Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Čo so starými pneumatikami? Premeň ich na originálne doplnky!

Asi každý z nás si už lámal hlavu s tým, čo spraviť so starými pneumatikami, ktoré už doslúžili. Mnohí ich skladujeme v garážach a nevieme čo s nimi. Čo so starými pneumatikami? Premeň ich na originálne doplnky! Vyrob si zo starých pneumatík orginálne doplnky, ktoré ti bude obdivovať každá návšteva! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
27.11.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

Čo so starými...

Auto-moto zaujímavosti

Čo so starými pneumatikami?

Asi každý z nás si už lámal hlavu s tým, čo spraviť so starými pneumatikami, ktoré doslúžili. Mnohí ich skladujeme v garážach a nevieme čo s nimi. Tento nápad vyrieši obidva problémy jednou ranou! Vyrob si zo starých pneumatík orginálne doplnky, ktoré ti bude obdivovať každá návšteva!

Dá sa to aj štýlovo

Áno, na internete je množstvo inšpirácií na výrobu hojdačiek alebo črepníkov z pneumatík. Nie každý však takýto doplnok vo svojej záhrade uvíta. Esteticky nejde o príliš oku lahodiace nápady. To však neznamená, že keď človek pohne rozumom, nevymyslí lepšie využitie! Pozri si netradičné návrhy doplnkov bývania z gumy!

Zo starej pneumatiky možno vyrobiť doplnky, ktoré v interiéri nepôsobia gýčovoZdroj: minhacasa.uol.com

Zápach  

Asi najčastejšou otázkou je charateristický pneumatikový zápach. Ten v porovnaní s novou pneumatikou takmer neucítite. To, čo spôsobuje charakteristický zápach je degradácia gumy, ktorá je vystavená svetlu. Ak ju nevystavíte vysokej teplote alebo svetlu, zápach nebude taký intenzívny, akým sa vyznačujú používané pneumatiky. 

Škodlivé výpary

To isté platí aj o uvoľnovaní škodlivín. Ak sa pneumatika nevystavuje degradujúcim činiteľom, nedochádza k uvoľnovaniu zdraviu škodlivých alebo nebezpečných látok. Ak áno, ide o minimálne množstvo, ktoré nemá škodlivé účinky.

Pri pneumatikách, ktoré nie sú vystavované zahrievaniu, nehrozí riziko nebezpečia škodlivínZdroj: minhacasa.uol.com

Príprava 

Čo sa týka prípravy, je jednoduchá. Starú pneumatiku stačí umyť z vonkajšej aj vnútornej strany kombináciou prúdu horúcej vody a saponátu. Čo sa dá z pneumatiky vytvoriť a ako ďalej postupovať? Najjednoduchší návod ti postyknú video postupy.

Taburetka zo starej pneumatiky

Ak chceš vylepšiť svoje bývanie doplnkom, pri ktorom nikoho nenapadne, že ide o zrecyklovanú starú pneumatiku, pozri si návod na výrobu štýlovej taburetky. Na výrobu budeš potrebovať len zopár vecí. Výroba tohto originálneho nápadu je tiež veľmi jednoduchá a zvládne ju aj menej zdatný kutil. 

Taburetka vyrobená zo starej pneumatikyZdroj: minhacasa.uol.com

Na výrobu taburetky budeš potrebovať:

starú pneumatiku

jutové alebo sisalové lano

dosku

meter

ceruzku

nábytkárske kolieska

bezfarebný lak

skrutky

pílu

vŕtačku

tavnú pištoľ

nožnice

ceruzku

meter

Celý postup výroby nájdeš vo videu.

Video: Taburetka zo starej pneumatiky

Stôl z pneumatiky pre pravého automobilového nadšenca!

Ďalšou možnosťou je vyrobiť z nevyužitej pneumatiky netradičný stôl, ktorý zaujme nielen automobilového nadšenca! Na internete nájdeš množstvo postupov, výrobu zvládne každý zručný "majster." Pozri si inšpiratívne video o výrobe originálneho stola! 

Stôl zo starej pneumatiky nepôsobí gýčovo!Zdroj: minhacasa.uol.com

Video: Stôl vyrobený zo starej pneumatiky

Originálne doplnky zo starých pneumatík

Aký je tvoj názor na taburetku, ktorá základný použitý materiál dokonale ukrýva! Treba uznať, že zapôsobí štýlovo aj luxusnejšom interiéri. Alebo ťa zaujal postup výroby stola z pneumatiky? Ak sa ti nepáči použitie nenafarbenej pneumatiky, Natri pneumatiku ľubovoľným odtieňom syntetickej farby. Vieš si predstaviť podobný doplnok ako súčasť tvojho bývania? 

Inšpirácia na darček

Staré pneumatiky nemusia končiť nahádzané na kope či zavadzať v garážach! Ak nevieš čo darovať kamarátovi s rovnakou záľubou pre autá, práve si získal návrh na originálny darček! Necháš sa inšpirovať niektorým z nápadov, alebo ich naďalej necháš aby zaberali miesto v tvojej garáži? 

Čo so starými pneumatikami?Zdroj: minhacasa.uol.com

zdroj: minhacasa.uol.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Najlepšie tipy na automobilové vianočné darčeky! Pomaly ale isto sa blížia Vianoce. Niektorí z nás už svojim ratolestiam darčeky nakúpili....26. November, 2015
02Video: Range Roverom po papierovom moste! Pri príležitosti 45. výročia kultového vozidla, nesúceho označenie Range Rover, sme sa...25. November, 2015
0343 hodín: Toľko trvá výmena mosta v Pekingu!V Pekingu naozaj vedia ako stavať mosty! Svedčí o tom video, ktoré dokumentuje extrémne...26. November, 2015