Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

BMW i3: V Taliansku u polície, v Poľsku ako pojazdný bankomat!

BMW i3 vie prekpaviť! Po vlne kritiky sa teší obľube a nachádza rôznorodé spôsoby uplatnenia. Dokonca si našlo miesto v službách polície! Vďaka poľskej banke, má na konte aj inú, skutočne netradičnú úpravu! Ide o službu, ktorú u nás nenájdete! Myslíš, že by upravené BMW i3 našli využitie aj u nás? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.05.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

BMW i3: V Taliansku u...

Auto-moto zaujímavosti

BMW i3

BMW tvrdí, že do roku 2030 bude až 60 percent obyvateľov žiť v mestách. Priemerný počet denne prejdených kilometrov bežného mestského vozidla v meste je 60 kilometrov. Toto zistenie zrejme stojí za zrodom tohoto neobyčajného mestského elektromotoru. BMW i3 je revolučným automobilom. Ide o úplne elektromobil z Mníchova, ktorý sa dočkal produkcie. Vízia tohoto konceptu bola založená na rešpektovaní ekologických opatrení a automobilka sa pri jeho vývoji rozhodla pre netradičné riešenie uloženia motora vzadu. Už pri oficiálnom predstavení na autosalóne vo Frankfurte sa vyrojil rad skeptikov. Tvrdili, že to nebude dobre jazdiť, bude to drahé a, že ak bude automobil prihliadať viac na život sedmokrások, nemôže byť reč o potešení z jazdy. Jeho neobyčajné využitie však hovorí za všetko, BMW i3 je ideálny automobil do mesta. 

BMW i3Zdroj: lifegate.it

Prekvapivé spôsoby využitia

BMW i3 vie prekpaviť! Po vlne kritiky sa teší obľube a nachádza rôznorodé spôsoby uplatnenia. Dokonca si našlo miesto v službách polície! Vďaka poľskej banke, má na konte aj inú, skutočne netradičnú úpravu! Ide o službu, ktorú u nás nenájdete! Myslíš, že by takto upravené BMW i3 našli využitie aj u nás? 

V službách talianskej polície

Koncom apríla sa v médiách objavila informácia o tom, že talianska polícia chystá rozširovanie vozového parku. Oficiálne potvrdenie netrvalo dlho a do služieb talianskej polície mierilo niekoľko elektrických BMW i3. Zaujímavý bol spôsob ich obstarania.

BMW i3 našli využitie u talianskej polícieZdroj: lifegate.it

Bezplatne požičané autombily

Ak hovoríme o nákupe nových vozidiel, každého z nás určite napadne, niečo v štýle nákupu policajných superšportov za brutálne sumy z vrecka daňových poplatníkov. Prekvapivo, nie je tomu tak. Vozidlá, ktoré poputujú talianskej polícii, budú zapožičané zadarmo.

BMW i3 našli využitie u talianskej polícieZdroj: lifegate.it

Elektromotory v službe polície vďaka súťaži

Zaujímavosťou je aj to ako sa automobily do bezplatného užívania dostali. Za všetkým stojí vypísanie súťaže na dodávku automobilov určených na stráženie poriadku počas výstavy EXPO 2015. Súťaž sa podarilo vyhrať značke BMW.Okrem nielkoľkých vozidiel BMW i3 sa do služby dostali aj elektrické skútre C evolution. BMW darovalo talianskemu ministrovi vnútra aj dve dobíjacie stanice potrebné pre ich chod.

BMW i3 našli využitie u talianskej polícieZdroj: lifegate.it

V Poľsku ako pojazdný bankomat!

BMW i3 sa už dočkalo viacerých zaujímavých úprav. V Poľsku sa objavil tento elektromobil vo funkcii aku by ste nečakali! Tamojšia banka IdeaBank z elektromotoru vytvorila výnimočnú službu. BMW i3 využíva ako pojazdný bankomat. Ak sa novinka uchytí v hlavnom meste, spoločnosť chystá aj expanziu do ďalších miest! Viac o tejto zaujímavej službe vo videu.

Netradičné využitie BMW i3 v PoľskuZdroj: ideabank.pl

Netradičné využitie BMW i3 v PoľskuZdroj: ideabank.pl

Video: BMW i3 ako pojazdný bankomat

Našli by využitie aj u nás? 

Čo hovoríte na takéto netradičné využitie elektromotorov? Prekvapila vás možnosť bezplatného požičania vozidiel, ktorú využila polícia v Taliansku? Čo tak nechať sa inšpirovať a využiť ich aj u nás? Mali by takéto projekty šancu na úspech? 

Zdroj: ideabank.pl

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Monštrum s výkonom 1001 koní: G6M V10 Hurricane CS!Tento stroj bol vytvorený na základe objednávky pre náročného klienta z Emirátov. Zákazník...27. Máj, 2015
02Nový Superb Combi: Najväčší interiérový priestor v triede!Po odhalení Škody Superb vo verzii litfback sme všetci netrpezlivo čakali na druhý...26. Máj, 2015
03Video: SUV vs. rozbúrená riekaMasívne búrky v Amerike spôsobili rekordné množstvo zrážok. O prívalovej sile rozbúrenej...26. Máj, 2015