Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Horúca novinka: Tesla spustila predaj ojazdených vozidiel cez internet!

Zatiaľ čo všetci so zatajeným dychom sledovali posledné automobilové novinky, Tesla odklepla krok o ktorom sa už dlhšie polemizovalo. Vozidlá tejto "elektrickej" automobilky patria medzi veľmi žiadané, čo však odradí od kúpy množstvo záujemcov je cena novej Tesly. Ak patríš medzi nich, mal by si vedieť, že je tu predsa len šanca! Automobilka sa rozhodla pre veľký krok! Ako sa stať hrdým majiteľom? Viac v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
05.05.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Horúca novinka: Tesla...

Auto-moto zaujímavosti

Cena Tesly ťa už neodradí

Zatiaľ čo všetci so zatajeným dychom sledovali posledné automobilové novinky, Tesla odklepla krok o ktorom sa už dlhšie polemizovalo. Vozidlá tejto "elektrickej" automobilky patria medzi veľmi žiadané, čo však odradí od kúpy množstvo záujemcov je cena novej Tesly. Ak patríš medzi nich, mal by si vedieť, že je tu predsa len šanca!

Možnosť kúpy ojazdenej Tesly cez internet je tu!Zdroj: caranddriver.com

Stať sa majiteľom Tesly nebude ľahké

Automobilka sa rozhodla pre veľký krok! Rozhodla sa, že začne predávať používané sedany na svojich internetových stránkach. Vďaka tomu máš možnosť získať certifikovaný Model S za výhodnú cenu. Ako to už býva, čo sa týka európskeho trhu, je tu jeden háčik. Môžeš tak spraviť za predpokladu, že žiješ v jednom z 11 amerických metropolitných oblastí, ktoré v súčasnej dobe ponúkajú použité Tesly. Ako sa však hovorí, keď niečo skutočne chceš, dá sa aj tento problém vyrieišiť. Stať sa hrdým majiteľom Tesly predsa nemôže byť také ľahké. 

Možnosť zakúpenia ojazdenej Tesly Model S potešila mnohých záujemcov Zdroj: caranddriver.com

Ojazdené Tesly v predaji už dva týždne

Túto "výsadu" zverejnil po prvýkrát Wall Street Journal. Internetové stránky Tesla Motors zahájili predaj asi pred dvoma týždňami. Po rýchlom preskúmaní ponuky je jasné, že väčšina použitých modelov v ponuke tvoria 2013-tky s akumulátorom 85 kWh a zopár obľubených P85.

Ponuku si môžeš pozrieť TU!

Ojazdené Tesly sú k dispozícii na 11 trhoch v Amerike

V súčasnej dobe, sú ojazdené Tesly k dispozícii na 11 amerických trhoch: Atlanta, Chicago, Cleveland, Denver, Florida, Havaj, Los Angeles, New York, San Francisco / Bay Area, Seattle, a Washington. Každý ojazdený Model S prichádza certifikovaný so štvorročnou zárukou a obmedzenou zárukou 50,000 mil na osem rokov. Záruka sa vzťahuje aj na batérie a hnacie ústrojenstvo.

Ponuka ojazdených modelov na internetových stránkach TeslaMotorsZdroj: caranddriver.com

Cena

Ceny sa pohybujú od minima 60,850 dolárov za 2013 Model S 60 s najazdenými 18.565 míľami až cenu 105-tisíc dolárov za P85-u s 231 najazdenými míľami. Cena väčšina automobilov sa pohybuje medzi 70 a 85-tisíc dolármi.

Negatíva

Každá minca má dve strany. Aj forma priameho predaja má svoju vrásku. Vzhľadom k tomu, že elektrická automobilka buduje každé nové vozidlo na zákazku, nemá dostatočne veľké skladovacie priestory, ktoré tradičné automobilky používajú na držanie nadbytočných zásob. S prvou várkou ojazdených automobilov bude Tesla čeliť už čoskoro problému "ustajnenia" stovky alebo dokonca tisícky ojazdených vozidiel na predajni. Automobilka hovorí, že ojazdené Tesly rozmiestni do všetkých automobiliek po celej krajine.  Kupujúci ojazdenenej Tesly bude mať možnosť výberu, či si chce čerstvo zakúpený automobil vyzdvihnúť sám alebo využije možnosť a nechá si ho doručiť až domov.

Predaj cez internet bol zahájený pred dvoma týžďňamiZdroj: caranddriver.com

Kúpa jazdenej Tesly priamo od výrobcu

Akú cestu predaja zvolila Tesla? Predaj ojazdených vozidiel priamo cez výrobcu prinesie, až na pár negatív, najmä množstvo výhod. Hypoteticky, by napríklad Tesla mohla týmto spôsobom ponúknuť nižšie ceny ojazdeného Modelu S v porovnaní s nezávislými autosalónmi zameranými na predaj ojazdených automobilov. AutoTrader tiež umožní výhodu priamej komunikácie kupujúceho s Teslou a možnosť dohody v súvislosti s cenou.

Ponuka ojazdených Tesiel sa bude rozširovaťZdroj: caranddriver.com

Samozrejme, že s tak malým počtom ojazdených Tesiel na trhu, je ťažké presne povedať, ako dobre si tieto vozidlá budú držať svoju hodnotu. Aký je tvoj názor na tento krok?

zdroj: caranddriver.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Song na rozlučku s Paulom Walkerom: Vryje sa ti do uší! Paul Walker bol skvelý herec s veľkým srdcom. Množstvo filmov si zrejme pozeral práve vďaka...4. Máj, 2015
02Video: Všetko je možné v Abu Dhabi!Občas sú v premávke k videniu skutočne čudné veci. Mladá rodinka si spestrila jazdu po...1. Máj, 2015
03Škoda Fabia Funstar: Pickup, ktorý boduje u mladých!Škoda predstavila Fabia FUNstar pickup, koncept vozidla určený pre mladých navrhnutý...4. Máj, 2015