Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Cybertruck Elona Muska: 200 000 predobjednávok, cena 35 500 €!

Tesla Cybertruck je horúca novinka z kuchyne ostrieľaného inovátora Elona Muska. Upúta tvoju pozornosť na prvý pohľad. Ktoré vlastnosti robia z novinky s ostrým dizajnom bez oblých tvarov kráľa nadchádzajúcej „pick-up“ sezóny? Na premiére pred pár dňami nechýbali prekvapenia ako nerozbitné okná, ktoré sa rozbili. Nenechaj si ujsť kontroverznú čerešničku na torte v segmente obrích pick-upov! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.11.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Tesla Cybertruck -...

Auto-moto zaujímavosti

Tesla Cybertruck je horúca novinka z kuchyne ostrieľaného inovátora Elona Muska. Nenechaj si ujsť kontroverznú čerešničku na torte v segmente obrích pick-upov! 

Tesla Cybertruck Elona MuskaZdroj: electrek.co

Dizajn a aerodynamika

Ktoré vlastnosti robia z novinky s ostrým dizajnom kráľa nadchádzajúcej „pick-up“ sezóny? Dojazd 800 km, cena 35 500 eur a výnimočná aerodynamika. Upúta tvoju pozornosť na prvý pohľad. Môže za to futuristický dizajn, ktorý sa celkom vzdal oblých tvarov. Prekvapivo, dizajn s ostrými tvarovými líniami môže priniesť vozidlu výnimočné aerodynamické vlastnosti. 

Premiéra

Kontroverzné riešenie je zárukou pozornosti všade tam, kde sa „supermašina“ objaví. Len minulý týždeň sledovali oči divákov z celého sveta predstavenie unikátnej novinky Tesly, ktorá nemá v segmente konkurenciu. Pri samotnom predstavení vozidla nešlo všetko tak hladko, ako by si organizátori prial. Sleduj video na konci článku.

Nerozbitné sklá rozbité počas premiéry

Cybertruck pri testovaní odolnosti utrpel značné poškodenie skla. Oceľové gule, ktoré na premiére do skla hádzali okná ako dôkaz, že materiál odolá aj výstrelu z pištole, nečakane pokryla „pavučina“ rozbitého skla.

Tesla Cybertruck Elona MuskaZdroj: electrek.co" data-aproxy-src="https://electrek.co/wp-content/uploads/sites/3/2019/11/franz-tesla-cybertruck-reveal.jpg?quality=82&strip=all&w=1280

Test odolnosti skončil fiaskom

Na sociálnych sieťach bol ako dôvod uvedený fakt, že pri testovaní pred premiérou hádzali oceľové gule do skiel, ktoré neboli pevne osadené v rámoch. Pri premiére túto skutočnosť zanedbali. Prekvapenie bolo evidentné aj na tvári Elona Muska s kolegom, ktorý oceľovú guľu hádzal.

Tesla CybertruckZdroj: teslarati.com

Prekvapenie po sklamaní

Po tom, čo sa o prešľape Tesly rýchlo všade rozkríklo, boli zverejnené informácie o 6-percentnom prepade akcií Tesly.  bola zverejnená informácia, ktorá úplne vyvracia, že dokonalosť je v prípade šialených mašín na trhu nutnosťou. O opaku svedčia výsledky predpredaja Tesly Cybertrucku.

200 000 objednávok

Tesla eviduje na tento nenapodobiteľný model už vyše 200-tisíc objednávok. To znamená, že dizajn a zvláštne výnimočné vlastnosti vyvolali aj napriek ostrej kritike a nevydarenému testovaniu odolnosti skiel na premiére masívny záujem budúcich majiteľov.

3 verzie

Pick-up bude dostupný v 3 rôznych vypracovaniach. Budú disponovať rozdielnym výkonom a dojazdom. Najslabší model prejde na jedno nabitie 400 kilometrov a ponúkne akceleráciu z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy.

Tesla Cybertruck má na konte cca 200 000 predobjednávokZdroj: foxtv.com

Dojazd až 800 km!

Smerom k vrcholu ponuky sa Tesla Cybertruck posúva na nečakane vysoký nájazd.  Dojazd až 800 kilometrov zabezpečí u vrcholnej verzie trio elektromotorov. Akcelerácia? Rovnako impozantná. Z 0 na 100 km/h tento „škaredý skvost“ za 2,9 sekundy. Vrcholná verzia bude stáť majiteľa okolo 65 000 eur.

 Tesla CybertruckZdroj: tesla.com

Špecifiká

Tesle Cybertruck nechýba pohon všetkých kolies a nevšedná, rovnako kontroverzná, solárna strecha. Tento unikátny automobil ponúkne vodičovi možnosť výroby dodatočnej energie – až 24 kilometrov denne. Dojazd väčší o celých 60 kilometrov umožní zabudovanie špeciálneho vysúvacieho solárneho krídla.

Predobjednávky + cena

Objednávky však nebudú len približnou zárukou záujmu verejnosti. Tie sú viazané na v plnej miere na vratnú platbu v hodnote 100 dolárov. Pre lepšie priblíženie si stačí uvedomiť, že za Model Y a Model 3 poskytoval rovnaký parameter v hodnote 2500 dolárov. Cena modelu bude v základe štartovať na sume 39 000 amerických dolárov, v prepočte približne 35 500 eur. 

Tesla CybertruckZdroj: youtube.com/Adam Savage’s Tested

Príchod na trh

Kedy bude spustená sériová výroba kritizovanej, ale pokrokovej novinky? Elektrický pick-upu bude Tesla vyrábať už v roku 2021. Máme sa na čo tešiť, čo povieš? Ako hodnotíš unikátne vlastnosti a „škaredý“ dizajn novinky z Ameriky? Aké sú slabé stránky? Podeľ sa s nami o svoj názor v komentároch.

Ford F-150 vs. Tesla CybertruckZdroj: electrek.co

Zdroj: https://ww.electrek.co/2019/11/24/the-brutalist-tesla-cybertruck-is-designed-to-instill-fear-and-draw-the-battle-lines-on-internal-combustion/https://www.teslarati.com/tesla-cybertruck-future-of-pickup-design/https://www.tesla.com/cybertruck

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck - zhrnutie v českom jazyku

Video: Tesla Cybertruck - Trailer + predstavenie Elona Muska

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Kolosálna nehoda: 130-tonový BelAZ vs. lokomotívaInternet žasne pri pohľade na bizarné nehody z našich ciest. Nečakané stretnutie 2 obrích...4. November, 2019
02Mercedes za 115 000 € vs. Mercedes za 1150 €Briti sa rozhodli, že preveria extrémne protiklady značky. Ako si v teste s novým delom...6. November, 2019
03Tragická nehoda: Pád ťahača s cisternou do 20 m rokliny Drsná nehoda ťahača s cisternou sa zapísala medzi nehody s tragickou bilanciou. Smrť vodiča...16. November, 2019