Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Dostupná cena + lacná oprava? Armádna Lada Niva!

Džihád-mobil - špeciálna Lada Niva do extrémnych podmienok s kanónom a plošinou pre mínomety a guľomet! Top vlastnosť, ktorá ťa bude zaujímať? Lacná cena a oprava! Nosnosť korby je stanovená až na 640 kg! Čo dokáže v teréne? Musíš vidieť! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.06.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Dostupná cena + lacná...

Auto-moto zaujímavosti

V Moskve bol predstavil nový automobil určený pre palebnú podporu. VIS-29467 alebo Džihád-mobil je špeciálna Lada Niva do extrémnych podmienok!

Armádna Lada Niva: Dostupná cena + lacná oprava!Zdroj: rbth.com

Armádny špeciál - drsnejšia Lada Niva 

Tvarové línie nenasvedčujú podobnosť s legendou časov minulých, nezabudnuteľnou Ladou Niva. S legendárnym vozidlom má však veľa spoločného. Tento stroj s označením VIS-29467 bol skonštruovaný pre špeciálne účely. Drsnejšia verzia Lady Niva nájde využitie nielen vo vojnových zónach.

"Džihád Lada"

Aké vlastnosti musí spĺňať vojenské vozidlo pre špeciálne vojenské účely a operácie v náročných podmienkach? Funkčnosť. Celé vybavenie sa nesie v duchu praktických vlastností. Stroj, vyrobený pre účely nasadenie vo vojne v Sýrii, ponúka len nutné prvky. Zabudni na dvere so sklenenými oknami!

4x4 Lada Niva

Ak je reč o vojenských vozidlách, 4x4 Lada Niva sa stala spoľahlivým predstaviteľom  kvôli viacerým vlastnostiam. Bola s obľubou využívaná a posielaná na špeciálne misie V službách armády je už 40 rokov.

Neprekoná ju ani nová generácia Lady Niva

Ruský výrobca ohlásil príchod novej generácie. Táto "Džihád Lada" však ponúka vlastnosti, ktoré nová generácia Lady neponúkne. Ktorá vlastnosť je silná stránka tejto jednoduchej konštrukcie vo vojenských farbách?

Dostupná cena + lacná oprava

Armádne delo je navrhnuté s jasným zámerom. Vytvoriť lacný automobil, mimoriadne funkčný v teréne a použiteľný v extrémnych podmienkach. Najväčšia devíza armádneho pick-upu predstavuje technickú aj ekonomickú výhodu. Konkurenčnou výhodou vojenského špeciálu je dostupná cena a jednoduchá a lacná oprava. Presnú cenu však výrobca neudáva. Závisí od použitých komponentov a nadstavby v podobe plošín pre guľomety a iných zbraní, ktoré sú súčasťou.

Špeciál pre vojnové konflikty

Zaujímavými prvkami umožňujúcimi inštaláciu zbraní a vybavenia pre ozbrojené jednotky sú plošiny pre granátomety AGS-17 či AGS-30 a guľomety. Dôležitým údajom vozidla prevážajúceho muníciu je nosnosť korby. Tá je stanovená až na váhu 640 kg.

Silák, ktorý utiahne aj mínomet!

Pri pohľade na konštrukciu nebudeš veriť, že vďaka úpravám pod kapotou, toto vozidlo skutočne utiahne mínomet s 82- milimetrovou hlavňou! Súčasťou výbavy môžu byť aj rôzne "antitankové" raketové systémy. Výkon zabezpečuje 1,7-litrový benzínový 4-valec s výkonom 95 koní. Nádrž má kapacitu 42 litrov.

Armádna Lada Niva: Dostupná cena + lacná oprava!Zdroj: vpk.name

Maximálna rýchlosť a rozmery

Rozmery vozidla sú nasledovné. Dĺžka 4 500 milimetrov. Šírka 1 750 mm. Výška aj s nadstavbou na korbe až 1 850 mm. Hmotnosť stroja je takmer 2 tony, presne 1 960 kg. Obmedzovač  zastavuje ručičku na maximálnej rýchlosti 110 km/h.

Lada Niva 2018 pick-up pre armádu 

Ak by si vozidlo hľadal v katalógoch, okrem udávaného číselného označenia nemáš veľa kľúčov. Špeciálne vojenské určenie nepotrebuje iné ako kódové označenie. Viaceré zdroje ju označujú "Lada Niva 2018 pick-up pre armádu." Na internete si tento stroj vyslúžil prezývku "Džihád Lada" alebo "Džíhád mobil." Výstižné pomenovanie, čo povieš? Aká je využiteľnosť tohto stroja mimo vojny? Podeľ sa o svoj názor v komentároch!

Zdroj: rbth.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01612-koní, 2 tony + 5 pasažierov: Combi delo Mercedesu trhá betón!Mercedes E 63 S - 612 koní a 850 Nm krútiaceho momentu šrotuje, čo mu príde do cesty!...2. Jún, 2018
02Vyhni sa pokute: Ako vytvoriť jazdný pruh pre sanitku?V zahraničí platia prísne pokuty za nevytvorenie pruhu pre sanitky. Vieš ako vytvoriť...30. Máj, 2018
03Slováci hľadajú kradnuté autá sami: Haka - viac ako 100 000 členovPráca policajtov pri hľadaní kradnutých automobilov nie je tak úspešná, ako by Slováci...26. Jún, 2018