Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

48-tonový žeriav za 200 000 €: Ukradnutý v Nemecku, nájdený v Egypte!

Ako zlodeji previezli ukradnutý žeriev 4 200 km až do Severnej Afriky? Spoločnosti Hermann Paule GmbH & Co zlodeji krádežou spôsobili škodu 200 000 eur! Horúca správa o kurióznej krádeži sa okamžite stala hitom internetu. Ako sa dá ukradnúť 48-tonový žeriav z Nemecka do Egypta? 

rufus v Auto-moto zaujímavosti
24.06.2018
Diskusia:
Sledujte nás na:

Video: Kuriózna krádež -...

Auto-moto zaujímavosti

Pred pár dňami médiami otriasla informácia o nájdení žeriava, ktorý ukradli v Nemecku. Neuveriteľná krádež si získala celosvetovú pozornosť médií a rozbehla vlnu zdieľania. Zlodeji previezli ukradnutý žeriav z Európy do Afriky.

48-tonový žeriav za 200 000 €: Ukradnutý v Nemecku, nájdený v Egypte!Zdroj: stuttgarter-nachrichten.de

Ako sa obrovský stroj dostal do Afriky?

Nemecká polícia len pred pár dňami informovala o vypátraní odcudzenej ťažkej stavebnej techniky. Kde ho našli? Na mieste, kde by ho nikto nečakal. Médiami obletela informácia, že sa ho podarilo vypátrať až o neuveriteľných 4 200 km od miesta krádeže!

Kuriózna krádež

Cesta zlodejov s ukradnutým žeriavom viedla cez viaceré štáty až do Egypta. Podarilo sa im prejsť niekoľko hraníc. Stroj údajne putoval cez Taliansko, Tunisko a Líbyu.

Ukradnutý v marci

Z nemeckého mesta Stuttgart bol žeriav odcudzený ešte v marci. Stroj bol odcudzený 19. marca skoro ráno, okolo 3:30 h. Prísť na stopu zlodejom sa nedarilo až doteraz. Nové informácie potvrdili najmenej očakávanú variantu prípadu.

Odmena 5 000 eur

Podľa oficiálnej správy bol žeriav vypátraný na základe svedectva náhodného svedka, ktorý stroj nafotil v prístave v Alexandrii na severe Egypta. Za pomoc pri pátraní po zlodejoch a informácie o krádeži vlastník ukradnutého stroja ponúkal odmenu vo výške 5 000 eur. Policajní vyšetrovatelia však varovali, že okolnosti prípadu môžu byť nebezpečné, vzhľadom na podozrenie z napojenia na organizované zločinecké skupiny.

48-tonový žeriav za 200 000 €: Ukradnutý v Nemecku, nájdený v Egypte!Zdroj: youtube.com

Obrovské rozmery a hmotnosť

Rýchlosť 48-tonového stroja je limitovaná na 60 km/h. Ani váha, takmer 50 ton, zlodejov nezastavila. A striktne limitovaná je aj preprava 12 metrov dlhého kolosu, ktorý je vysoký 4 metre. Nedostane sa cez väčšinu tunelov, podjazdov a previezť ho cez viaceré hranice? Zlodeji podali nadľudský výkon. Prepojenie s medzinárodne organizovanou zločineckou skupinou nebolo zatiaľ oficiálne potvrdené.  

Škoda 200-tisíc eur!

Spoločnosti Hermann Paule GmbH & Co zlodeji krádežou spôsobili škodu 200 000 eur! To je celková hodnota stroja. K tomu treba prirátať náklady na prepravu. Ako zlodeji previezli ukradnutý žeriav 4 200 km až do Severnej Afriky? Ako sa dá ukradnúť 48-tonový žeriav z Nemecka do Egypta?

Ako žeriav dostať späť?

Teraz, po tom, čo egyptské orgány preskúmajú a overia pôvod žeriava, je pred vlastníkom žeriava ďalšia otázka. Ako žeriav dostať späť zo Severnej Afriky do Európy? Koľko môže "spiatočná cesta" ťažkého zariadenia späť do Európy stáť?

Hit internetu

Prekonať s ukradnutým žeriavom takú vzdialenosť, nie je lacné a ani jednoduché. Zlodejom sa to podarilo. Horúca správa o kurióznej krádeži sa okamžite stala hitom internetu. Vtedy sa ešte netušilo, kde sa stroj podarí vypátrať. Kto stojí za krádežou drahého zariadenia? Podeľ sa o názor a tvoje vysvetlenie v komentároch.

Zdroj: spiegel.de, stuttgarter-nachrichten.de, aktuality.sk

Video: Kuriózna krádež - Žeriav za 200 000 eur ukradnutý v Nemecku nájdený v Egypte

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01612-koní, 2 tony + 5 pasažierov: Combi delo Mercedesu trhá betón!Mercedes E 63 S - 612 koní a 850 Nm krútiaceho momentu šrotuje, čo mu príde do cesty!...2. Jún, 2018
02Najdrahšia Škoda Superb: Extrémna odolnosť, cena 140 000 €!Brutálna úprava ponúka extrémnu odolnosť. Vysoká cena zohľadňuje hodnotu vozidla. Výnimočný...8. Jún, 2018
03Slováci hľadajú kradnuté autá sami: Haka - viac ako 100 000 členovPráca policajtov pri hľadaní kradnutých automobilov nie je tak úspešná, ako by Slováci...26. Jún, 2018