Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Golf GTE Sport Concept: Vyklápacie dvere a prístrojovka ako zo stíhačky!

Predstavte si nový Golf, ktorý sa v skutočnosti na ten pôvodný vôbec nepodobá. Dajte mu obrovské, 5-lúčové disky o veľkosti 20 palcov a vyklápacie dvere. Futuristický dizajn konceptu Golfu GTE Sport rozhodne musíte vidieť!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
23.05.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Golf GTE Sport Concept:...

Auto-moto zaujímavosti

Na predchodcov sa nepodobá!

Predstavte si nový Golf, ktorý sa na starý dobrý Golf príliš nepodobá. Dajte mu obrovské, 5-lúčové disky o veľkosti 20 palcov a vyklápacie dvere. Futuristický dizajn konceptu Golfu GTE Sport rozhodne musíte vidieť!

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

Predstavenie vo veľkom štýle

Tento netradičný model bol predstavený na zraze GTI-Treffen pri rakúskom jazere Wörthersee. Táto akcia už dávno nie je len zrazom majiteľom Golfov GTI. Jedná sa o jednu z najvýzamnejších akcii pre celú VW Group. Svoju svetovú premiéru tak oslávil nový koncept, tak ako sa patrí, vo veľkom štýle.

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

Nová vízia

Tvorcovia spojili nadčasový dizajn s tými najmodernejšími technológiami, ktoré majú nastaviť ideálne spojenie vozidla do civilného aj agresívnejšieho, športového života. Presne takí sú zákazníci legendárnej rady Golfu. Očakávania na túto radu sú vysoké, a preto sa dizajnéri sústredili skôr na vytvorenie novej vízie ako na prepracovanie predchádzajúcich dizajnov, tak ako tomu bolo pri návrhoch doterajších Golfov.  

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

Pohon zabezpečuje netradičná kombinácia motorov

Golf GTE Sport je plug-in hybrid poháňaný preplňovaným štvorvalcom 1,6 TSI umiesteným vpredu, kombinovaným s dvoma elektromotormi, umiestnenými pri každej naprave. Spaľovací motor spolupracuje so šesťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou.

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

Silný a úsporný

Benzínový agregát z Pola R WRC pre svetový šampionát je naladený na 220 kW 400 Nm, zatiaľ čo každá z elektrických jednotiek poskytuje 85 kW. Výsledkom je kombinovaný výkon 400 koní. Vďaka tejto sile Golf GTE Sport dokáže zrýchliť z nuly na stovku len za 4,3 sekundy! S maximálnou rýchlosťou 280 km za hodinu tak ponúka skutočne úctyhodné hodnoty.

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

20-palcové kolesá

Dizajnéri sa rozhodli pre osadenie obrovských kolies, majú až 20 palcov. Predná náprava je osadená pneumatikami o šírke 235 milimetrov a zadné majú šírku 275 milimetrov. Tieto obrovské 5-lúčové disky jednoducho neprehliadnete! 

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

3 jazdné módy a konštrukcia z uhlíkových vlákien

K dispozícii sú tri jazdné módy. GTE-mode pre maximálny výkon. E-Mode sa spolieha iba na elektromotory a zaistí automobilu dojazd až 50 kilometrov. Posledným módom je Hybrid kombinujúci obidva predchádzajúce módy. Úspornosť v režime Hybrid sa odráža v spotrebe paliva. V kombinovanom režime mu postačujú len dva litre na sto kilometrov jazdy! Konštrukcia tohoto moderného výkriku techniky je postavená takmer výlučne z uhlíkových vlákien.

Golf GTE Sport ConceptZdroj: theverge.com

Interiér konceptu Golf GTE Sport Zdroj: theverge.com

Interiér zo stíhačky a vyklápacie dvere

Interiér GTE Sport konceptu odráža dizajn budúcnosti. Na prvý pohľad pripomína kokpit stíhačky. Vodič aj spolujazdec majú svoju vlastnú kabínu z karbónu. Táto kabína zabezpečuje cestujúcim extrémnu bezpečnosť. Vodič pri držaní futuristického volantu nadobúda dojem, že drží v ruke skôr herný ovládač a ihneď po zasadnutí za volant tak pochopí, že je ten správny čas na zábavu! Počas jazdy vodič sleduje digitálny displej na prístrojovej doske. Dizajn budúcnosti "doklepne" zaujímavé otváranie dverí smerom hore. 

Interiér konceptu Golf GTE Sport Zdroj: theverge.com

Vodič aj spolujazdec majú svoju vlastnú kabínu z karbónu, táto kabína zabezpečuje cestujúcim vysokú bezpečnosťZdroj: theverge.com

Interiér navodzuje pocit riadenia stíhačkyZdroj: theverge.com

Ukazuje tento futuristický koncept nové smerovanie Golfu?

Ukazuje tento futuristický koncept nové smerovanie Golfu? Kto z nás by si nevyskúšal jazdu v ultramodernej "stíhačke?" Ako to už v podobných príbehoch býva, aj tento koncept má svoje negatíva. Tým najväčším je, že tento krásavec nebude na predaj. 

Golf GTE Sport Concept Zdroj: theverge.com

Golf GTE Sport Concept Zdroj: theverge.com

zdroj: theverge.com, motorauthority.com, carscoops.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nové Bugatti Chiron: Najrýchlejší automobil sveta s 1500 koňmi je na ceste!Nový Chiron chystá poriadnu smršť! Hovorí sa o šialenom výkone, extrémnej "maximálke" až...21. Máj, 2015
02Slovenské BMW 335d xDrive trhá rekordy!Prednedávnom sa na internete hovorilo o najrýchlejšom naftovom BMW na svete. Teraz sa však...20. Máj, 2015
03Land Rover na Slovensku? Automobilka zvažuje vytvorenie 8-tisíc pracovných miest!Britská automobilka Jaguar Land Rover zvažuje príchod na slovenský trh! Pre Slovákov by to...21. Máj, 2015