Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!

Jazda bez bezpečnostných pásov je bežnou praxou mnohých vodičov. Vôbec si neuvedomujú riziko ohrozenia života a hrozbu smrti z dôvodu vlastnej nezodpovednosti. Desivé zábery ako najlepšia prevencia! Nikdy nejazdi bez bezpečnostných pásov. Čo hrozí? Sleduj zábery, z ktorých idú zimomriavky!

rufus v Video sekcia
10.02.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Hrozba smrti za...

Video sekcia

Jazda bez bezpečnostných pásov je bežnou praxou nielen mnohých mladých vodičov. Vodiči si neuvedomujú riziko ohrozenia života a hrozbu smrti z dôvodu vlastnej nezodpovednosti. Jazdíš nepripútaný? Po zhliadnutí týchto záberov rozhodne nebudeš!

Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!Zdroj: youtube.com/ TNT Channel

Bezpečnostné pásy

Roky vývoja zmenili spôsob fungovania bezpečnostných pásov, ich účinnosť a majú obrovskú úlohu z hľadiska bezpečnosti. Aj napriek tomu ich veľké množstvo vodičov nepoužíva! Nie sú len nezodpovední a riskujú svoju smrť. Ohrozujú ostatných účastníkov premávky. Dobrovoľne a neskutočne hlúpo vystavujú riziku ohrozenia seba aj ostatných. Stačí tak málo, používať bezpečnostné pásy pri každej jazde!

Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!Zdroj: youtube.com/TNT Channel

Záchrana životov

Bezpečnostné pásy dokážu zachrániť množstvo životov, napriek tomu nemajú povesť hrdinu. Ako je to možné? Sú to predsa len pásy, hovoria si tí,  ktorí ich nepoužívajú. Ak nepoužívaš bezpečnostné pásy pri každej jazde, mal by si spozornieť.

Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!Zdroj: jalopnik.com

Zaujímavé príklady

Akú známku si mal z fyziky?  Preťaženie pri čelnej zrážke si najlepšie predstavíš na názornom príklade. Smrteľné zranenia môže spôsobiť  aj malý predmet pohodený na zadných sedadlách. Neveríš? Mala plechovka z nápoja môže pri preťažení vážiť okolo 30 kilogramov. Dospelý muž strednej postavy môže pri preťažení vážiť aj 5 ton.

Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!Zdroj: youtube.com/TNT Channel

Nikdy nejazdi nepripútaný!

Všetky veci, ktoré bežne prevážame v automobiloch a sú nezaistené alebo inak nezabezpečené, predstavujú problém. Výnimku netreba robiť ani v prípade krátkych trás. Bezpečnostný pás si treba zapínať vždy! Nikdy nejazdi nepripútaný.

Nikdy nejazdi bez bezpečnostných pásov - Hrozba smrti vs. bezpečnostné pásyZdroj: behindthewheel.com

Sleduj drsné zábery

Desivé zábery ako najlepšia prevencia? Niektoré zo situácií skončili tragicky. Vodiči pritom majú možnosť voľby. Dodržiavať základné pravidlá bezpečnosti,  to by mala byť samozrejmosť. Bez bezpečnostných pásov riskuješ všetko, čo máš! Čo hrozí nezodpovedným vodičom? Sleduj zábery, z ktorých idú zimomriavky na vlastné oči!

Drsné video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov!Zdroj: vimeocdn.com

Zdroj: Youtube kanál TNT Channel

Video: Hrozba smrti za jazdu bez bezpečnostných pásov

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Lupiči ukradli 2 300 000 €: Pancierovú dodávku rozsekli bagrom! Ako ukradnúť 2 300 000 eur z pancierovej dodávky na prevoz peňazí? Talianske mafiánske...18. Január, 2019
02Unikátny nález po 25 rokoch: 11 BMW z roku 1994 s nulovým nájazdom!Nájsť 11 BMW 5 Series E34 z 1994 s top technickým stavom? Dokonalý objav, čo povieš? Správa...16. Január, 2019
03Mercedes G 63 AMG 6x6 lacno? Lada Niva rarita za 6 645 eur!Zaujímavá varianta hriešne vzrušujúceho sna z našich snov za zlomok ceny? Zbystri...14. Január, 2019