Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Crash test: Land Rover Discovery v zrážke s Renaultom Espace!

Porovnávať rozdielne vozidlá dvoch rozdielnych tried môže byť ťažké. Ak však vyberáš rodinný automobil, bezpečnosť tvojej rodiny je prvoradá. Test zrážky Land Roveru Discovery s Renaultom Espace ťa presvedčí, že bezpečnejšia voľba nemusí byť jasná na prvý pohľad! Sleduj video, ktoré ťa prinúti sa zamyslieť!

rufus v Testy
24.02.2016
Diskusia:
Sledujte nás na:

Crash test: Land Rover...

Testy

Suv vs. minivan

Porovnávať rozdielne vozidlá dvoch rozdielnych tried môže byť ťažké. Ak však vyberáš rodinný automobil, bezpečnosť tvojej rodiny je prvoradá. Test zrážky Land Roveru Discovery s Renaultom Espace ťa presvedčí, že bezpečnejšia voľba nemusí byť jasná na prvý pohľad!

SUV vs. hatchbackZdroj: youtube.com

SUV vs. minivanZdroj: youtube.com

SUV vs. minivanZdroj: youtube.com

Test reálneho prežitia členov posádky pri čelnej zrážke

V staršom teste druhej epizóde sezóny 9 populárneho „Fifth Gearu“ sa hlavní protagonisti rozhodli postaviť Land Rover Discovery 1  proti Renaultu Espace, ktorý je mimoriadne obľúbeným rodinným minivanom. Zaujímavý test preveril bezpečnosť oboch áut v prípade čelnej zrážky s deťmi na palube. Na čo sa test zameral? Ako všetky "rodinné" testy, aj tento test  je zameraný na reálne prežitie členov posádky jednotlivých vozidiel.

SUV vs. minivanZdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zrážka Land Roveru Discovery s Renaultom Espace

Mohutný Land Rover Discovery ako zástupca "old-school" triedy SUV sa podrobil testovaniu s obľúbeným minivanom Renault Espace, ktorý prináša na pohľad menej viditeľné bezpečnostné prvky. Ako dopadla simulovaná zrážka pri rýchlosti 40 míľ za hodinu, teda v rýchlosti  približne 65 kilometrov za hodinu? Sleduj video! Samotná zrážka automobilov začína v 5 minúte 50 sekundách videa.

Video: Land Rover Discovery vs. Renault Espace 

Trieda SUV neposkytuje vždy väčšiu bezpečnosť posádky počas jazdy

Mnohí majitelia vozidiel typu SUV považujú tieto vozidlá za vozidlá so zvýšenou mierou bezpečnosti. Zabúdajú však, že ide o vozidlá určené do terénu a ich bezpečnosť v prípade využitia ako rodinného automobilu nie je zaručená. Dokazujú to desiatky podobných testov, ktoré potvrdzujú, že pevné a odolne vyzerajúce "SUV-čka" nemusia byť také bezpečné, ako vyzerajú.

Crash test: Land Rover Discovery v zrážke s Renaultom Espace!Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Nečakané výsledky testu

V crash teste išlo o to, zistiť ako obstojí  Renault Espace v zrážke s Land Roverom Discovery. Zdá sa, že názor mnohých vodičov využívajúcich SUV ako rodinné automobily je skôr poverou a obľúbenosť vozidiel SUV ako rodinných áut.

Sú rodinné automobily bezpečnou voľbou?Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Deformačné zóny

Možno to, ktoré vozidlo dopadlo v teste lepšie, niekoho prekvapilo. Mohutná konštrukcia nie vždy prináša také deformačné zóny, ktoré automaticky posádke poskytnú vyššiu mieru bezpečnosti. Video ťa možno prinúti sa zamyslieť, či je tvoja rodina vo vašom rodinnom automobile skutočne v bezpečí!

SUV vs. vozidlo typu hatchback pri zrážke Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Výsledky testu ťa prinútia sa zamyslieť!

Aké výsledky testu si predpokladal? Je 4x4 lepšou voľbou alebo stále dávaš prednosť priestornému minivanu? Toto video prinútilo množstvo vodičov prehodnotiť svoj postoj k výberu rodinného automobilu. Do ktorého automobilu posadíš svoje dieťa ty?

Bezpečnosť je pri rodinnom automobile mimoriadne dôležitá!Zdroj: Rovnaký ako zdroj údajov uvedený pod článkom

Zdroj foto: Rovnaký ako na konci článku 

Zdroj: euroncap.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Fungujúci nezmysel z autodielovOd tej doby, čo sa rozbehli montážne linky Henryho Forda uplynulo veľa času. Smerovanie...20. Február, 2016
02Najlepšia paródia na automobil: Reklama na Škodu Henlein! Od odvysielanie vtipnej reklamy, ktorá vznikla vďaka projektu Česká soda, uplynulo už mnoho...21. Február, 2016
03Extrémny test: Slovenky testujú Mercedesy AMG!O ženách riadiacich luxusné automobily vzniká množstvo vtipov. Ako to však vyzerá, keď je...22. Február, 2016