Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

Aj nový Citroën C3 Aircoss so siedmimi miestami bude z Trnavy

Citroën C3 Aircross je zatiaľ celkom lacnou, ale nie úplne masívne rozšírenou možnosťou v ponuke malých vozidiel typu SUV. Ale to sa má zmeniť s novou generáciou, ktorá trochu narastie a postaví sa takmer na vrchol segmentu B, ale zároveň ponúkne niečo, čo väčšina ostatných vozidiel tejto veľkosti nemá. Citroën na to ide s využiteľnosťou a s rôznymi priestorovými métami.

JozefM v Auto-moto zaujímavosti
19.04.2024
Diskusia:
Sledujte nás na:
Zdroj: Citroën

Aj nový Citroën C3 Aircoss...

Auto-moto zaujímavosti

Nový model bude zatiaľ iba Európe, čo je celkom logické, ale na dĺžke 4,39 metra predvedie priestor pre 7 pasažierov so zachovaním exteriérovej kompaktnosti. Nebudeme si dávať príliš ružové okuliare, tie miesta v treťom rade budú maximálne pre malé deti, ale aj to sa predsa počíta! Je to náhrada za podobne dlhý C4 SpaceTourer, prípadne je o niečo kratším modelom ako jeho verzia Grand so 7 sedadlami.

Citroën stanovil nový dizajnový jazyk už s modelom C3, postupne sa preniesol aj na Berlingo a C3 Aircross bude najžiarivejším príkladom prístupu k líniám a plochám. Znova sa dá povedať, že môže niekomu pripomínať základný Dedender, ale Citroën je menší a vyzerá vynikajúco. Predná časť s novým logom ukazuje aj nový tvar svetlometov s líniami písmena C. Vzadu je to už klasika podobná modelu C3, aby bola zachovaná vizuálna identita vozidiel.

Aj nový Citroën C3 Aircoss so siedmimi miestami bude z TrnavyZdroj: Citroën

Citroën prezradil, že auto bude mať spomenutých 7 miest a šieste a siedme sedadlo budú štandardne sklápateľné do podlahy kufra. Malá veľkosť má zase prispieť k tomu, že aj v tesných mestských podmienkach bude C3 Aircross optimálnym vozidlom s rozumnou manévrovateľnosťou.

No a nesmieme zabudnúť ani na fakt, že Citroën C3 Aircross bude dostupný s klasickými spaľovacími motormi, ale tiež s elektrickým pohonom. Určite využije najnovšiu generáciu pohonu, ktorý automobilka má. Takže sa môžeme tešiť na batériu s kapacitou 54 kWh a elektrický motor dosahujúci výkon 115 kW (156 k). Mohlo by to znamenať dojazd nad 400 km v režime testovania WLTP, v kombinovanom cykle.

Aj nový Citroën C3 Aircoss so siedmimi miestami bude z TrnavyZdroj: Citroën

Pod kapotou bude určite aj 1,2-litrový trojvalec spojený s hybridným systémom. Ten dosahuje celkový výkon 100 kW (136 k) a je spojený so šesťstupňovou automatickou prevodovkou s dvomi spojkami. Takže systém podobný ako v C5 Aircross a ostatných nových modeloch.

Na našom trhu by sa mal nový Citroën C3 Aircross objaviť už po lete tohto roku a nahradiť tak predchádzajúci model. Táto novinka bude rozhodne zaujímavá a určite si ju bude chcieť vyskúšať viacero ľudí. Sedem miest je veľmi veľké lákadlo a práve niečo podobné na našom trhu vážne chýba. Bližšie špecifikácie, ako aj pohľad do interiéru automobilka odhalí onedlho, bližšie k dátumu predaja nového vozidla.

Aj nový Citroën C3 Aircoss so siedmimi miestami bude z TrnavyZdroj: Citroën

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Toto je Alfa Romeo Milano, názor na dizajn si spravte samiPo modeloch Giulia, Stelvio a Tonale prichádza Alfa Romeo s ďalšími modelovým radom, ktorý...11. Apríl, 2024
02Nissan Qashqai ukázal aktualizáciu, prichádza s verziou 3.5Jedno z najpredávanejších áut vo Veľkej Británii a rozhodne najdôležitejší model Nissanu...18. Apríl, 2024
03Nový Peugeot 5008 nebude iba elektrickýBolo to len nedávno, čo Francúzi predstavili model Peugeot 3008. Auto rozhodne zaujalo, ale...21. Marec, 2024