikátny test neprestrielnosti: Keď zamestnanec strieľa na šéfa!Riaditeľ firmy musel byť naozaj presvedčený o nepriestrelnosti skiel, keď dovolil svojmu...19. November, 2014