Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Neváhajte a navštívte predajné veľtrh veteránstva v dňoch 21.–23.3.2014 v Richard Adam Gallery v Brne! Je to už štvrtý ročník predajného veľtrhu historických automobilov, motocyklov, náhradných dielov a renovačných dielní. Ide o najväčší veľtrh svojho druhu v ČR, uznávaný medzi zberateľmi veteránov po celom svete. K videniu bude bohatý výber vystavených klasických vozidiel, ucelený prehľad firiem, tovarov a služieb pre veteránistov. Ani tento rok nebude chýbať aukcia historických vozidiel a zberateľských predmetov. V minulom roku akcia ukázala , že sa nejedná len o výstavu, ale že sa dá nájsť aj čas na posedenie, dobrú kávu a debaty na najrôznejšie témy. Sprievodné programy, rozhovory a aukcie. 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
19.03.2014
Diskusia:
Sledujte nás na:

Aktuálne: Classic show...

Auto-moto zaujímavosti

21.–23.3.2014 v Richard Adam Gallery v Brne

Classic Show Brno 2014 je štvrtý ročník predajného veľtrhu historických automobilov, motocyklov, náhradných dielov a renovačných dielní. Najväčší veľtrh svojho druhu v Českej republike sa koná pod záštitou primátora mesta Brna pána Romana Onderku. K videniu bude bohatý výber vystavených klasických vozidiel, ucelený prehľad firiem, tovarov a služieb pre veteránistov. Ani tento rok nebude chýbať aukcia historických vozidiel a zberateľských predmetov spoločnosti Auctum. Po celý víkend budú prebiehať odborné prednášky a prehliadky dobovej módy 20. a 30. rokov a 50. a 60. rokov.

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Veľký zážitok sľubuje kútik s historickými československými formulami a motocyklami. Premiéru po náročnej renovácii bude mať formula 3 Drak pretekára Otta Buchbergera. Budú tu stánky cestných okruhov ako z Čiech, tak zo Slovenska a na nich vystavené slávne motocykle. Na stánku Automotodrome Brno budú špeciály na ktorých pretekal ešte celkom nedávno Karel Abrahám.

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Múzeum Aloisa SAMOHÝLA je motoristickým fanúšikom dostatočne známe. Zbierku začal budovať pán Alois Samohýl už v šesťdesiatych rokoch a v odkaze svojho otca dnes pokračujeme syn Ladislav Samohýl. Na stánku múzeá budú vystavené dva automobily v krásnom pôvodnom stave . Luxusný Mercedes - Benz 320 kabriolet F z roku 1937 a čierne Bugatti 40 z roku 1928 . Tento automobil s dvojsedadlovou karosériou Roadster od karosárne Galle vlastnil až do šesťdesiatych rokov francúzsky maliar Georges Gimel. Zaujímavým exponátom bude torzo motocykla Wanderer 500 OHV. Práve na tento model nemeckej značky zakúpila zbrojovka Františka Janečka licencie a začala tak éru motocyklov Jawa.

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Vydavatelia kultového časopisu o amerických autách Chrom & Plamene privezú do Brna ojedinelý Cadillac Eldorado Brougham z roku 1958 - asi najokázalejší automobil aký kedy Cadillac vyrobil. Na konci päťdesiatych rokov bol najdrahším sériovo vyrábaným vozidlom v USA. Predával sa za viac ako 13 tisíc dolárov. Bežný sedan cadillac stál vtedy necelých 5 tisíc a rovnaký chevrolet dokonca len niečo vyše 2 tisíc dolárov. Spoločnosť mu bude robiť Chevrolet Bel Air Nomad z roku 1957 - športové dvojdverové kombi, v zriedkavom pôvodnom stave. Na stánku budú k dispozícii pre záujemcov o "ameriky" odborníci na danú tematiku. Dvanásťvalcový Lagonda patrí medzi najlepšie vozidlá britskej výroby. V tridsiatych rokoch patril medzi niekoľko sériovo vyrábaných automobilov, ktoré v štandardnom prevedení jazdili viac ako 160 kilometrov za hodinu. Luxusné vozidlo s karosériou typu kabriolet v priebehu renovácie predstaví na svojom stánku Karoséria Brábník.

Trojkolka Velorex je známa nielen milovníkom historických vozidiel. Nie však v kabáte, v akom ju na Classic Show 2014 predstaví firma Kríž. Na jej stánku bude vystavený unikátny velorex pokrytý vyšívanými ľudovými vzormi.

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Známy propagátor vojenskej histórie a renovátor karosérií Ježek vystaví samostatnú karosériu automobilu GAZ 67B v štádiu kompletné opravy . Uvedený typ bol v poradí druhou, čiastočne obmenenou verziou otvoreného automobilu pre potreby Červenej armády. Vyrábal sa v rokoch 1944 až 1953 a stal sa základom pre ďalší vývoj , ktorého výsledkom bol ľahký pancierový automobil BA 64.

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Veľký záujem návštevníkov Classic Show vždy budí stánok firmy Monty Jawa, kde sú k videniu zaujímavé motocykle alebo ich časti československého pôvodu. Aj tento rok privezie firma pána Aleša Matejky do Brna niekoľko zaujímavostí. Jedným z nich bude Motocykel Tempo 150 vyrobený v Nórsku v roku 1954 . Poháňa ho československý motor ČZ 150 z motocykla JAWA - ČZ typ 352 z ktorého sú použité tiež výfuky. Zvyšok konštrukcie je pôvodný.Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

Moto Classic vystaví nové stroje Royal Enfield a medzi nimi samozrejme hlavný ťahák tohto roku novú päťstovku Continental GT. Prvý motocykel s týmto menom ponúkla anglická značka roka 1963. O päťdesiat rokov neskôr prichádza Royal Enfield s novým motocyklom rovnakého mena a podobného image.

Aktuálne: Classic show Brno - predajný veľtrh veteránstva

V minulom roku akcia ukázala, že sa nejedná len o výstavu, ale že sa dá nájsť aj čas na posedenie, dobrú kávu a debaty na najrôznejšie témy. K tomu plno sprievodných programov, rozhovorov a aukcie. Prinášame vám malú ochutnávku , na čo sa tešiť. Neváhajte a navštívte predajný veľtrh veteránskeho tovaru a služieb - Classic Show Brno 2014!

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Čo spája Porsche a starý Ikarus?Natáčanie kolies zadnej nápravy nie je vôbec novinka. Aj napriek tomu rozhodne stojí za...18. Marec, 2014
02Technológia hydrografiky - už žiadne odlepovanie fólií!Vodotransferová potlač (water transfer printing, cubic printing...) je technológia prenosu...17. Marec, 2014
03Alfa Romeo 4C: Keď sa spojí Maserati s Alfa Romeo Nenechajte si újsť Alfu Romeo 4C v rámci blížiaceho sa prestížneho šampionátu World Touring...19. Marec, 2014