Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

5 noviniek Volva, ktoré uľahčia prácu v náročnom teréne!

Je zvláštne, že sa moderná technika venuje zvýšeniu účinnosti riadenia len okrajovo. Práve tento faktor dokáže zjednodušiť prácu v teréne a znížiť silu potrebnú na ovládanie volantu. Volvo ponúka 5 nových riešení, ktoré dokážu výrazne uľahčiť prácu v teréne! Viac v článku.

rufus v Auto-moto zaujímavosti
07.07.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

5 noviniek Volva, ktoré...

Auto-moto zaujímavosti

Zvyšovanie účinnosti riadenia

Je zvláštne, že sa moderná technika venuje zvýšeniu účinnosti riadenia len okrajovo. Práve tento faktor dokáže zjednodušiť prácu v teréne a znížiť silu potrebnú na ovládanie volantu. Volvo ponúka 5 nových riešení, ktoré dokážu výrazne uľahčiť prácu v teréne. Prvá generácia modelu Volvo FMX sa začala vyvýjať už v roku 2010. 

Staršia reklama dôvtipne naznačila postavenie Volva na trhu Zdroj: campaignlive.co.uk

Volvo Dynamic Steering pre dvojité nápravy

Súčasťou špeciálneho systému dynamického riadenia je elektromotor, ktorý dokáže kompenzovať vibrácie pohybu volantu. Vďaka tomu sa docieli lepšia účinnosť riadenia a taktiež sa zníži sila potrebná na otáčanie volantu. 

Volvo Dynamic SteeringZdroj: campaignlive.co.uk

Volvo sa rozhodlo venovať zvýšeniu účinnosti riadeniaZdroj: youtube.com

Zvýšenie maximálneho zaťaženia

Pri práci v teréne je jedným z faktorov ovplyvňujúcim celkovú kvalitu práce miera možného zaťaženia prednej nápravy. Volvu sa podarilo zvýšiť maximálne zaťaženie vozidiel vybavených dvojitými prednými nápravami z 18 na 20 ton. To sa priaznivo odrazí na zvýšení produktivity a zabezpečí to vozidlu väčšiu flexibilitu, čo sa týka možností konfigurácií vybavenia a žeriavu. 

Zvýšením zaťaženia prednej nápravy dochádza k zvýšeniu produktivityZdroj: campaignlive.co.uk

5 nápravové nákladné vozidlá

Čo sa týka nákladných vozidiel, už dlhšiu dobu dochádza k zvyšovaniu hmotnosti nových modelov určených pre cestnú prepravu a stavebníctvo.  Ani Volvo Truck sa zvyšovaniu hmotnosti nevyhlo, stále však dáva väčší dôraz zvyšovaniu účinnosti riadenia. Hmotnosť vozidiel sa zvyšuje zavedením sériovej výroby 5-nápravových modelov. Dve predné nápravy umožňujú zaťažiť predná časť vozidla 20 tonami. Tri zadné nápravy sú schopné uniesť váhu až 36 ton!

5-nápravové vozidláZdroj: campaignlive.co.uk

Zadné vzduchové odpruženie v kombinácii s poháňanou prednou nápravou

Možnosť skombinovania zadného vzduchového odpruženia s poháňanou prednou nápravou je pre Volvo Truck taktiež novinkou. Čo sa získa nahradením listového odpruženia vzduchovým? Vzduchové pruženie nie je nastavené tak ako listové odpruženie na najvyššiu hmotnosť. To zaručuje flexibilitu, čo sa týka prispôsobenia podvozku hmotnosti nákladu. Získa sa tým väčšie pohodlie a zvýšenie svetlej výšku na 300 milimetrov zabezpečí aj lepšiu ochranu citlivých častí.

Konkurencia podľahla trendu zvyšovania hmotnosti, Volvo sa snaží namä zvýšiť účinnosť riadeniaZdroj: campaignlive.co.uk

Ako jednotlivé prvky fungujú v praxi? Viac sa dozvieš vo videu.

Video: Novinky Volva uľahčujúce prácu v teréne

Zatiaľ čo konkurencia zvyšuje hmotnosť...

Týchto 5 noviniek dopĺňajú ďalšie 2 systémy, ktorými na seba Volvo Truck púta pozornosť. Podarilo sa vyvinúť nový odolný nárazník pre Volvo FH. Mimoriadne účinný je aj automatický systém regulácie preklzu pre model Volvo FMX. Tieto systémy si jednodznačne zaslúžia pozornosť. Predbehne Volvo zvýšením účinnosti riadenia konkurenčné modely riadiace sa najmä trendom zvyšovania hmotnosti strojov z 50 na 76 tun?

Na aké ďalšie moderné prvky Volvo Truck sa môžeme tešiť?Zdroj: campaignlive.co.uk

zdroj: aermech.com, mhvmagazine.co.uk, volvotrucks.com, motoroids.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA