Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Elektrobus Škoda: Dobije sa do 10 minút! #1

Elektrobus Škoda PERUN HP je mimoriadne zaujímavý projekt. Pokrokový elektrobus, vyznačujúci sa batériou využívajúcou najmodernejšie poznatky nanotechnológie, je určený pre zákazníkov, ktorí nemajú čas na zdĺhavé nabíjanie vozidla na stojane. Prečo? Pretože Elektrobus Škoda Perun HP netreba nabíjať mimo jazdnej linky. Vystačí si s priebežným nabíjaním na jednotlivých zastávkach. Nabíjanie je tak možné počas stanovej trasy na jeho bežnej linke! Viac v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
25.02.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Elektrobus Škoda: Dobije...

Auto-moto zaujímavosti

Výhody Elektrobusu

Elektrobus Škoda PERUN HP (High Power) je mimoriadne zaujímavý projekt. Tento pokrokový 12 metrov dlhý elektrobus, ktorý sa vyznačuje batériou využívajúcou najmodernejšie poznatky na poli nanotechnológie, je určený pre preprané linky a zákazníkov, ktorí nemajú čas na nabíjanie vozidla. Prečo? Pretože Elektrobus Škoda Perun HP netreba nabíjať mimo jazdnej linky. Vystačí si s priebežným nabíjaním na jednotlivých zastávkach. Nabíjanie je tak možné počas stanovej trasy na jeho bežnej linke!

Nabíjanie počas nastupovania a vystupovania pasažierov

Vozidlo sa nabíja pomocou plne automatickej rýchlonabíjacej stanice ŠKODA Ultra Fast Charger (UFC). Ide o mimoriadne expresné nabíjanie, elektrobusu stačí  5 až 8 minút nabíjania!  Konečne je tu elektobus, ktorý umožňuje nabíjanie počas nastupovania a vystupovania pasažierov na jednotlivých zastávkach alebo na konečných staniciach!

Elektrobus Škoda

Nízka kapacita článkov

Ako sa hovorí, nič nie je zadarmo. Tak aj v prípade elektrobusu Škoda si expresné nabíjanie vyžiadalo svoju daň v podobe obmedzenej kapacity článkov. Nízka kapacita článkov má za následok nutnosť pravidelného nabíjania, na jedno nabitie prejde okolo 30 kilometrov. Každý autobus však premáva na linkách, čiže by takéto priebežné nabíjanie nemuselo znamenať až takú nevýhodu.

Výhoda v porovnaní s elektromotorom s vysokým dojazdom na jedno nabitie

Nízka kapacita článkov by mohla elektrobus znevýhodniť v konkurencii vozidiel s batériami s vysokým dojazdom. Nie je tomu však tak. Vďaka rýchlemu dobitiu batérií priamo na plánovanej trase, je tento elektrobus schopný väčšieho počtu jázd ako v prípade vozidiel s vysokým počtom prejdených kilometrov na jedno nabitie.

Elektrobus Škoda - nabíjanie

Ekologická stránka

Netreba zabúdať na vysokú pridanú hodnotu Škody Perun HP v podobe ekologického prínosu pre dopravu. Energia pre elektrické vykurovanie či klimatizáciu priestoru pre vodiča a cestujúcich je vďaka expresnému nabíjaniu rýchlo pripravená a nevyžaduje určitý čas na spustenie.

Úsporne a efektívne riešená klimatizácia

Zvýšenú efektivitu oproti predchádzajúcemu modelu PERUN HE zabezpečilo využitie klimatizačnej jednotky s tepelným čerpadlom. Tepelné čerpadlo umožňuje previesť odpadové teplo z vodného chladenia batériových skríň na chladný vzduch, ktorý je následne privádzaný do priestoru pre cestujúcich. Zvýšila sa teda aj kvalitu a pohodlie cestujúcich.

Viac miest pre cestujúcich

Čerešničkou na torte je aj zväčšenie kapacity cestujúcich. Nárast počtu miest pre cestujúcich sa v porovnaní s predchádzajúcim modelom Škoda Perun HE navýšil na 57 miest na státie a 27 miest na sedenie. To je o troch cestujúcich viac ako ponúkal predchodca. Umožnila to znížená hmotnosť batérie slúžiacej na rýchle dobíjanie.

Pokračovanie článku TU!

Elektrobus Škoda

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Elektromagnetické tlmiče Bose!Na internete sa v uplynulých dňoch čoraz viac začalo hovoriť o netypickom systéme pruženia,...11. Február, 2016
02Video: Ruský bláznivý automobil do každého terénu!Kto z nás by sa nechcel stať vlastníkom podobného bláznivého vozidla? Či už pre zábavu...9. Február, 2016
03Zabudni na Ferrari FF: Ferrari GTC4 Lusso je tu!Ferrari GTC4 Lusso je novým faceliftom modelu Ferrari FF. Nebude to však len vylepšené...10. Február, 2016