Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Drsná nehoda formule: Pretekárka vyletela z dráhy pri 280 km/h!

Ako desivá nehoda dopadla? Sleduj video! Pretekárka letela vzduchom pri 280 km/h!

rufus v Video sekcia
24.11.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Drsná nehoda Sophie...

Video sekcia

Mladá nemecká pilotka Formuly 3 Sophia Flörschová mala ťažkú haváriu na okruhu v Makau. Zábery z nehody pri vysokej rýchlosti obleteli celý svet. Ako desivá havária dopadla?

Drsná nehoda - Vodička formule vyletela z dráhy pri 250 km/h! Zdroj: india.com

Okolnosti nehody

Všetko sa udialo po tom, čo mala mladá pretekárka Formule 3 počas pretekov kolíziu s vozidlom japonského pretekára Šo Cuboia. Monopost v obrovskej rýchlosti vymrštilo do vzduchu. Sophia s formulou doslova letela vzduchom ponad hlavy organizačného tímu, traťových komisárov. Na natočených záberoch vidieť vystrašené reakcie divákov a všetkých zúčastnených.

Sophia Floersch - 17-ročná prekárka Formule 3Zdroj: facebook.com/sophiafloersch

Okruh s tragickou bilanciou

Vodička prežila neuveriteľne prudký náraz pri Grand Prix pretekoch v Macau. Okruh v Macau má medzi pretekármi povesť mimoriadne nebezpečnej trate. Zahynulo tu množstvo pretekárov. Minulý rok tu mal tragickú nehodu britský motocyklový pretekár Daniel Hegarty. Na tom istom mieste v "Rybárovej zákrute" zahynuli pred 6 rokmi 2 jazdci, Luis Carreira z Portugalska a Phillip Yau z Hongkongu.

Drsná nehoda: Vodička formule vyletela z dráhy pri 250 km/h! Zdroj: facebook.com/sophiafloersch

Drsná nehoda pri 250 km/h

Svetové finále sa takmer opäť nieslo v duchu tragického charakteru. Pretekárku vymrštilo ďaleko cez bariéru z pneumatík. Drsná zrážka s hlavou v protismere skončila nárazom do pletivo priamo nad traťovými komisármi v nebezpečne vysokej rýchlosti. Mladá vodička stratila kontrolu nad svojim vozidlom. Monopost sa v čase kolízie pohyboval rýchlosťou necelých 280 km/h. Tachometer ukazoval presne rýchlosť 276,2 km/h!

Drsná nehoda: Vodička formule vyletela z dráhy pri 250 km/h! Zdroj: wheels24.co.za

Zranenia

Flörschová utrpela pri nehode zlomeninu siedmeho krčného stavca. Po zrážke bola pri vedomí, urýchlene prevezená do nemocnice. Nevykazovala žiadne príznaky paralýzy, nemala poškodenú miechu a komunikovala s lekármi.

Ďalší účastníci nehody

Letiaci monopost zasiahol traťového maršala a 2 fotografov. Do nemocnice previezli japonskú pretekárku, fotografov a traťového komisára. Kolíziu vyšetruje Medzinárodná automobilová federácia (FIA). Žiaden účastník nehody neprišiel o život.

Drsná nehoda: Vodička formule vyletela z dráhy pri 250 km/h! Zdroj: youtube.com

Mladá pretekárka

Sophia, ktorá bude mať 1. decembra 18 rokov, preteká v juniorskej sérii F3. V čase kolízie bola umiestnená na 15. mieste v celkovom poradí. Závod pokračoval po prestávke okolo jednej hodiny a zvíťazil 19-ročný britský pilot Daniel Ticktum. Na sociálnych sieťach jej vyjadril podporu viacerí pretekári, medzi nimi aj Mick Schumacher, syn 1 z najlepších jazdcov formule 1, Michaela Schumacha.

Sophia FlörschZdroj: facebook.com/sophiafloersch

Odkaz fanúšikom

Na svojom instagramovom profile napísala Sophia odkaz svojim fanúšikom. "Prežila som operáciu, zákrok trval 11 hodín. Dúfam, že odteraz to bude len lepšie. Musím ešte zostať niekoľko dní v Macau na pozorovanie. Chcem poďakovať všetkým mojim fanúšikom za každé prianie, ktoré teraz čítam. Naozaj ma to motivuje a dáva mi odvahu. Moje myšlienky sú aj s každým, kto bol zapojený do nehody. Dúfam, že sú v poriadku. Všetci v tíme boli na mňa neskutočne dobrí, mám vás stále v mysli. Ďakujem vám za všetky povzbudivé, upokojujúce slová v týchto ťažkých chvíľach. Veľká vďaka záchranárom a zdravotníckemu personálu v Macau za priateľskú a profesionálnu liečbu. Obrovský ďakujem miestnemu organizačnému tímu."

Sleduj video

Len 17-ročná nemecká pretekárka Sophia Flörschová sa druhýkrát narodila. To, že prežila je, vzhľadom na vážnosť nehody, skutočný zázrak. A to doslova. Sleduj drsnú haváriu vo videu. Nebudeš veriť vlastným očiam!  

Zdroj: sophiafloersch.infoinstagram.com/sophiafloersch, stuff.co.nz, india.com

Video: Drsná nehoda Sophie Floersch pri rýchlosti 250 km/h v Macau

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Audi R8 na totálku: Po oprave za 450€ ako nové!Oplatí sa opravovať športiak rozbitý na totálku? Autorizovaný servis odhadol opravu na 25...10. December, 2018
02Nová finta zlodejov: Pozor na krádež na 2 pokus!Pokus o krádež, pri ktorom nič nezmizlo a jediným poškodením bolo rozbité okno? Majiteľ BMW...4. November, 2018
03Audi RS6 combi ako nové: 16 rokov, top stav, nájazd len 2 306 km!16-ročné automobily to už majú väčšinou "za sebou." To nie je prípad ostrého combi Audi...10. November, 2018