Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Kapsulová doprava s rýchlosťou 1 200 km/h: Hyperloop Elona Muska

Vákuové potrubie v ktorom sa prepravuje "kapsula" s nákladom alebo pasažiermi. To je nápad Elona Muska, o ktorom sa hovorí už dva roky. Táto preprava má byť energeticky a finančne nenáročná a rýchla. Kapsule budú môcť „jazdiť“ rýchlosťou až 1 200 kilometrov za hodinu! Čo je na tomto projekte najlepšie? To, že je táto doprava možná! Skušobná trať je vo výstavbe! Viac v článku! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.02.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Kapsulová doprava s...

Auto-moto zaujímavosti

Realita vs. sen

Vákuové potrubie v ktorom sa prepravuje "kapsula" s nákladom alebo pasažiermi. To je nápad Elona Muska, o ktorom sa hovorí už dva roky. Projekt Hyperloop, ktorého vývoj zastrešuje Elon Musk, bol zamietnutý ako sen, ktorý sa nikdy neuskutoční. Teraz však plány miliardára k vytvoreniu funkčnej kapsulovej doepravy nabrali celkom iný spád. Projekt chystá budúci rok veľa prekvapení!

Za projektom Hyperloop stojí Elon MuskZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Kapsulová doprava

Táto preprava má byť energeticky a finančne nenáročná a rýchla. Kapsule budú môcť „jazdiť“ rýchlosťou až 1 200 kilometrov za hodinu! Čo je na tomto projekte najlepšie? To, že je táto doprava možná! Kapsule majú byť schopné prepraviť 6 až 8 ľudí a zo stanice vyrážať každých 30 sekúnd. Musk už vykalkuloval aj približnú cenu lístka. Kapsule budú premávať v každom smere približne za 20 dolárov!

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Sci-fi plán

Plán „strieľať“ kapsule s ľuďmi systémom špeciálneho potrubia rýchlosťou zvuku znie ako scenár sci-fi filmu. Nie je asi celkom pravda, pretože nákup pozemkov spoločnosťou, zaoberajúcou sa dopravnými technológiami a vývojom projektu Hyperloop, hovorí o opaku. Obrovské pozemky v údolí Quad v Kalifornii majú slúžiť na vývoj a testovanie 8 kilometrovej testovacej trate technológie Hyperloop. Projekt Hyperloop má k dispozícii 7500 akrov pôdy medzi San Franciscom a Los Angeles.

Pozemky v údolí Quad v Kalifornii určené na účely projektu HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Projekt Elona Muska

Do projektu je zapojených 100 inžinierov. Ich úlohou je vytvoriť  kapsulový systém dopravy, ktorý bude využiteľný v mestách po celom svete. Spoločnosť Hyperloop Transportation Technologies obsadila do vývoja tých najlepších inžinierov. Takmer všetci z nich pracujú v najvychýrenejších spoločnostiach planéty. Sú to prevažne zamestnanci spoločností Boeing, NASA, Yahoo, Airbus, SpaceX a Salesforce.

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Vysoké ciele

Cesta z Los Angeles do San Francisca trvá 6 hodín autom alebo hodinu a pol lietadlom. Aké sú ciele technológie Hyperloop? Elon Musk verí, že bude vďaka projektu možné prejsť 613 kilometrovú vzdialenosť medzi Los Angeles a San Franciscom za neuveriteľných 30 minút!

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Dôležitý míľnik ľudstva

Musk prerazil s internetovým platobným systémom PayPal , neskôr sa presadil vývojom nového raketového systému Falcon pre NASA. Jeho ďalším úspechom je prevratný elektromobil Tesla. Ak sa mu podarí zrealizovať aj kapsulovú dopravu Hyperloop, do dejín zapíše ďalší dôležitý míľnik ľudstva! Čo možno od projektu očakávať? Keďže ho vedie Elon Musk, nedá sa očakávať nič iné len úspešná realizácia projektu! 

Hyperloop- Projekt Elona MuskaZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

HyperloopZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Video: Kapsulová trať Hyperloop 

Video: Ako funguje Hyperloop?

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: hyperloop-one.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Hyperšport z Chorvátska: Rýchlejší ako Tesla!Keď je reč o konkurencii Tesly každý z nás naťahuje uši a bystrí pozornosť. Tak je tomu aj...27. Február, 2016
02Video: Ľadová šou Astonu Martin na zamrznutom jazere!Aké to asi môže byť jazdiť s luxusným automobilom po zamrznutom jazere?  Asi každý z nás by...25. Február, 2016
03Video: Pozor na zlatokopky!Odolať krásnej žene, ktorá na teba žmurká očami a obdivuje ťa, nie je jednoduché. Aj keď si...27. Február, 2016