Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

BMW X7: Čo ponúkne stroj v hodnote 118-tisíc eur?

Pred dvomi rokmi sa v kuloároch začalo hovoriť o možnom vrchole produkcie značky BMW. Samotná automobilka o tom oficiálne informovala minulý rok. Na svetlo sveta prenikli informácie, ktoré napovedajú o tom, ako by očakávaný vrchol produkcie mal vyzerať! Fotografie v článku!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
26.03.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

BMW X7: Čo ponúkne stroj v...

Auto-moto zaujímavosti

Vrchol produkcie mnichovskej automobilky

Pred dvomi rokmi sa v kuloároch začalo hovoriť o možnom vrchole produkcie značky BMW. Samotná automobilka o tom informovala minulý rok. Podrobnosti však neboli zverejnené, aj keď neoficiálne zdroje hovoria o niektorých detailoch. Poďme sa na ne pozrieť bližšie. 

Pôjde v prípade X7-čky o úplný vrchol produkcie?Zdroj: bmwblog.com

Spolupráca Rolls-Royce s BMW

Pri zrode BMW X7 sa podarilo zabiť dve muchy jednou ranou. Vďaka spolupráci s Rolls-Royce sa podarí aj uhasiť smäd po momentálne najžiadanejšom type vozidla. Reč je o luxusnom crossoveri, ktorý by mal v ponuke nádherných a uznávaných strojov excelovať! Projekt BMW G07 bude v ponuke ako BMW X7 a taktiež s preslávenou soškou Spirit of Ecstasy na maske chladiča.

Na internete sa objavili rôžne náčrtyZdroj: theophiluschin.com

Špecifické "zdieľanie" komponentov

Zavesenie kolies by malo byť rovnaké ako v prípade menšieho kolegu X5-ťky. Špecifické bude aj "zdieľanie" komponentov. Obe vozidlá budú postavené na platforme HPLC. Ide o novinku, ktorú BMW použije po prvýkrát v prípade nového radu 7.

Možná podoba X7-čky nie je istáZdroj: theophiluschin.com

Výkon

X7 bude štandardne "zadokolka" poprípade s možnosťou pohonu 4x4 za použitia systému xDrive. Verzia s naleštenou soškou Spirit of Ecstasy bude určite s pohonom 4x4. Špecialitou bude plug-in hybrid s dvojlitrovým preplňovaným štvorvalcom. Základom bude šesťvalec a vidlicový osemvalec. Veľa sa hovorí aj o použití dvanásťvalca, ten však ostane prekvapením.

Odvezie až sedem pasažierov

Možnú podobu dlho očakávaného stroja načrtol a dizajnovo spracoval Theophilus Chin. Nedá sa však s určitosťou povedať, či ide o reálnu podobu a bude tvarom aspoň trochu podobný. Hovorí sa o 45 tisícoch kusov, ktoré majú byť vyrobené v Amerike v meste Spartanburg. 

Možná podoba X7-čky nie je istáZdroj: theophiluschin.com

Cena 

Výroba sa rozbehne koncom roka 2017 alebo začiatkom roka 2018. Ďalšie podrobnosti chystá automobilka odhaliť na očakávanom autosalóne v Šanghaji. Budeme vás o nich informovať budúci mesiac. Autosalón v Šanghaji 2015 sa koná od 22.4 do 29.4.2015. Ak už teraz vieš, že by si chcel niektorý z prvých kusov vo svojej garáži, mysli na to, že sa na pripravovanej novinke bude lesknúť cenovka s hodnotou okolo 118-tisíc dolárov! 

zdroj: theophiluschin.com, carmagazine.co.uk, bimmertoday.de

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Bratislavský cestný pirát: Na tohto vodiča si daj pozor!Na internete sa objavilo video ďalšieho cestného piráta. Vodič Mercedesu s bratislavskou...25. Marec, 2015
02Paríž bojuje proti znečisteniu: Bude jazdiť len každé druhé auto!Francúzska metropola sa rozhodla tvrdo zakročiť proti smogu a znečisteniu ovzdušia! Paríž...25. Marec, 2015
03Fisker Thunderbolt: Uhádneš podobnosť s iným modelom?Sen Henrika Fiskera o vlastnej automobilke sa nenaplnil. Automobilovému dizajnu sa však...24. Marec, 2015