Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Combi rarita: Vzácne BMW E34 M5 3.8i Touring na predaj!

BMW E34 M5 3.8i Touring so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou je mašina, ktorú neprehliadneš. Strhne na seba pozornosť všade, kde sa objaví. Môžu za to výnimočné parametre a exkluzívna typová špecifikácia. Pozor, zbystri pozornosť. Raritné kombi radu M je na predaj - Za koľko?

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.06.2019
Diskusia:
Sledujte nás na:

BMW E34 M5 3.8i Touring -...

Auto-moto zaujímavosti

Ostré BMW E34 M5 3.8i Touring so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou je mašina, ktorú v premávke neprehliadneš. Strhne na seba pozornosť všade, kde sa objaví. Môžu za to výnimočné parametre a vzácna typová špecifikácia.

Combi rarita na predaj: BMW Touring combi so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou Zdroj: mobile.de

Ostré combi divízie M

Vôbec najvzácnejšie sériovo vyrábané BMW v dejinách športovej divízie M? BMW model M1 E26. O vzácnom BMW model M1 E26 kolujú legendy. Bol vyrábaný v rokoch 1978 až 1981. Celkom bolo vyrobených len 456 exemplárov. Aj vďaka tomu je jeho cena na trhu dodnes vysoká. Raritné combi značky BMW sú taktiež výbornou príležitosťou ako zbohatnúť.

Najvzácnejšie BMW

Za celé obdobie výroby vozidiel značky BMW schádzalo z výrobných liniek ostré combi divízie M len dvakrát. Aj druhé najvzácnejšie combi značky, špecifikácia M5 E34 Touring, je tiež výbornou investíciou. Jeho hodnota na trhu? Nevyčísliteľná. Väčšina sa predá ešte predtým ako sa objavia v ponuke áut na predaj. Záujem o túto špecifikáciu je, v prípade dobrého technického stavu vozidla, mimoriadne vysoký.

Combi rarita na predaj: BMW Touring combi so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou Zdroj: mobile.de

Z histórie

Ide o prvý z 2 sériových combi divízie M. Od roku 1992 bolo ručne vyrobených 891 vozov. Ak sa ti podarí v ponuke automobilov na predaj nájsť zachovalý exemplár, môžeš hovoriť o šťastí a príležitosti, ktorú netreba premrhať.

Vzácne parametre divízie M

Exemplár z Veľkej Británie z aktuálnej ponuky je jedným z nich. Na prvý pohľad nenápadne combi ponúka lákavé parametre. Nepozeráš sa na obyčajné bežné combi radu 5. Podobnú raritu v ponuke len tak nenájdeš. Za všetko môže špecifikácia M5, ktorá ponúka omnoho viac ako estetický pôsobivé označenie písmenom M.

Manuálna prevodovka

Ak si si všimol drobné detaily ako rozdielne spätné zrkadlá a upravené nárazníky, je ti jasné, že tu všetko, za čo platíš, stojí za to. Inými slovami - pred tebou stojí neodolateľná ponuka. Vďaka ručnému radeniu dokážeš z pohonného agregátu vyťažiť maximum.

Výkon

Pohonný agregát 3,8 R6, radový 6-valec, disponuje výkonom 250 kW, 340 koní. Zadný pohon s hmotnosťou 1 750 kilogramov predpovedá špeciálne schopnosti. Správne, tu si príde automobilový fanatik na svoje.

Combi rarita na predaj: BMW Touring combi so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou Zdroj: mobile.de

Rýchlostné parametre

Pár slovami - rýchlostné parametre za hodnotou vozidla nezaostávajú. Mimoriadne zaujímavé vlastnosti pokračujú hodnotami akcelerácie. Vzácne combi BMW Touring zrýchľuje na rýchlosť 100 km/h za 5,9 sekundy.

Chuťovka

Maximálna rýchlosť je elektrickým obmedzovačom stanovená na 250 km/h. Tu však zaujímavé vlastnosti nekončia.  Ešte ďalšia zvláštnosť modelu. Ručná výroba. Toto je posledný model divízie M, ktorý sa pýši puncom dokonalosti, nazývanom ručná výroba.

Volant vľavo + nájazd

Aj keď sa nachádza vo Veľkej Británii, disponuje volantom vľavo. Poďme ku konkrétnym číslam nájazdu. Na tachometri svieti nájazd 134 818 kilometrov. Celkový technický stav je však prekvapivo dobrý vzhľadom k nájazdu.

Rarita na predaj - Cena?

Zaujímajú ťa ďalšie informácie? Pozor, zbystri pozornosť. Jedná sa o výnimočne zachovalý exemplár. Okrem výborného stavu ponúka nadštandardné parametre. Za koľko sa predáva? Raritné kombi radu M je na predaj za 69 940 eur. Ako hodnotíš výbavu a technické parametre? Je podľa teba cena adekvátna? Podeľ sa o svoj názor a postrehy v komentároch.

Combi rarita na predaj: BMW Touring combi so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou Zdroj: mobile.de

Technické údaje


Stav: Nebúrané, jazdené

Kategória: Combi

Dátum prvej registrácie: 08/1995

Prevodovka: Manuálna

Palivo: Benzín

Počet najazdených km: 134 818 km

Výkon: 250 kW (340 PS)

Objem: 3 795 ccm

Počet sedadiel: 5

Počet dverí: 4/5

Emisná trieda: Euro1

Počet majiteľov vozidla: 3

Farba metalízy: Šedá

Špeciálny názov farby výrobcu: Fjord Grey

Pôvod: Nemecké prevedenie

Typ interiéru: Celokožený

Výbava



ABS

Automatická klimatizácia

centrálne zamykanie

čelné airbagy

Elektrická bočné zrkadlá

Elektrické nastavenie sedadla

Elektrické ovládanie okien

Elektricky vyhrievané sedadlá

imobilizér

Kožený volant

zliatinové kolesá

Hmlovky

Multifunkčný volant

Palubný počítač

panoramatická strecha

posilňovač riadenia

Regulácia preklzu kolies

Športové odpruženie

Športový paket

Športové sedačky

strešné okno

Tempomat

Úplná servisná história

Vozidlo po nefajčiarovi

Zdroj: mobile.de

BMW E34 M5 3.8i Touring - rarita na predaj za 69 940 eur!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Klimatizácia v lete - Ako jazdiť efektívne: Kedy radšej stiahnuť okná?Najzaujímavejšia servisná téma v období letných horúčav? Ako efektívne jazdiť s...18. Jún, 2019
02Provokatér s Maserati: Ako platiť menej s registráciou v zahraničí?Evidenčná značka holandského majiteľa Maserati baví internet. Kuriózna provokácia úradov...10. Jún, 2019
03Lacné BMW M3? Pozor na napodobeninu za 14 950 €Unikátne BMW rad 3 je na predaj za 14 950 eur. Hodnota vozidla nie je vôbec tak vysoká, ako...8. Jún, 2019