Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

8-miliónový superšport za 33-tisíc dolárov? Unikátna replika McLarenu F1!

Kto sa vyzná v úpravách a opravách áut určite raz zatúži vyrobiť si vlastný automobil, najlepšie repliku nejakého známeho a luxusného modelu. Tak tomu bolo aj v prípade dnešného "úpravcu." Autorovi tohto diela sa superšportový McLaren F1 tak páčil, že sa pred dvomi rokmi rozhodol si ho vyrobiť! Podarilo sa mu to? Sleduj video! 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
28.11.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

8-miliónový superšport za...

Auto-moto zaujímavosti

Keď miluješ McLaren F1...

Kto sa vyzná v úpravách a opravách áut určite raz zatúži vyrobiť si vlastný automobil, najlepšie repliku nejakého známeho a luxusného modelu. Tak tomu bolo aj v prípade dnešného "úpravcu" Jaceka Mazura. Nie je len obyčajným "bláznom" do automobilov. Podarilo sa mu vytvoriť stroj schopný dosahovania športových parametrov?

Unikátna replika McLarenu F1Zdroj: yahoo.com

Výroba plne funkčných replík luxusných superšportov

Jacek mal sen, ktorý sa mu pred dvoma rokmi podarilo splniť. Keď sa pozrieme na rebríček najobľúbenejších superšportov, ktoré by stáli za vyrobenie vernej kópie, nájdeme v zozname aj McLaren F1. Jacek je perfekcionista, svoje diela stavia vlastnými rukami úplne od nuly. Vďaka tomu je známy tým, že vyrába plne fungujúce repliky vzácnych superšportov! Jacek Mazur je vlastne génius vo svojom odbore replík superšportov!

Výroba repliky superšportuZdroj: autoblog.com

Výroba repliky superšportuZdroj: autoblog.com

Výroba repliky superšportuZdroj: autoblog.com

Splnený sen

Amatérskemu mechanikovi a fanatikovi Top Gearu, ako sa Jacek sám pomenoval, sa McLaren F1 neskutočne páčil. Preto sa rozhodol, že si ho vyrobí! Áno, jednoducho si povedal, že si F1-tku sám poskladá! Podarilo sa mu vytvoriť vernú kópiu? Posúď sám na základe videa!

Video: Replika superšportu McLaren F1 

Superšport za 8-miliónov dolárov  

Keď sa bavíme o cene na rad prichádza otázka ohľadne konkrétnych projektov. Tých úspešných za posledné roky vytvoril Jacek už niekoľko. Poliak postavil jeho vlastnú repliku McLarenu F1 z náhradných dielov. Superšport v hodnote 8-miliónov dolárov postavil celkovo za 33-tisíc dolárov. 

Jacek Mazur s jeho replikou McLarenu F1Zdroj: autoblog.com

Maximálna rýchlosť 321 kilometrov za hodinu!

Niekto si povie, že toľko práce za to nestojí. Prečo Jacek stavia kópie drahých superšportov? Odpoveď je jednoduchá, cena repliky je rádovo o desiatky tisíc dolárov nižšia ako pri nákupe priemyselne vyrábaného modelu! Pre zaujímavosť treba dodať, že jeho replika je schopná dosahovať rýchlosť až 321 kilometrov za hodinu! 

Replika McLarenu F1 Jaceka MazuraZdroj: autoblog.com

Parametre superšportu

Vozidlu tak nechýba výzor ani rýchlostné parametre superšportu. Fanúšik Top Gearu do svojho diela pridal ešte menšie 4-té sedadlo, ako poctu Richardovi Hammondovi. Ak si o Jacekovi nepočul pred časom, keď svoje "majstrovské dielo" predstavil a zaujímaš sa o podobné "úpravy," určite si pozri jeho YouTube kanál. Nájdeš tam nielen videá z výroby.

Replika vs. originál

Jacek hovorí, že všade kam s jeho "McLarenom" príde, s ním zaobchádzajú ako s celebritou. Ľudia jeho repliku nadšene fotia. Len málokto vie, že aj keď vyzerá rovnako, nejde o originálnu verziu a vôbec nefotia skutočnú F1-tku. Okrem F1-tky vyrobil tiež repliky Porsche 911-tky, Lamborghini Countachu a ďalšie. Viackrát sa vyjadril, že by žiadne z nich nevymenil ani za originál. 

Poliak Jacek Mazur vytvoril viaceré repliky superšportovZdroj: autoblog.com

Celkové náklady na výrobu

Amatérskemu mechanikovi z Poľska patrí obdiv. Svoju repliku superšportu McLaren F1 môže podľa neoficiálnych údajov predať až za 10-miliónov dolárov!  Jeho celkové náklady na výrobu boli 33-tisíc dolárov. Po ôsmich rokoch úsilia si teda Mazur uvedomil, že vlastní svoj vysnívaný superšport! A aj keď ide o repliku, niet pochýb o tom, že si už môže kúpiť aj originálnu verziu! Ako sa ti jeho dielo páči?

Replika McLarenu F1 Jaceka MazuraZdroj: autoblog.com

Zdroj: autoblog.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Najlepšie kaskadérske kúsky Hot Wheels!Ako malé deti sme sa hrávali s modelmi áut a každý deň snívali o tom, aké by to bolo zažit...28. November, 2015
02Čo so starými pneumatikami? Premeň ich na originálne doplnky!Asi každý z nás si už lámal hlavu s tým, čo spraviť so starými pneumatikami, ktoré už...27. November, 2015
03Najlepšie tipy na automobilové vianočné darčeky! Pomaly ale isto sa blížia Vianoce. Niektorí z nás už svojim ratolestiam darčeky nakúpili....26. November, 2015